lauantai 4. maaliskuuta 2017

LUKUVINKKI: LUJASTI LEMPEÄ


Lukeminen on hyvä harrastus kenelle tahansa ja uskon, että jokaisesta kirjasta oppii jotakin. Itse olen viime vuosien aikoina tykästynyt ns. self help -kirjoihin, joissa käsitellään itsetuntoa, henkistä kasvamista, elämänlaatua, valintoja, hyvinvointia, tavoitteiden saavuttamista, ihmissuhteita ja mielen toimintaa. Sain joululahjaksi toivomani Maaret Kallion Lujasti lempeä -kirjan ja nyt olen vihdoin päässyt tutustumaan siihen paremmin. 

Kirjailija on psykoterapeutti ja moni saattaa tunnistaa hänet myös tv-sarjojen asiantuntijarooleista. Lisäksi Maaret Kallio kirjoittaa blogia ja lukiessa pistinkin merkille hänen kykynsä tuottaa mielenkiintoista ja koukuttavaa sisältöä. Kirjassa siis pyritään hyväksymään elämän epätäydellisyys, oppimaan hyväksyntää ja myötätuntoisuutta niin itseä kuin muitakin kohtaan. Heti alusta alkaen kiinnostuin sanomasta, sillä kirjan näkökulma on hyvin erilainen, kuin muiden lukemieni self help -opusten sanoma. Usein nykyajan elämässä kaikki pyrkivät täydellisyyteen, tehokkuuteen, menestykseen ja saavuttamattomaan onneen, mutta tässä kirjassa valmistaudutaan myös harmillisiin hetkiin, huonoihin päiviin ja pettymyksiin. Mielestäni kirja on ihanan realistinen ja opettavainen. Usein ainakin itse koen stressiä siitä, kuinka en riitä tai kuinka haluaisin menestyä paremmin joko ihmissuhteissa, töissä tai opinnoissa, mutta todellisuudessa on tärkeää oppia hyväksymään, ettei kaikkea voi suorittaa 100 % teholla ja onnistua jokaisessa asiassa täydellisesti. Kirja antaa inhimillisen näkemyksen elämään ja kannustaa hyväksymään itsensä. 

Lujasti lempeä tempaa mukaansa ja antaa loistavia elämänohjeita ja vinkkejä vaikeiden hetkien hyväksymiseen. Kirjassa käsitellään myös ihmissuhteita, tunteiden säätelyä, yksinäisyyttä, myötätuntoa, menneisyyttä ja henkistä kasvua. En ole vielä lukenut kirjaa loppuun, mutta voin todella suositella sitä kaikille. Kirjoittaja on selkeästi ammattilainen osaamisessa, mutta teksti on helppolukuista ja samaistuttavaa. Kirja on jaettu isompiin lukuihin ja väliotsikoita on paljon. Lisäksi kirja sisältää muutamia harjoituksia ja ohjelistoja. Oletteko te lukeneet kyseistä kirjaa tai olisitteko kiinnostuneita tulevaisuudessa tutustumaan siihen?

2 kommenttia :

 1. Mä oon ollut jo pitkän aikaa kiinnostunut tästä kirjasta, mutta jostain syystä ei ole vielä tullut hankittua sitä käsiini. Mun mielestä Maaret Kalliolla oli hyviä mielipiteitä ja ajatuksia Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa. :) Tosi kaunis ulkoasu sun blogilla muuten! :)

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja ystävällisistä sanoistasi Emilia! :) Itsekin bongasin Maaret Kallion ensimmäistä kertaa juurikin ensitreffit alttarilla -ohjelmasta ja tykästyin hänen tapaansa keskustella ja esittää mielipiteitä. Suosittelen ehdottomasti lukemaan kyseisen kirjan pian! ♥

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017