keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

KESTÄVÄN POHJAMEIKIN SALAISUUS

Mielestäni meikin tärkein osa on ehdottomasti pohja ja siksi kiinnitän siihen kaikista eniten huomiota laittautuessani. Vuosien varrella olen kuitenkin oppinut sen, että vaikka pohja näyttäisi siistiltä heti meikkaamisen jälkeen, voi todellisuus olla toinen parin tunnin jälkeen. Pienillä kikoilla voi kuitenkin pidentää ja parantaa meikin kestoa päivän koettelemuksia varten ja tässä postauksessa esittelen parhaat vinkkini kestävään pohjameikkiin. Ihonhoito kuntoon
Kaunis pohja lähtee tietysti kauniista ihosta ja siksi oikeat tuotteet sekä puhdistukseen että kosteutukseen ovat avainasemassa myös pysyvää meikkiä varten. Ennen meikkausta tulisi aina puhdistaa kasvot ja levittää kosteusvoide. Täydellisen lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa kasvorasvan kuitenkin antaa imeytyä riittävän pitkään, jottei meikkivoide tartu tahmaiselle iholle epätasaisesti. 

 Laadukkaat ja puhtaat välineet
On makuasia, haluaako levittää esimerkiksi meikkivoiteen sudilla, sienellä vai käsin, mutta kaikkia yhdistää silti tärkeä tekijä: puhtaus. Likaisia välineitä käyttämällä levittää bakteereita entisestään ja myös työnjälki on sotkuisempi. Suosittelen ehdottomasti satsaamaan kunnollisiin suteihin ja putsaamaan niitä säännöllisesti, jotta ainakaan välineiden heikkous ei estä saavuttamasta kaunista ja kestävää pohjameikkiä. 

Pohjustus
Pohjustusvoide luo iholle sileän pinnan ja pidentää meikin kestoa, eli sen unohtaminen on paha virhe heti alkuun. Kannattaa testailla paljon erilaisia pohjustustuotteita, jotta löytää omalle ihotyypilleen sopivan tuotteen. Itselläni on tällä hetkellä käytössä Clarinsin instant smooth pohjustusvoide, johon olen ollut oikein tyytyväinen.Nenä ongelma-alueena?
Monelle on varmasti tuttua meikin karkaaminen ensimmäisenä nenän alueelta ja olen vihdoin löytänyt toimivan ratkaisun tähän pulmaan! Pohjustan nykyään aina nenäni Macin paint potilla, jota käytetään tavallisesti silmäluomien pohjustamiseen. Opin tämän niksin Youtuben kauneusguru Nikkia Joylta ja tämän jälkeen nenäni osalta meikkini on pysynyt täydellisenä pitkienkin päivien ajan. Levitän siis vain tuota paint potia nenälle pohjustusvoiteen sijaan ja jatkan sen jälkeen muut tuotteet tavalliseen tapaan.Sopiva meikkivoide
Erilaisia tuotteita, koostumuksia, ominaisuuksia ja merkkejä on valtavasti, joten meikkivoidetta ostaessa suosittelen kääntymään aina ammattilaisten puoleen. Omalle ihotyypille sopiva meikkivoide auttaa jo pitkälle kestävän pohjan rakentamisessa. Itselläni on  tällä hetkellä käytössä erinomainen Urban Decayn all nighter -meikkivoide, josta löytyy tarkempaa analyysiä täältä.

Vältä kerrostamista
Meikkivoidetta levitettäessä kannattaa välttää tuotteen levittämistä niille alueille, joille aikoo levittää peitevoidetta. Esimerkiksi silmienalusiholle monen tuotteen kerrostaminen saattaa aiheuttaa meikin kertymisen juonteisiin. Mitä vähemmän meikkiä on, sitä todennäköisemmin pohja näyttää luonnolliselta ja siistiltä. Siksi tykkään itse käyttää aina täyden peittävyyden antavia tuotteita, jotta vältyn turhalta kerrostamiselta. Peitevoiteena käytän Macin pro longwear concealeria.

Kiinnityssuihke ennen puuterointia
Omien kokemuksieni perusteella kiinnityssuihkeista todellakin on apua ja suosikkini on ehdottomasti Urban Decayn all nighter setting spray, jonka suihkutan ennen puuterointia parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Levitän siis ensin pohjustusvoiteen, meikkivoiteen ja peitevoiteen, jonka jälkeen suihkautan kauttaaltaan kasvoille tuota kiinnityssuihketta ja annan sen kuivua kokonaan ennen puuterointia. Mielestäni kyseinen tuote vaan toimii parhaiten suihkutettuna kaiken nestemäisen jälkeen.Kevyt kiinnitys ja puuteripaperit
Puuterointi viimeisenä auttaa meikkipohjaa säilymään mattaisena ja huolitellun näköisenä koko päivän. Parhaat puuterit ovat kevyitä ja jättävät iholle luonnollisen lopputuloksen tukkimatta ihoa. Itse tykkään käyttää Cliniquen irtopuuteria meikin kiinnittämiseen. Jos ihotyyppi on kuitenkin erittäinen rasvainen, suosittelen säilyttämään laukussa puuteripapereita, joilla voi tarpeen tullen painella ylimääräisen kiillon pois. Liika puuterointi ja kerrosten lisääminen tekee hallaa iholle ja jättää meikin entistä sotkuisemman näköiseksi.


Mitä tykkäsitte tällaisista meikkivinkeistä?

6 kommenttia :

 1. Moi. Jätit kommentin mulle siitä Ecotoolsin sivellinsetistä. Jostain syystä en pystynyt siihen vastaamaan niin aattelin täällä tulla huikkimaan. Mistä oot ne siveltimet hommannu? :) ja tuo offtime on aika kätevä joskin melko järkyttävä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ostin ne Ecotoolsin siveltimet silloin Cocopandan verkkokaupasta ja huomasin myös, että samoja löytyy esimerkiksi Sokoksen valikoimista. Suosittelen ♥ Alla vielä linkki kyseiseen settiin:

   https://www.sokos.fi/fi/sokos/ecotools-2-puolinen-silmameikkisivellinduo

   Poista
 2. Tää oli huippu hyödyllinen meikkivinkki postaus!<3 Iso peukku tälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista ja ihana, että tykkäsit! ♥

   Poista
 3. Minäkin olen tosi tykästynyt tuohon Cliniquen irtopuuteriin, se on ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Piia! Se on kyllä tosi hyvä irtopuuteri, pitää kasvot niin mattaisina koko päivän ♥

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017