tiistai 18. huhtikuuta 2017

AAMUN MERKITYS KOKO PÄIVÄÄN


Blogini alusta asti olen puhunut aamuista, ihanista aamiaisista ja uusista aluista mielelläni. Olen sisäistänyt vahvasti aamujen merkityksen koko päivään ja siksi ensimmäiset hetket heräämisen jälkeen ovat minulle tärkeitä ja panostan omiin aamutoimiini ja niiden toimivuuteen erityisen paljon. Lukioikäisenä muistan, kuinka aina heräsin väsyneenä herätyskellon pirinään ja söin jonkun säälittävän ruisleivän silmät ristissä kahvin kera. Jokainen aamu oli kiireinen, hätäinen ja usein saatoin unohtaa jotakin kotiin tai myöhästyä sovitusta. Huono aamu tekee valtavan vaikutuksen koko päivään. Jos mieli on negatiivinen ja olo väsynyt heti päivän alusta asti, on sitä vaikea kääntää voitoksi iltapäivään mennessä. Pienillä teoilla jokainen ihminen voi muuttaa aamujaan nautinnollisemmiksi, rauhallisemmiksi ja tuotteliaammiksi. Tietysti eri ihmisillä toimii eri asiat ja itsekin olen löytänyt sopivat aamurutiinit vasta omilleni muuttamisen jälkeen. Tässä postauksessa ajattelin listata asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota aamuissa, jotta koko päivä alkaisi mahdollisimman sujuvasti ja miellyttävästi.

Aika
Tärkein tekijä aamujen sujuvuuden osalta on aika. Riittävä uni takaa virkeän fiiliksen ja selkeä unirytmi helpottaa myös heräämistä. Nukuttujen tuntien lisäksi tarkoitan myös aikaa, joka alkaa heräämisestä ja päättyy siihen, kun poistut ovesta. Varaa tarpeeksi aikaa, jotta sinulla ei tule kiire. Ylimääräiset 15 minuuttia saattavat muuttaaa koko päiväsi ja lisätä aamuun tärkeitä askeleita.

Kunnollinen aamiainen 
Aamupalan syöminen on niin tärkeä juttu, että sen skippaaminen on viimeinen vaihtoehto ja voin rehellisesti sanoa, etten ole koskaan 22 elinvuoteni aikana ollut syömättä aamiaista. Kroppa tarvitsee energiaa ja nesteytystä unen jälkeen ja sopiva aamupala käynnistää päivän konkreettisesti. Löydä itsellesi sopiva aamiainen ja panosta siihen joka päivä.

Valmistelu
Aamujen kiirettä voi edesauttaa valmistelemalla mahdollisimman paljon edellisenä iltana. Laita vaatteet valmiiksi esille, lataa kahvinkeitin jo illalla, pidä huolta, että laukkusi on pakattu, jotta kaikki olisi helpompaa. Näillä pienillä teoilla saattaa säästää jo useamman minuutin aamulla ja välttää ylimääräisen stressin siitä, mitä pukisi päällensä.


Suunnittele ja siivoa
Mikään ei ole niin ikävää, kuin herääminen kaaottiseen kotiin. Ota tavaksi siivota vähän joka ilta, jotta tasot ovat puhtaat ja tavarat paikoillaan. Puhdas ja järjestelmällinen koti vaikuttaa varmasti hyvinvointiisi ja helpottaa aamutoimia entisestään. Toinen hyvä tapa mielen järjestelyyn on päivien suunnittelu ja tärkeiden asioiden listaaminen. Itse tykkään usein edellisenä iltana tai kiireettömänä aamuna tehdä listan asioista, jotka haluan saada aikaiseksi ja kurkata myös kalenteriin, mitä tuleman pitää. 5 minuuttiakin voi riittää ja tehdä päivästä tuotteliaamman.

Nauti
Aamut eivät oikeasti ole niin hirveitä, joten nauti niistä. Jätä aikaa asioille joista pidät ja tee aamuistasi mahdollisimman miellyttäviä. Osta nätit aamutossut, tee aurinkoinen soittolista ja pidä yöpöydällä kirjaa, jonka haluat lukea loppuun. Lisää aamuusi jotakin sellaista, jonka vuoksi on kiva herätä ja takaan, että päiväsi on parempi.


Onko aamuilla teidän mielestänne merkitystä päivän fiiliksiin ja hyvinvointiin?

6 kommenttia :

 1. Tää oli kyllä niin asia postaus kun olla ja voi!<3 Täyttä asiaa joka kohta :') Ps. Niin super ihanat kuvat<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista Jenna! ♥ Mukava kuulla positiivista palautetta ja kiva, että olet samaa mieltä aamun merkityksestä! :)

   Poista
 2. Oi miten kiva postaus <3 Mä oon alkanut viime vuosina myös pitämään aamuista ja tykkään panostaa niihin enemmän kuin ennen! Tosin aikaiset arki aamut menee aika nopealla rutiinilla, mutta viikonloppuna tykkään nautiskella aamuista ihan kunnolla. Aamupalasta on myös tullut tosi tärkeä ja pakollinen osa aamuja, kun taas esim yläasteikäisenä mulle ei aamuisin maistunut ruoka sitten ollenkaan.

  Ja musta todellakin aamuilla on merkitystä koko päivään ja omaan fiilikseen :) Eli täältä löytyy toinen aamufani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että säkin pidät aamuista ja olet valmis panostamaan myös aamiaiseen. :) Aamun ensimmäiset hetket ovat kyllä todella merkityksellisiä ja varsinkin viikonloppuisin on mukava viettää niitä kaikessa rauhassa. ♥ Kiitos paljon kommentista Tiia!

   Poista
 3. Tää postaus tuntu tulevan just oikeeseen saumaan! :D Mulla on töissä loppuviikko aikalailla pelkästään iltavuoroa, joten aamut ja aamupäivät on just niitä, joista täytyy yrittää ottaa taas astetta enemmän joka hetkeltä ilo ja oma aika irti.

  Ja niin ihania kuvia myös! ♥ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva, että postaus osui juuri sopivasti sun tulevia aamuja ajatellen! :) Ehdottomasti kannattaa ottaa ilo irti ja nauttia aamun ensimmäisistä hetkistä, varsinkin jos siihen on töiden puolesta mahdollisuus. Kiitos sulle Heli kommentoinnista! ♥

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017