maanantai 4. syyskuuta 2017

GOLE ALCANTARA LUONNONPUISTO

Lomamme on saatu päätökseen ja lukuisista yrityksistä huolimatta, en saanut nettiä toimimaan enää uudelleen Villassamme, joten reissupostaukset siirtyivät tälle viikolle. Tänään ajattelin palata ajassa muutaman päivän taaksepäin ja kertoa kokemuksia Gole Alcantara -luonnonpuistosta. Yritin myös itse etsiä lisätietoa kyseisestä kohteesta etukäteen, mutta netissä tietoa oli harmillisen vähän. Toivottavasti tästä postauksesta on siis apua myös tuleville Sisilian turisteille. 
Matkasimme siis autoinemme Gole Alcantara -luonnonpuistoon ja vietimme siellä useamman tunnin. Italialaiseen tapaan lippujen hinnat eivät menneet aivan yksiin nettisivujen kanssa, mutta saimme lopulta ostettua perhelipun ja pääsimme aloittamaan retken. Päivä oli tuskaisen kuuma (+30), mutta siitä huolimatta kiersimme koko luontokierroksen, joka oli opastettu kartan avulla. Puisto oli suuri, vehreä ja sisälsi paljon näköalatasanteita. Odotin itse enemmän sademetsämäistä tunnelmaa; eläimineen ja kukkineen, mutta todellisuudessa Sisilian kasvillisuus on todella kuivaa ja kasvilajeja ei ollut paljoakaan. Puistoa halkoi myös suuri jyrkänne, jonka alla virtasi vesi. Rotko oli todella syvä ja se jäikin mieleemme hienoimpana elementtinä koko luonnonpuiston alueella. Rohkeimmat viilettivät koskessa kypärien ja valjaiden kanssa. Kävimme itsekin testaamassa vettä ja se oli todella kylmää! 

Aktiviteettina puistossa kiertely oli mukavaa ja kuvattavaa löytyi jonkun verran, mutta loppujen lopuksi en kokisi menettäneeni mitään, jos reissu luonnonpuistoon olisi jäänyt tekemättä. Liput olivat näkemiseen verrattuna kalliit ja paikka kuhisi turisteista. Luonto Italiassa on toki hyvin erilaista kun kotimaassa, mutta luonnonpuiston kasvillisuus ja maisemat eivät juurikaan eronneet muun alueen annista. Luonnonpuiston yhteydestä löytyi myös ruokapaikka ja turistikauppa, joista sai ostettua hieman evästä tarpeen vaatiessa. 

Kirjoittelen vielä tällä viikolla lisää reissukuulumisia ja fiiliksiä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017