keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

KEVÄTSIIVOUKSEN SUUNNITTELUA

Tänään aamuni alkoi reippaasti, kun lähdimme siskoni kanssa jo ennen yhdeksää kohti Stockmannin hulluja päiviä. Mukaani tarttui kosmetiikan lisäksi hieman siivoustarvikkeita ja Marie Kondon uusin kirja: iloa säkenöivä järjestys. Pidempään blogiani lukeneet saattavat muistaa rakkauteni järjestelyä, siivousta ja minimalismia kohtaan. Siivoan päivittäin ja kerran viikossa teen myös suuremman puhdistusoperaation kotonani. Karsin myös jatkuvasti tavaroita, joille ei ole käyttöä ja tykkään valtavasti järjestellä kaappeja säännöllisesti, jottei sotku pääse yllättämään. 

Siivoaminen on mielestäni rentouttavaa ja mikä parasta, siisti koti on aina yhtä ihana näky. Pienellä vaivalla omasta ympäristöstä saa puhtaan ja raikkaan ja siksi mulla on aina motivaatiota putsailuun. Olen myös huomannut että kaikenlainen epäjärjestys ja sotku aiheuttaa stressiä ja turhautumista, joten siksi tykkään pitää paikat tarkasti järjestyksessä. Kotitöitä tietysti riittää jokaiselle päivälle viikossa, mutta suurempi syväsiivous olisi hyvä tehdä puolivuosittain. Nyt kevään tullen sainkin inspiraatiota kirjoitella hieman omista kevätsiivoussuunnitelmistani. 


Huhtikuun aikana haluan saada tehtyä seuraavat asiat:

- viemärin avaus
- ikkunoiden pesu
- kaakeleiden puhdistus
- asunnon moppaus
- pakastimen sulatus
- uunin puhdistus
- petivaatteiden pesu
- vaatekaapin järjestely
- maton käyttö pesulassa
- kosmetiikka- ja hygieniatarvikkeiden läpikäynti
- ilmanvaihtoventtiileiden puhdistus

Paljon on hommaa, mutta uskon, että kesä on mukavampi aloittaa, kun kaikki askareet on suoritettu ja koti kiiltää lattiasta kattoon. Edellä mainittujen lisäksi aion tietysti tehdä myös perussiivoukseen kuuluvat asiat; kuten imuroinnin, lakanoiden vaihdon, keittiön siivouksen ja vessan pesun. En oikeastaan malta odottaa, että pääsen testaamaan uusia siivoustuotteitani ja kuuraamaan oikein kunnolla! Konmarin toinen osa pääsee myös luettavaksi heti tänään, josko sieltä vaikka tarttuisi lisää vinkkejä järjestelyyn ja tilan säästämiseen. Kiva saada myös vanhoja vaatteita kierrätykseen ja kaikki tarpeettomat/vanhentuneet putelit pois kylppärin kaapeista. Siivouksen lomassa pääsen myös laittamaan kotiin hieman pääsiäistunnelmaa ja istuttamaan kauan odotetut yrtit ruukkuihinsa. Kevätsiivous tekee kyllä ihmeitä kodin hengelle ja raikastaa ympäristön lisäksi myös mielen. ♥


Löytyykö sieltä muita siivousintoilijoita? Joko kevätsiivous on aloitettu?

2 kommenttia :

 1. Tosi kiva blogi sinulla! ♥ Jäin seurailemaan Bloglovinin kautta :)

  http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykästyit! Lämpimästi tervetuloa seurailemaan :) ♥

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017