keskiviikko 1. helmikuuta 2017

HERKUTON HELMIKUU
Mikä?

Herkuton helmikuu on haaste itselleni. Kieltäydyn kaikista herkuista sekä roskaruuasta ja panostan kotiruokaan, säännölliseen ateriarytmiin ja napostelun karsimiseen. Kuukausi ajanjaksona ei ole uuvuttavan pitkä, mutta riittävä kuitenkin muutosten syntymiseen. Ei mittaamista, pakottamista tai ylilyöntejä, tärkeimpänä oma olo, jaksaminen ja hyvinvoinnin edistäminen luonnollisesti. 

Miksi?

Olen puhunut usein herkuttelusta, sokerista ja tasapainoilusta terveellisen elämän ja nautintojen välillä. Nyt on kuitenkin aika tehdä ajatuksista todellisuutta ja vieroittautua kunnolla kaikesta epäterveellisestä. Usein olen kammonnut täyttä kieltäytymistä, mutta nyt olen päättänyt, että yhden kuukauden ajan testaan, miten kroppani tottuu terveelliseen ja puhtaaseen ruokaan. Sokeri on ollut vihollinen arjessani jo liian kauan ja olen huomannut sen säätelevän paitsi painoani myös jaksamistani. Olen tottunut makeisiin leivoksiin, herkkuihin ja hemmotteluun vähän liiankin hyvin ja oikeastaan olen melko jännittynyt alkavaa herkkulakkoa kohtaan. Tiedän, ettei valkoisesta sokerista ja vehnästä ole mitään hyötyä, joten niiden karsiminen on täysin järkiperäinen ratkaisu. 

Olen todella motivoitunut onnistumaan ja valmistellut tätä projektiani nyt jo pienen tovin sekä ajatuksen että tekojen voimalla. Haluan voida paremmin, olla virkeä ja panostaa omaan hyvinvointiini entistä enemmän puhtaan ravinnon avulla. Miten?

Vaikka pahin kompastuskiveni tulee olemaan nimenomaan makeat herkut, aion panostaa myös kaikesta muusta lisäainehötöstä kieltäytymiseen. Roskaruoka, einekset ja liika vehnän ja maitotuotteiden mussuttaminen laitetaan sivuun nyt ainakin kuukaudeksi ja katsotaan, millä fiiliksillä jatketaan loppuvuosi. 

Ajattelin tuoda ajatuksiani myös tänne blogiin ja toteuttaa muun muassa ruokapäiväkirjoja ja vinkkejä makeanhimon hallintaan. Uskon, että todellinen haaste tulee olemaan ensimmäisen viikon ajan, mutta tiedän, että kroppani sopeutuu kyllä terveelliseenkin ravintoon ja lopuksi kiitän itseäni sokerivieroituksesta. 

Tärkeintä itselleni on olla rehellinen ja asettaa oikeat rajat. Tsemppaan ateriarytmin säännöllisessä tahdissa ja teen enemmän terveellisiä välipaloja kotona valmiiksi. Keitot ja salaatit tulevat varmasti myös lisääntymään tämän herkuttoman helmikuun aikana. En aio mitata kehoni muutoksia vaa´an tai mittanauhan avulla, sillä ulkoisia muutoksia tärkeämpiä itselleni ovat sisäiset jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyvät fiilikset. Olen viime aikoina saanut kiinni myös treenaamisesta ja uskon sen tukevan haastetta omalta osaltaan positiivisesti.
 Kuinka moni tarttuu haasteeseen?

8 kommenttia :

 1. Täällä on toinen joka juuri aloitti kahden kuukauden mittaisen sokerilakon! Hurjasti tsemppiä sulle, eiköhän me tuohon pystytä!:)

  https://maripauliinan.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että sullakin on sokeriton projekti meneillään! Kiitos paljon tsempeistä ja sitä samaa sulle! :) ♥ Tahdonvoimalla kohti parempaa oloa. :)

   Poista
 2. Aivan älyttömän herkullisia kuvia ♥ Erittäin mukavan kuuloinen haaste itselle ja varmasti palkitseva myöhemmin ajatellessa :) Mun mielestä juurikin tuo turhista makeista ja eineksistä sekä tietty roskaruuasta pois pääseminen jo itsessään saa nopeasti mielialan ja virkeystason nousemaan :) Itse kokeilin viime vuonna kuukauden ajan sokerin kokonaan pois jättämistä ja silloin jo huomasi kuinka olotila eroaa. Itsellä on pitkäkestoisena tavoitteena päästä myös eroon turhasta syömisestä ja keskittyä kunnon kotiruokaan, joten innolla luen enemmänkin postauksia tästä sun herkuttomasta helmikuusta :)

  ♥: Ane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella kivasta kommentista Ane! :) Muistankin tuon sun sokerittoman ajanjakson ja todella mukava kuulla, että se oli sulle hyvä kokemus ja vireystasot nousivat. Juuri se kokonaisvaltainen hyvinvointi on munkin tavoitteena ja ainakin parin päivän perusteella fiilikset on oikein hyvät. Ihanaa, että olet kiinnostunut aiheesta enemmänkin, lupaan kirjoitella päivityksiä aiheesta vielä lisää! ♥

   Poista
 3. Mullakin olisi tavoitteissa syödä mahdollisimman terveellisesti keväällä, jotta sokerikoukku ei häiritse keväällä kaikissa törkeissä jutuissa :) Kiitos inspiraatiosta!

  http://janitakristina.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Janitakristina! :) Ihanaa kuulla, että sait inspiraatiota terveelliseen ruokavalioon ja se sokerikoukku on kyllä todellakin turha tekijä, mutta voitettavissa ♥ Tsemppiä kevääseen ja voidaan hyvin! :)

   Poista
 4. Meillä on mun fysioterapeutin kanssa ihan vaan karkkilakko, joka kestää tän helmikuun. toinen päivä menossa ja mä meinasin jo eilen vetää itkupotkuraivarit... ai miten niin sokeririippuvainen?? :D

  http://janika-rulla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä myötäelämisestä! Tiedän tuon tunteen, kun tekisi ihan hirveästi mieli kaikkea makeaa, mutta on vaan pysyttävä tiukkana, lopussa kiitos seisoo ihan varmasti ja kieltäytyminen on kuitenkin tärkeää oman hyvinvoinnin edistämiseksi. :) Tsemppiä karkkilakkoon, hyvä päätös ja mahtavaa, että sulla on fyssari henkisenä tukena projektissa! :)

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017