maanantai 27. maaliskuuta 2017

MY FIRST BULLET JOURNAL


Kerroin teille jokin aika sitten haaveistani perustaa oma bullet journal ja kun kommenttiboksista näytettiin vihreää valoa, alkoi harrastukseni ja päätin kuvata ensimmäisiä tuotoksiani myös tänne. Bullet journalin idea on siis yhdistää kalenteri, päiväkirja, listojen tekeminen, muistiot ja käytännössä liittää yksiin kansiin kaikki asiat, joista pitää kirjaa. Toteutus on täysin muunneltavissa ja jokainen käyttäjä voi tehdä bujostaan täysin oman näköisensä ja omia tarpeitaan vastaavan. 

Hankin klassisen Leuchtturm 1917 -vihkon ja muutamia kyniä mm. Pigman micron fineliners ja tietysti hyödynsin myös olemassaolevia Stabilon finelinereitä ja paksumpia tusseja. Päätimme aloittaa bujokokeilut yhdessä ystäväni kanssa ja eilen kokoonnuimme hyvän aamupalan saattelemana omien bullet journaliemme äärelle intoa täynnä. ♥


Oman bujoni tarkoitus on nimenomaan listojen kerääminen ja perinteisen kalenterin hyödyntäminen mahdollisimman tehokkaasti. Aloitin tekemällä Keyn, joka kertoo erilaisten symbolien merkitykset. Seuraavalle aukeamalle tein vuosinäkymän perinteisen kalenterin tavoin. Lisäksi keräsin kaikki tärkeimmät pyhät ja läheisteni synttärit samaan "vuosikelloon". Sitten alkoi erilaisten asioiden listaaminen: tein oman sivun tulevaisuuden tavoitteille, toivelistoille, siivoussuunnitelmalle, kirjoille, elokuville, kahviloille ja tämä lista voisi jatkua vielä loputtomiin. Tarkoituksena olisi listata vielä ainakin paikkoja, joissa haluan käydä, kiitollisuuden aiheita ja erilaisia ideoita blogiin liittyen. Listojen jälkeen valmistelin huhtikuun kuukausinäkymän ja kirjasin ylös tulevat työvuorot, vuokranmaksupäivän, tapahtumat ja muut ajankohtaiset muistettavat asiat. Haluan kokeilla myös trackereitä, joiden avulla seuraan mm. liikuntamääriä, herkuttomia päiviä, edistymistä lukemisessa ja tuhlaamattomuudessa. Huhtikuun aikana aion myös pitää kirjaa mielialoistani ja kirjoittaa päiväkirjaa silloin kun tuntuu siltä. Oma bullet journalini kerää siis yhteen kaikki omat tavoitteeni, muistioni ja helpottaa sekä ajan että tehokkuuden hallintaa arjessa. 


Ensimmäiset hetket bujoilun parissa on nyt siis koettu ja sen lisäksi, että tuo kirjanen tulee auttamaan arjen hallinnassa ja asioiden seuraamisessa, on siitä myös valtavasti iloa itselleni päiväkirjamaisuutensa ansiosta. Tykkään valtavasti siitä, että saan sommitella, suunnitella ja toteuttaa kaiken itse aina väreistä, kuvioista ja kaavioista lähtien. Bujoilu on siis rentouttavaa ja luovaa touhua, joka tyydyttä kaltaiseni listahirmun ja kalenteriaddiktin parhaalla mahdollisella tavalla. 

Onko teillä kiinnostusta kuulla enemmän tästä bullet journalingista harrastuksena, esimerkiksi kuukausittain? Ja mitä mieltä olette ensimmäisistä sivuistani?

14 kommenttia :

 1. Näyttääpäs kivalta!! :) Ja toi just että kaikki muistettavat asiat on yksien kansien välissä on kyllä tosiaan kätevää! Eka ajattelin tätä ihan hölynpölynä, mutta ehkä tän postauksen jälkeen raapustelen itelleni myös jonkuntapaisen bujo-vihkon :D Aurinkoa päivääsi! <3 -J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään ei kannata tuomita, ennen kuin on kokeillut ja ainakin itse olen hurahtanut bujoiluun täysin! :) Helpottaa arkea ja ilahduttaa varmasti myös jälkeenpäin. Kokeile ihmeessä ja kerro sitten, tykästyitkö ideaan! Kiitos kommentista, haleja! ♥

