tiistai 14. maaliskuuta 2017

BULLET JOURNALING?

Bullet journaling on vielä hyvin uusi juttu Suomessa ja viime aikoina olen innostunut ajatuksesta, että aloittaisin tuon "harrastuksen" itsekin. Eräs ystäväni on lisännyt intoani bujoa kohtaan ja tänään tutkin Youtubesta ja erilaisista blogeista vinkkejä aloittamiseen. Bullet journalin idea on siis se, että yksi vihko pitää sisällään kaikenlaisia muistioita, listoja, kalenterinäkymän, tavoitteita, suunnitelmia; oikeastaan kaiken sen, mistä haluaa pitää kirjaa. Itse olen listaihminen henkeen ja vereen sekä lisäksi kalenteri on osana päivittäistä menoani. 

Tykkään kirjoitella ideoita, listoja ja suunnitelmia päivittäin, joten tuollainen sille omistettu vihko olisi täydellinen tapa pysyä järjestyksessä ja lisätä inspiraatiota. Netistä löytämäni mallit ovat todella kauniita, koristeellisia ja hienoja, olisi ihana osata itsekin kirjoitella erilaisilla käsialoilla ja piirrellä kaikenlaisia kuvia ja symboleita bujo täyteen. Vaihtoehtoja on kuitenkin valtava määrä niin tavoissa toteuttaa kuin välineistössäkin. Ensimmäisenä täytyy tietysti hankkia se sopiva vihko ja kunnon kynät. 

Olen kuitenkin hyvin innokas aloittamaan ja mielessäni onkin jo monta asiaa, joista haluan pitää kirjaa. Olisi kiva kirjata omaan bullet journaliin esimerkiksi blogiin liittyviä ideoita, treenimääriä, kiitollisuuden aiheita, luettuja kirjoja, bucket listoja, säästämistaulukoita, siivousrutiineja ja sellaisia tuotteita, joita haluaisin ostaa. Bullet journalista on siis moneksi ja koen sen parhaaksi yhdistelmäksi kalenterin, erillisten muistivihkojen ja tarralappujen sijaan.Oletteko te kokeilleet bullet journalia?

6 kommenttia :

 1. En ole vielä kokeillut, mutta tää kuulostaa kyllä tosi hyvältä ja toimivalta idealta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että säkin innostuit ajatuksesta! Ei muuta kuin vihko ja kynä esiin ja aloittamaan. :)

   Poista
 2. Tää kuulostaa tosi ihanalta idealta! Oon joskus harmitellut sitä, kun just ei oo mitään vihkosia, millä sais yhdistettyä erilaiset listat, kalenterin sun muut vastaavat, mutta olis ihan huippua väsätä moinen ite. Saispahan sit just oman näkösen ja lisättyä ne itelle tärkeet jutut sinne, joista haluaa pitää kirjaa. :) Ehottomasti menee tääkin idea korvan taakse ja jos ens viikonloppuna innostuis väsäileen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja mahtavaa, että säkin innostuit Bullet journalin ajatuksesta. Varmasti olisi helpompi pitää kaikki muistiinpanot ja listat järjestyksessä, kun kaikki olisi yksien kansien välissä. :)

   Poista
 3. Aww ihanaa että joku muukin on tällainen lista & kalenteri friikki! :) Mäkin oon miettiny bujon aloittamista jo muutaman kuukauden ajan, mutta en ole löytänyt vielä aikaa sen toteuttamiselle. Kai näytät meille sitten palasia sun bujosta kun olet saanut sen valmiiksi? ;)

  http://lovekatariina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan! Kaikki listat, kalenterit, muistiinpanot ja to do -listat ovat ihan parhautta ja olen niin innoissani tämän bullet journalin perustamisesta, että ostin jo hirveän kasan erilaisia kyniäkin sitä varten. Varmasti tulen avaamaan omaa bujoani vielä piakkoin blogin puolella, kun saan sen kunnolla rullaamaan ja löydän oman tyylini. ♥

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017