perjantai 21. lokakuuta 2016

MIKSI KIRJOITAN BLOGIA?


Toissa päivänä tuli täyteen kolme vuotta bloggamista ja mietin jälleen kerran uudelleen sitä, kuinka iloiseksi kirjoittaminen ja itse bloggaaminen minut tekee. En ole mielestäni koskaan käsitellyt tarkemmin sitä, miksi harrastan blogin kirjoittamista ja millainen oma blogihistoriani on ollut. 

Tosiaan kaikki alkoi kolme vuotta sitten, kun olin lukenut vähintään yhtä kauan sitä ennen muiden blogeja. Kaikki oli Suomen mittakaavassa vielä hyvin alussa, eikä kukaan tietääkseni pitänyt blogia ammatikseen. Kiinnostuin muodista, kauneudesta, kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta entistä enemmän juuri blogien kautta ja tunsin, että pystyin samaistumaan monien blogien kirjoittajiin. Kypsyttelin pitkään mielessäni, millaista olisi kirjoittaa omaa blogia, mutta en uskaltanut aloittaa, koska mietin liikaa, mitä muut ajattelisivat minusta. Eräänä päivänä kuitenkin keksin nimen ja kirjauduin bloggeriin ensimmäisen kerran. En tiennyt mitään koodaamisesta, kuvaamisesta tai muista käytännön asioista, mutta olin niin innoissani, etten antanut sen haitata. Ensimmäisen postauksen julkaistuani fiilikset olivat ristiriitaiset, mutta pian sain kuulla monelta ihmiseltä lähipiirissäni, että blogini tuottaa iloa ja he lukevat sitä mielellään. Samaan aikaan monikaan ei ymmärrä, mikä blogeissa viehättää ja myös se on ihan ok. Ei kaikkien ihmisten tarvitse olla kiinnostuneita samoista asioista, mutta mä itse olen löytänyt asian, josta nautin ja mikä tuntuu omalta. Siksi toteutan itseäni blogin avulla ja haluan avata, mitä kaikkea mielessäni on bloggaamiseen liittyen.

Alku oli kankea ja monta kuukautta lukijamäärä pysyi alle kymmenessä. Pian aloin ymmärtämään markkinoinnin päälle ja sain hieman lisää näkyvyyttä. Blogini on edelleen pieni ja kävijöitä valtavirtaan nähden vähän, mutta toisaalta nautin siitä. Asia, jonka vuoksi olen jaksanut aktiivisesti postata kolmen vuoden ajan, on juurikin se, etten pidä blogia lukijoiden tai suosion vuoksi. 


Blogin kirjoittaminen on tuonut niin paljon iloa, mahdollisuuksia, tyytyväisyyden tunteita, onnea, kokemuksia ja uusia asioita, etten enää voisi kuvitellakaan elämääni ilman. Blogin kirjoittaminen on minulle tapa purkaa asioita, jakaa omia kokemuksia ja oppia uutta. Kirjoittaminen on itselleni valtavan tärkeä voimavara ja olen aina pitänyt kaikenlaisien tekstien tuottamisesta. Mielestäni pelkkä hyvän kirjoitustaidon omaaminen on osa yleissivistystä. 

Myös kuvat ovat toki tärkeä osa blogin pitämistä ja myös itse nautin kuvaamisesta päivä päivältä enemmän. Kuvaaminen voi olla luovaa tuottamista ja esimerkiksi esineiden asettelu visuaalisesti on omasta mielestäni mielenkiintoista ja jollain tavalla tyydyttävää. Kuvien muokkaaminen kehittyy myös jatkuvasti valokuvauksen rinnalla ja sen hallinta on yhtä lailla tärkeä taito. 

En siis missään nimessä kirjoita, koska bloggaaminen on trendikästä, tai koska pitäisin itseäni millään tavalla jalustalla, vaan olen aidosti kiinnostunut tietyistä aiheista ja nautin niiden asioiden jakamisesta muiden samanhenkisten kanssa. Kommenttiboksista olen usein saanut hyviä vinkkejä ja uusia ideoita myös itse, joten koen, että yksi tärkeimmistä asioista blogatessa on juurikin vuorovaikutus. Tykkään valtavasti postausten suunnittelusta, luonnostelusta, kuvaamisesta, muiden blogien selailusta, ideoinnista, kirjoittamisesta ja luomistyöstä, jotka kaikki liittyvät kiinteästi bloggaamiseen. Saan inspiraatiota kaikkialta ja tulevat aiheet ovat mielessäni jatkuvasti.


Rakastan sitä, että blogi on minulle paikka, jossa saan olla oma itseni, kirjoittaa niistä asioista, jotka minua kiinnostaa ja tehdä kaikesta itseni näköistä. En pakota itseäni tekemään "täytepostauksia", jos aihetta ei oikeasti ole. Bloggaan, kun siltä tuntuu ja haluan pitää nautinnon etusijalla. Tiivistettynä; kirjoitan siis blogia, koska se tuottaa minulle niin paljon hyvää ja pidän uuden oppimisesta ja vuorovaikutuksesta. Olen elämässä muutenkin sitä mieltä, että pitää tehdä niitä asioita, joista pitää ja itselleni bloggaaminen on juuri sellainen asia. ♥


Nyt kysymys muille bloggaajille: miksi juuri sinä pidät blogia? Ja toinen kysymys kaikille lukijoille: mistä asioista pidät blogissani? Mukavaa viikonloppua!

6 kommenttia :

 1. Ihana postaus! Liityin lukijaksi, vaikutat tosi aidolta ja ihanalta tyypiltä♥
  Itse tykkään bloggaamisesta ihan super paljon! On kiva saada ideoida ja toteuttaa omia juttuja, oon vasta hyvin vähän aikaa blogannut joten vielä on vähän vaikea vastata:)
  https://love-sannar.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon kauniista sanoistasi ja lämpimästi tervetuloa seurailemaan! :) ♥ Kiva, että säkin olet löytänyt bloggaamisen ilot ja koet pystyväsi toteuttamaan itseäsi kirjoittamisen ja kuvaamisen kautta. :) Jostain on aina aloitettava, että löytää sen oman tiensä.

   Poista
 2. Hienoa Anne! Hyvä bloggaus😊😊

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus :-) bloggaminen on kyllä jotain ihan parasta!

  ~ Jasmin N
  Little Things With Jassy
  Bloglovin’
  AUTUMN BEAUTY GIVEAWAY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja kiva, että tykkäsit! ♥ Mahtavaa, että säkin olet löytänyt bloggaamisen ilot. :)

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017