keskiviikko 11. tammikuuta 2017

LUKUVINKKI: THE BINGO THEORY


Vapaa viikko jatkuu ja mikäs sen parempi tapa viettää rentouttavaa aikaa pilvisenä päivänä, kuin käpertyä viltin alle lukemaan hyvää kirjaa. Tällä kertaa haluan vinkata teille uusimmasta lukulöydöksestäni, josta olen hyvin innoissani. Kirja on nimeltään The Bingo Theory ja sen on kirjoittanut Youtubesta tunnettu Mimi Ikonn. Aloin katselemaan inspiroivan ja positiivisen naisen videoita jo viime keväänä ja kun hän julkaisi kirjan loppukesästä, oli minun saatava se käsiini.

Kirja käsittelee omia vahvuuksia, heikkouksia ja niiden hyväksymistä ja hyödyntämistä ihmissuhteissa. Alussa Mimi kuvailee erilaisia ihmistyyppejä ja jaottelee ne sekä enemmän maskuliinisia vahvuuksia omaaviin että enemmän feminiinisiä vahvuuksia omaaviin ihmisiin. Sukupuolella ei ole merkitystä, sillä samat säännöt pätevät molempiin. Ymmärtämällä ja omaksumalla omat piirteensä, voi kehittää myös heikompia ominaisuuksiaan. Feminiinisiä vahvuuksia ovat esimerkiksi: empaattisuus, luovuus, avarakatseisuus ja intuitiivisuus kun taas maskuliinisiin vahvuuksiin kuuluvat mm. loogisuus, päättäväisyys, luotettavuus ja vahvuus. 

Kirjoittaja kuvailee sisäisen tasapainon saavuttamista hankalaksi, mutta mahdolliseksi tehtäväksi, sillä kun omaksuu omat piirteensä ja osaa hyödyntää niitä oikeanlaisissa tilanteissa ja pyrkii kokoajan vahvistamaan omia heikkouksiaan on ihmisenä bingo. Mimi Ikonn on tehnyt paljon tutkimustyötä kirjansa perusteiksi ja ainakin itselleni teos on ollut silmiä avaava ja helposti samaistuttava. Sen lisäksi, että kirja paneutuu yksilön tasolla kehittymiseen, on kirjaan lisätty myös ihmissuhteiden näkökulma. 

Bingo teoria siis sisältää testin, joka paljastaa, ovatko omat vahvuutesi maskuliinisia vai feminiinisiä, ohjeita siihen, miten voi parantaa omia heikkouksiaan, elämäntarinoita jokaiselta ihmistyypiltä, vinkkejä oikeanlaiseen treffailuun ja ihmissuhteiden terveeseen kehittämiseen. 

Lukukokemus oli itselleni hyvin erilainen, kuin aikaisemmat "self help" -kirjat, sillä ensinnäkin kirja on kirjoitettu englanniksi ja se on jaettu selkeisiin osioihin, joista kaikki eivät ole olennaisia itselle. Tykkäsin erityisesti Mimin inhimillisestä mutta rehellisestä lähtökohdasta kirjoittamiseen ja samaistumisen tunteista, joita kirjaa lukiessa koin. Tuntuu hyvältä ymmärtää, että oma ihmistyyppini on selkeästi feminiiset vahvuudet omaava nainen, jolloin olen altis tietyille asioille ja jonka vuoksi olen hyvä/huono joissakin asioissa. Kirjan opetus on kuitenkin se, että vaikka oma tyyppisi olisi mikä, voit saavuttaa täydellisen tasapainon ja saada elämästä kaiken irti kehittymällä. Ihmissuhteiden tarkastelu bingon kautta tulee myös varmasti lisäämään tietoisuutta omiin suhteisiini ja helpottamaan myös ymmärtää maskuliiniset vahvuudet omaavia ihmisiä. 
Kirjan sisältöä on vaikea selittää pähkinänkuoressa, mutta ainakin itse pääsin todella nopeasti jutun juuresta kiinni ja suosittelen The Bingo Theorya lämpimästi kaikille, jotka ovat kiinnostuneita itsensä tuntemisesta, kehittämisestä ja ihmissuhteista. Kirja on tilattavissa Amazonista ja se on ilmestynyt pokkariversiona vuonna 2016. Oletteko te vielä kuulleet tästä kirjasta?

4 kommenttia :

 1. Kiitos vinkistä; kuulostaa kiinnostavalta. En ole kuullutkaan.. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kirja oli sulle uusi tuttavuus! Suosittelen lämpimästi ♥

   Poista
 2. Tää on pakko kyllä lukasta!<3 Kiitos mahtavasta vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mukava kuulla, että innostuit! :) ♥

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017