lauantai 1. heinäkuuta 2017

ELÄMÄNI SUURIN MUUTOSOlen luonnostellut tätä tekstiä pääni sisällä jo kuukausia ja nyt on vihdoin tullut aika, kun saan ja haluan kertoa, miten elämäni tulee muuttumaan tulevana syksynä. Lähden nimittäin opiskelemaan Britteihin ja tulen muuttamaan yliopiston perässä vähintään kolmeksi vuodeksi Walesiin. Huh! Tuntuu, että tuo uutinen tarvitsee kattavan taustatarinan ja nyt aion kertoa teille tästä päätöksestäni tarkemmin.

Aloitin opinnot Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmassa tammikuussa 2015. Muistan hakeneeni kouluun lähinnä muodon vuoksi, kokeillakseni pääsykokeita ja koska en tiennyt mitä todella halusin, päätin testata yleispätevää tradenomikoulutusta. Ihmeen kaupalla pääsin kuitenkin sisään heti ensihaulla ja aloitin koulun hämmennyksen vallassa. Todella pian kuitenkin kävi selväksi, ettei yritysmaailma, toimistotyö ja assistenttiopinnot olleet minua varten. Sinnittelin koulussa ja ajattelin, että käytän ajan hyödyksi, sillä aikaa kun mietin, mitä oikeasti haluan opiskella ja tehdä työkseni. Onneksi sain mielettömiä ystäviä opintojen aikana ja tylsimmätkin raportit tuli suoritettua kannustuksen avulla. Kotona kuitenkin valitin kaikille läheisilleni, kuinka turhaksi koen opinnot koulussa, joka valmistaa minut työhön, jota en halua tehdä. Joka päivä olin varmempi siitä, että olen väärässä paikassa. 
Näin jälkikäteen ajateltuna, en todellakaan kadu kahta vuotta ammattikorkeakoulussa, sillä sain paljon hyviä oppeja niin kielissä kuin esimerkiksi kirjoittamisessa, markkinoinnissa ja digitaalisessa osaamisessa. Samaan aikaan uskon myös siihen, että ehkä ensin oli hyvä tehdä väärä valinta, jotta lopulta löysin oikean intohimoni ammatillisen suuntautumiseni suhteen. Lisäksi upeat ystävyyssuhteet, jotka solmin koulun aikana eivät olisi koskaan tapahtuneet, jos en olisi aloittanut tradenomikoulutusta. En koskaan ajatellut, että olisin jättänyt koulun kesken, mutta nyt tiedän, että päätös oli ehdottomasti oikea.

Samaan aikaan poikaystäväni muutti Britteihin ja aloitti omat opintonsa innoissaan. Juttelimme paljon opiskelusta ja eräänä sateisena päivänä hän totesi, että miksen katsoisi, josko kyseisestä yliopistosta löytyisi jotakin kiinnostavaa myös minulle. Aluksi ajattelin, että idea muuttamisesta ja uuden alan valitsemisesta olisi täysin hullu, mutta loppujen lopuksi klikkasin kuitenkin itseni uteliaana tutkimaan muita vaihtoehtoja. Silmiini osui heti sanat "school of psychology" ja muistin, kuinka paljon pidin psykologiasta lukiossa. Kirjoitin aineesta E:n ja sittemmin olen lukenut myös vapaa-ajalla psykologiaan liittyviä lehtiä, kirjoja ja seurannut dokumentteja mielenterveydenhäiriöistä ja ymmärsin, että olen oikeastaan aina ollut kiinnostunut psyykkisestä hyvinvoinnista ja mielen toiminnasta. 

