maanantai 25. syyskuuta 2017

UUSI ALKUSyksy on aina ollut itselleni uuden alku, mutta tänä vuonna uuden alun merkitys on saanut aivan erilaiset mittasuhteet. Syyskuun 13. päivä muutin Britteihin, Walesiin, pieneen kaupunkiin nimeltään Bangor. Pari viimeistä viikkoa on siis mennyt tutustuessa uuteen paikkaan, yliopistoon ja ympäröiviin ihmisiin. Kaikessa häsellyksessä onnistuin unohtamaan kamerani kotiin ja sen takia en ole päivittänyt blogia lainkaan täältä käsin. Tänään ajattelin kuitenkin kertoa hieman kuulumisia ja esitellä kuvia, jotka ovat tallentuneet puhelimeni kuvakansioihin.

Tulin Britteihin siis yliopiston perässä ja tänään olin ensimmäisellä psykologian luennolla. 1,5 viikkoa kului siis erilaisten kaavakkeiden täyttämiseen, rekisteröitymiseen, asunnon laittamiseen ja tutustumiseen. Yliopiston kautta oli järjestetty niin paljon erilaista ohjelmaa, että oli vaikeus valita mihin kaikkeen osallistuu. Kävimme kansainvälisten ystävieni kanssa muun muassa luontoretkellä kansallispuistossa, leffaillassa, grillibileissä, bingoillassa, musiikkitapahtumissa ja samalla tutkimme kaupunkia myös omatoimisesti. Paikkana Bangor onkin melko pieni ja kaikki tarvittava löytyy kävelyetäisyydeltä. Ensimmäiset päivät meni kuitenkin totutellessa kaikkeen uuteen ja uusien ystävien löytämiseen. Ilokseni kaikki on sujunut todella mukavasti ja ihmiset ympärilläni ovat mielettömän ystävällisiä ja ihania! 
Englannin puhuminen on lähtenyt liikkeelle vähitellen ja aluksi se tuntui hieman takkuiselta, mutta päivä päivältä kommunikointi sujuu helpommin ja itsevarmuus omia taitoja kohtaan vahvistuu. Yliopistolla akateeminen sanasto on kuitenkin monimutkaisempaa ja vaatii enemmän kääntämistä. Kurssien sisältö ja professorit vaikuttavat todella mielenkiintoisilta ja viime viikolla sainkin hieman johdantoa tuleviin aiheisiin. Tänään aloitin tosiaan virallisesti opiskelun ja iltapäivä kuluikin tieteellisen kirjoittamisen ja tutkimusmenetelmien parissa. 

Asun tämän vuoden opiskelija-asuntolassa ja tänne olen kotiutunut oikein hyvin. Tietysti kämppisten kanssa asumisessa on omat huonot puolensa, mutta pääpiirteittäin tulemme hyvin toimeen ja jokaisella on kuitenkin oma huone, jossa voi rauhoittua ja viettää aikaa itsekseen. Olen myös ostanut joitakin tarpeellisimpia kodin tarvikkeita ja sisustanut hieman huonettani, jotta se olisi viihtyisämpi. 
Kaikki on täällä siis paremmin kuin hyvin ja en voisi olla onnellisempi siitä, että uskalsin lähteä ja aloittaa uuden elämän kaukana kotoa. Uusi alku on tuonut mukanaan jännitystä, iloa, onnea ja vapauden toteuttaa itseäni ja unelmiani ilman rajoja. En malta odottaa tulevia kuukausia ja kokemuksia täällä Briteissä! ♥


Postauksesta tulikin aika pitkä, mutta toivottavasti jaksoitte lukea! Kertokaa ihmeessä, jos teillä on postaustoiveita ulkomailla asumiseen/opiskeluun liittyen ja kirjoittelen mielelläni aiheesta lisää vielä tulevina viikkoina. Ihanaa syksyä kaikille!

4 kommenttia :

 1. Oi, ihana kuulla sun kuulumisia Briteistä ja ihana kuulla että kaikki on lähteny niin hyvin käyntiin! Postaile ihmeessä sun kokemuksista siellä (mikä on ihanaa ja mikä ihmetyttää) ja mitä kaikkea oot touhunnut (eli ihan sitä perus elämää siellä). Ne on aina mielenkiintoista luettavaa. Tsemppiä opintoihin! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Kata ja kiva kuulla, että Brittiaiheiset postaukset kiinnostavat. :) Tulen varmasti kirjoittelemaan pian lisää ja laitan kaikki toiveet ylös, jotta sisältö on monipuolista ja vastaa odotuksia.

   Poista
 2. Olipa kiva kuulla kuulumisia sieltä! :) Wales on mielenkiintoisen oloinen paikka, haluaisin muutenkin reissata enemmän Briteissä! Joten innolla odotan sun postauksia ja kokemuksia Walesista. Ja aivan ihania kuvia oot ottanut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista ja mukavaa, että olet kiinnostunut Walesista ja Briteistä muutenkin. Kirjoitan lisää varmasti vielä (kun saan kamerani) täällä asumisesta ja uusista kokemuksista muutenkin. Ihana, kun tykkäsit myös postauksen kuvista ♥

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017