perjantai 9. syyskuuta 2016

RESEPTI: KANTTARELLIPASTA

Kesän jälkeen kroppani janoaa aina tavallista enemmän hiilareita ja salaatit vaihtuvat suosiolla lämpimiin ja täyttäviin ruokiin. Toki myös kevyemmät keitot ovat osa syksyistä ruokavaliotani, mutta erityisesti viime aikoina pasta on maistunut minulle. Sesonkia hyödyntäen haluaisinkin nyt jakaa yhden suosikkipastaresepteistäni. Alkuperäinen resepti on peräisin Helsingin Sanomista, mutta olen tehnyt siihen melko paljon muutoksia. 


Tarvitset:

reilu litra kanttarelleja
ruukullinen ruohosipulia
3 valkosipulinkynttä
250-300 g täysjyväpastaa
suolaa
1 dl pastan keitinvettä
1 dl ruokakermaa
75 g voita
mustapippuria
oliiviöljyä
50 g parmesaania
tuoreita yrttejä tarjoiluun

Ohje:

Puhdista sienet ja hienonna ne tarvittaessa pienemmäksi. Leikkaa ruohosipuli ja valkosipulinkynnet silpuksi. Keitä pasta oliiviöljyn ja suolan kanssa. Ota lopuksi 1 dl maustettua vettä talteen. Laita sienet pannulle ja anna nesteen haihtua kanttarelleista. Lisää voi, ruokakerma, keitinvesi ja sipulit ja anna seoksen hautua noin vartin verran. Lisää vielä suolaa ja mustapippuria lopuksi. Tarjoile tuoreiden yrttien ja parmesaanin kanssa.

Herkullisia pastahetkiä ja mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia :

  1. Nam, kanttarellit on niin parhaita :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Ne kyllä ehdottomasti kuuluvat ihaniin syysherkkuihin. :)

      Poista
  2. Tää menee ehdottomasti testiin! :) Näyttää super hyvälle<3

    http://jeannays.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla, olen varma, että tykkäät! :) ♥

      Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017