Poikaystäväni kannusti minua hakemaan ja auttoi käytännön asioissa, kun valmistelin hakemustani yliopistoon. Tästä ideasta ja uskosta minuun tulen olemaan hänelle ikuisesti kiitollinen, sillä yksin en olisi ikinä uskaltanut tehdä päätöstä muutoksesta. Hakiessani kummastelin, kuinka en koskaan aikaisemmin ollut pitänyt psykologian opiskelua edes vaihtoehtona, kiitos Suomen pääsykokeiden ja uskomattoman huonon sisäänpääsyprosentin. Brittien hakuprosessi oli monivaiheinen, mutta painotti sitä tärkeintä, nimittäin hakijan omaa motivaatiota. Kirjoitin kirjeen, jossa kerroin, miksi heidän tulisi valita minut, täytin sähköiseen järjestelmään kaikki YO-arvosanani, osan lukion päättötodistuksen numeroista ja pyysin vanhaa psykologian opettajaani kirjoittamaan minulle suosittelukirjeen. Pian sain sähköpostin, jonka ensimmäiset sanat olivat: congratulations ja muistan olleeni samaan aikaan häkeltynyt, mutta valtavan onnellinen. Hain kaiken kaikkiaan viiteen eri yliopistoon ja hyväksyntä tuli kolmesta. Keväällä en vielä kertonut suunnitelmistani muille kuin sisaruksilleni, muutamalle parhaalle ystävälle ja tietysti poikaystäväni tiesi ja kannusti minua koko prosessin ajan. Kun sain tietää sisäänpääsystä, kerroin vanhemmilleni, ilmoitin kouluun ja juttelin esimieheni kanssa ja muistan, etten edes uskonut kaikkea todeksi, enkä totta puhuen usko vieläkään, että muutan ulkomaille vähintään kolmeksi vuodeksi ja jätän kaiken taakseni. 

Tällä hetkellä oloni on epätodellinen, onnellinen ja innostunut. Pääsen vihdoin opiskelemaan sitä, mitä todella haluan ja en malta odottaa, että uusi elämäni voi alkaa. Totta kai muutto ulkomaille, uudet ihmiset, kieli, matkustaminen, sopeutuminen, taloudellinen tilanne ja erityisesti ikävä kotia ja läheisiä jännittää, mutta olen niin valmis nauttimaan ja kokemaan tämän elämäni suurimman muutoksen tulevana syksynä. Edessä on paljon käytännön järjestelyjä ja hoidettavia asioita, mutta päällimmäisenä on tunne innosta, ylpeydestä, vapaudesta ja onnesta. Aloitan kaiken alusta, saan toteuttaa itseäni ja kokea uuden kulttuurin ja tutustua uusiin ihmisiin. Olen itse vastuussa omasta elämästäni ja nyt on aika ottaa hyppy tuntemattomaan ja antaa elämän viedä. 
♥♥♥

15 kommenttia :

 1. Vau, aika mieletön uutinen! Kuulostaa ihan mahtavalta tilaisuudelta joka antaa sulle varmasti enemmän kuin uskotkaan. Onnea ja tsemppiä ihan älyttömästi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanista sanoista ja kannustuksesta Elli! Olet varmasti oikeassa. :) En malta odottaa tulevaa seikkailuani ♥

   Poista
 2. Vau, ihan mieletöntä! Tuli iso hymy tätä lukiessa, kun sun innokkuus ja sellainen tosi onnellinen fiilis huokui läpi :) Niin paljon onnea sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanista sanoistasi Tiia! ♥ Mukava kuulla, että tunne välittyi tekstistä, sillä oon niin innoissani tästä kaikesta. :)

   Poista
 3. Tosi hieno tarina! Taas huomaa, kuinka omalla motivaatiolla ja halulla on niin suuri merkitys :) Onnea hirmusesti opiskelupaikasta ja tsempit muuttoon, varmasti tulee menemään hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kannustavasta kommentista Anni! :) Motivaatio ja tahto ovat kyllä todellakin kohdallaan ja olen niin onnellinen, että vihdoin pääsen aloittamaan uudet opinnot ja uuden elämän. ♥

   Poista
 4. Oii paljon onnea! Ihan mahtava uutinen!! :)

  VastaaPoista
 5. Wau ihan mielettömän hienoa! Paljon onnea! ♥

  VastaaPoista
 6. Wau, onnea! Mä opiskelin itse asiassa myöskin Haaga-Heliassa johdon assistenttityötä ja kävin sen jopa loppuun asti, vaikka se ei tuntunutkaan omalta. Sen jälkeen muutin maisteriopintojen perässä Itävaltaan, jossa olen edelleen 6 vuotta myöhemmin :) kaikkea hyvää siis tulevaan toivottaa toinen assista eri polulle lähtenyt! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista Aino! Mukava kuulla, että kohtalontovereita löytyy ja vaikka ensimmäinen tutkinto ei olisikaan miellyttänyt, ovat mahdollisuudet silti auki. Ihanaa, että olet löytänyt oman juttusi ja uskaltanut lähteä maailmalle ♥

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Oii, onnea todella paljon! <3 Tuo on kyllä aivan upea tilaisuus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset onnitteluista! ♥ Olet ihan oikeassa, tällaisia hetkiä on elämässä vain rajallinen määrä ja nyt on aika nauttia upeasta tilaisuudesta täysillä. :)

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017