perjantai 31. maaliskuuta 2017

RESEPTI: SUKLAAKEKSIT

Olen viime aikoina innostunut leipomaan taas tavallista enemmän ja bravuurireseptien lisäksi on tullut testailtua myös uusia ideoita ja yhdistelmiä. Viime viikonloppuna pyöräytin ison satsin herkullisia suklaakeksejä ja näin perjantain kunniaksi on pakko tulla jakamaan tämä makea ja suussasulava cookieresepti myös teille. 



Tarvitset:

170 g voita
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
125 g valkosuklaata
125 g tummaa suklaata

Ohje:

Ota voi ja kananmuna huoneenlämpöön ennen aloittamista. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja ruokasooda kulhossa. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi. Lisää mukaan myös kuivat aineet ja sekoita. Lisää ja sekoita (käsin) rouhittu suklaa. Tässä vaiheessa taikinan tulisi olla kiinteä ja se on aika laittaa jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja pyörittele taikinasta palloja leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Älä litistä ja muista jättää tilaa keksien väliin, sillä ne leviävät uunissa. Paista noin 10 minuuttia uunin keskitasolla ja anna jäähtyä tämän jälkeen ensin pellillä ja sitten siirrä keksit jäähtymän ritilälle. Keksit saavat olla sisältä hieman pehmeitä ja ne ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Ihanaa viikonloppua!

2 kommenttia :

  1. Oi, näyttää niin hyvältä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Tuuli! Nämä olivat huippuhyviä, suosittelen. :) ♥

      Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017