lauantai 31. joulukuuta 2016

KYSEENALAISTAMINEN TEKEE HYVÄÄOletko koskaan miettinyt, miksi olet siinä missä olet ja mitä todella itse haluat elämältäsi? Oliko kulunut vuosi sitä mitä halusit? Miksi oli tai miksi ei ollut? Välillä tekee erittäin hyvää miettiä, saako elämältään niitä asioita, jotka ovat itselle tärkeitä. Jokaisen tavoitteet ja unelmat ovat erilaisia, mutta yhteistä on se, että avaimet onneen ovat omissa käsissä. Oma elämä muokkautuu sellaiseksi, joksi me sen teemme. 

Kyseenalaistaminen on harvinaisen silmiä avaavaa. Kannattaa miettiä omia valintojaan ja niiden perimmäisiä syitä. Miksi on hakeutunut tiettyyn työhön, kouluun tai ihmissuhteeseen? Tekeekö se ala tai ihminen sinut onnelliseksi? Monissa elämän suurissa kysymyksissä yhteiskunta vaikuttaa omilla muoteillaan ja tietämätön ajautuu ns. hyväksyttäviin valintoihin, vaikka jokin toinen tapa voisi olla itselle parempi vaihtoehto. Niin kliseistä kuin se onkin, elämme kaikki vain kerran ja tässä suhteessa on mielestäni erittäin tärkeää olla itsekäs. Koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä suuria muutoksia tai punnita asioita uudelleen. Omaan elämäänsä tyytyminen on aina huono ajatus, sillä se tarkoittaa, että unelmat sisältävät jotakin parempaa. Miksei siis tavoittelisi jatkuvasti elämässä unelmiaan kohti? Joskus saattaa tuntua hölmöltä kysellä itseltään, olenko nyt oikeassa paikassa, vietänkö elämäni oikeiden ihmisten ympäröimänä, tekeekö harrastukseni minut onnelliseksi tai saanko työstäni kaiken irti; mutta se kannattaa. Rohkeutta on tehdä oman päänsä mukaan ja elää unelmiaan. Aina on joku, joka on eri mieltä tai tekisi toisin, mutta se on ihan ok, kaikkia ei voi miellyttää ja se mikä sopii sinulle, ei välttämättä sovi toiselle. Kyseenalaistakaa valintoja, elämäntapoja ja miettikää mikä on parhaaksi omalle itselle. Asioiden uudelleen tarkastelu saattaa tuoda esiin erilaisia näkökulmia ja tavoitteita. Aina on mahdollisuus kehittää jotakin ja saada arjestakin hieman enemmän irti. Hyvinvointi ja onnellisuus kulkevat käsi kädessä tavoitteiden ja unelmien kanssa ja joskus täytyy vaan uskaltaa miettiä toisin ja asettaa itsensä etusijalle. On aika tehdä enemmän asioita, joista nauttii. 

Hyvää uutta vuotta!

4 kommenttia :

 1. Mahtavasti kirjoitettu teksti :) Puhut asiaa!♥

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista ja mukava kuulla, että olet samaa mieltä! :) ♥

   Poista
 2. Tosi kiva teksti! Löysin sun blogin vasta ja vaikuttaa kivalta! Mä kirjotan itse kans blogia, lifestyle blogia ja käy ihmeessä tsekkaa jos yhtään kiinnostaa ja liity lukijaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista Rimma! :) Kiva, että tykästyit blogiini ja käyn itsekin ehdottomasti tutustumassa sun blogiin. ♥

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017