   Poista
 2. Todella siistin näköinen :) Itsekin aloitin kirjoittamaaan/piirtämään/tekemään bullet journalia parisen viikkoa sitten ja jossain kohtaan tulee varmasti myös blogini puolelle aiheesta juttua! Sen teko on vain niin ihanaa ja rentouttavaa :)

  http://janitakristina.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että säkin olet vastikään aloittanut bujoilun! Aion ehdottomasti lukea sunkin mietteitä ja kokemuksia aiheesta. Olen myös ihan samaa mieltä siitä, että kirjoittelu, suunnittelu ja luovuus bullet journalin parissa on ihanaa ja etenkin rentouttavaa. :)

   Poista
 3. Nää bujot on ollu aina niiiiin inspiroivia mitä oon nyt nähny, mut ei musta kyl oo tän parissa olemaan, kun kyllästyn niin helposti :D

  http://janika-rulla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että inspiroidut bujokuvista, kannattaa ihmeessä kokeilla, vaikka pienemmässä mittakaavassa, jos tuntuu, että muuten kyllästyisi helposti. Parasta bujoilussa on nimenomaan se muunneltavuus :)

   Poista
 4. Itekki innostuin asiasta jokunen aika takaperin, eikun vaan vihkon ja muutamia kyniä hommaamaan ja nyt itelläkii alkaa olla ens kuuta varten täydes tällingis vihko :) Kiinnostais kyllä nähä millasia sivuja tulee, etenki miten innostutko näpertämää ja piirtämään sinne sitten kuitenki ja kokeilemaa sivuje koristelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tämä harrastus alkaa leviämään! :) Teen mielelläni lisää postauksia bujoilusta ja olenkin jo ehtinyt hieman päivittelemään sivuja ja piirroksia, joten ensi kerralla näkymät ovat jo varmasti koristeellisempia. Kivoja bujohetkiä sullekin! ♥

   Poista
 5. Voi apua miten ihana! ♥ Oon haaveillu omasta bujosta kyllä nyt niin kauan, että otan kyllä tämän kevään tavoitteeksi saada oman bujon vihdoinkin tehtyä :D

  ♥ Kata / http://lovekatariina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katariina! ♥ Mä oon jo parin päivän jälkeen aivan koukussa ja oon varma, että säkin tykkäisit ja kokisit tän tehokkaana lisänä arkeen. :) Kokeile ihmeessä!

   Poista
 6. Vau, ihan mielttömän kaunis bujo sulla! Pinterestissä oon törmännyt muutamaan otteeseen näihin bullet journal juttuihin, mutta en oo sen erityisemmin kiinnittänyt huomiota. Sun postausten myötä oon nyt ihan intona näistä ja youtubesta on jo monet inspis videot katsottu! Seuraava askel on vihon ja kynien hankinta :) Mistä muuten ostit sun Leuchhturm 1917 -vihon? Tää vaikuttaa niin kivalta puuhalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, suurkiitos ja mahtavaa kuulla, että oot innostunut enemmänkin tästä bujoilusta blogini perusteella! :) Ihan huippua, sillä oon varma, että tykkäät ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. ♥ Mä olen jo ihan koukussa ja ideoin kokoajan lisää, vaikka olen pitänyt bujoa vasta viikon verran. Aion kirjoitella tulevaisuudessa myös lisää postauksia tästä aiheesta ja raottaa lisää omia sivujani. :) Vihkon ostin Akateemisesta kirjakaupasta ja siellä oli todella hyvä valikoima värien suhteen.

   Poista
 7. Onpa ihana! <3

  Kuulin tästä "bujoilusta" parisen viikkoa sitten ystävältäni ja sitä ennen olin törmännyt tähän Pinterestin ihmeellisessä maailmassa. Ja nyt, kun luin tämän inspiroivan postauksesi, niin alkoi sormet syyhyämään ja inspiraatio tulvimaan.
  Taidankin siis suunnata lähipäivinä ostamaan materiaalia tähän! :)

  Eli kyllä, jatko-osat tälle postaukselle kiinnostavat kovasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, että innostuit bullet journalin aloittamisesta! Suosittelen ehdottomasti lämmöllä, tuosta kirjasesta on nimittäin valtavasti hyötyä ja iloa jokaiselle päivälle. :) Kirjoittelen piakkoin lisää postauksia bujoilusta, sillä niin moni on innostunut siitä jo nyt ♥

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017