tiistai 9. tammikuuta 2018

2017 - MUUTOKSIEN VUOSI (OSA 2)

Tässä tulisi jatkoa vuosikoosteelle ja tänään palataan viime vuoden viimeisiin kuukausiin. Mulla on juuri nyt tentit pahasti päällä ja oikeastaan kaikki energiani menee lukemiseen. Lupaan palailla kuitenkin tammikuun puolen välin jälkeen uusien postausten merkeissä. 

HEINÄKUU

Heinäkuussa ehdin mökkeilemään kauniissa maisemissa, hankkimaan asunnon uudesta kotikaupungistani, ostamaan matkalaukun, tehdä lukuisia pitkiä työpäiviä, nähdä ystäviä ja yökyläillä siskoni kanssa. Heinäkuun kiitollisuuspäiväkirjaan on rustattu myös kaunis auringonlasku, blogitapahtumaan osallistuminen, tädiksi tuleminen, shoppailupäivä hyvän ystävän kanssa, grillausilta ja mahtavat työkaverit. 

ELOKUU

Elokuu oli todella kiireinen ja tapahtumaa täynnä. Kuun puolen välin jälkeen pääsin kesälomalle ja siitä alkoikin asunnon pakkaaminen ja muuttojärjestelyt; myin huonekaluja, siivosin ja järjestelin asioita matkustukseen liittyen. Teimme myös pienen irtioton ystäväni kanssa meidän mökillä ja se viikonloppu onkin jäänyt iloisesti mieleeni. Silloin tällöin kävin myös erilaisissa jumpissa ja nautin ihanasta luonnosta Helsingin ollessa parhaimmillaan. Kuun viimeinen viikko oli ikimuistoinen, sillä lähdimme koko perheen voimin lomalle Sisiliaan isäni syntymäpäivien kunniaksi. Koko reissu oli yllätys isälleni ja jännitystä pidettiinkin yllä aivan loppuun asti. Loma kauniissa Italiassa tuli ehdottomasti tarpeen, lämpö ja rentoutuminen rauhoittivat mieltä, vaikka mietinkin jo todella aktiivisesti Britteihin lähtöä.

SYYSKUU

Syyskuussa alkoi sitten tapahtumaan toden teolla, kun näin ystäviäni viimeisiä kertoja, tein muutaman työvuoron ja juhlimme läksiäisiä hyvän ruuan merkeissä. Viimeiset päivät ennen lähtöä meni juostessa edes takas asioita hoitaen ja ystäviä hyvästellen. Viikolla 37 oli sitten aika jättää Suomi taakse ja lähteä kohti Walesia, uutta kotia. Alku oli todella jännittävää, mutta onneksi uusia ystäviä ilmestyi valtavan paljon ja ohjelmaa oli järjestetty jokaiselle päivälle. Itse opiskelu alkoi vasta loppukuusta, mutta sitä ennen olikin mukava päästä rauhassa asettumaan uuteen paikkaan ja tutustumaan ympäristöön omaan tahtiin.

LOKAKUU

Syksyllä bloggaustahti hidastui huomattavasti, mutta sille oli syynsä. Uusi elämä vei kaiken energiani ja opiskelun ohella tekemistä oli niin paljon, että oma aika oli vähissä. Koulu alkoi rullaamaan, ensimmäiset tehtävänannot pitivät kiireisinä ja viikonloput kuluivat pubeissa ja juhlimassa. Aloitin lokakuussa myös salitreenit ja keskityin pitämään itseni terveenä kaikessa hulinassa. Lokakuussa kävin myös Cheshiressä shoppailemassa, Snowdoniassa patikoimassa ja kaiversin elämäni ensimmäisen kurpitsan.

MARRASKUU

Marraskuu alkoi mukavissa merkeissä, kun siskoni tuli kylään luokseni ja vietimme mukavan viikon kaksin shoppaillen, rentoutuen ja kuulumisia vaihtaen. Muuten kuukausi täyttyi kouluhommista, joulumarkkinoista, erilaisista iltatapahtumista ja arjen pyörittämisestä. Treenit kulkivat ja aloin huomaamaan suuria muutoksia itsessäni niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Marraskuussa lähennyin entisestään kämppisteni kanssa ja pysähdyin usein miettimään, kuinka onnellinen ja tyytyväinen olen elämääni. 

JOULUKUU

Joulukuussa juhlittiin Suomi 100 -juhlia asunnollamme ja vaikka olin karmeassa kurkkutulehduksessa, muistelen tuota iltaa hyvillä mielin. Kävimme ystävieni kanssa myös jouluillallisella ja valmistauduimme tulevaan pyhään katselemalla hyvän mielen elokuvia. Viimeiset kouluhommat hoidin ennen kotiin paluuta ja Suomeen tullessani olikin paljon tekemistä niin jouluvalmistelujen kuin töidenkin puolesta. Näin ystäviä miltei joka päivä ja vietin aikaa myös perheen kesken. Joulun aika meni todella nopeasti ja vuoden kruunasi yllättävä uusi tuttavuus, joka on saanut hymyn huulilleni myös viikkoja myöhemmin. ♥ 

Koko vuosi oli siis todellakin tapahtumia, muutoksia ja uusia kokemuksia täynnä. Olen kiitollinen sekä niistä ikävistä että mukavista hetkistä ja ymmärrän, että elämään kuuluu koko tunteiden kirjo. Vaikeat hetket opettavat arvostamaan onnea ja vuosi 2018 tuo varmasti mukanaan taas uusia seikkailuja, hetkiä ja toivottavasti sekä surun että ilon kyyneleitä. Juuri nyt mulla on kuitenkin todella hyvä olla, elämäni on rikasta ja mikä tärkeintä, omissa käsissäni. Viime vuosi opetti olemaan rohkeampi ja erityisen kiitollinen.

4 kommenttia :

 1. Sulla on kyllä ollut vaihderikas vuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan totta, paljon ehti tapahtumaan ja olenkin tosi iloinen siitä, että viime vuosi oli kaiken kaikkiaan niin kirjava ja opettavainen. :)

   Poista
 2. Miltä susta tuntuu kun lähdit britteihin opiskelemaan ja silloin suurena syynä taisi olla myös se että entinen poikaystäväsi opiskeli siellä myös? Olet saanut paljon kavereita sieltä mutta tuntuuko tavallaan petetyltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai se vaikutti päätökseen, mutta suurin syy miksi valitsin kolmesta yliopistosta juuri tämän oli se, että täällä psykologian opetus oli arvostetuin. Tietysti eron hetkellä tuntui kurjalta, mutta en sanoisi niinkään petetyltä, ehkä silloin tilanne tuntui lähinnä epäreilulta, mutta jälkeenpäin ajateltuna ymmärrän, ettei tunteilleen voi mitään ja joskus ero on parempi ratkaisu. Vaikka asummekin samassa kaupungissa emme oikeastaan nää ikinä, sillä piirimme ovat erilaiset ja opiskelemme eri aloja, joten molemmilla on täysin oma elämä. Uudet ystävät ja opinnot ovat juuri nyt etusijalla ja olen tyytyväinen päätökseeni. :)

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017