keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

KONMARI

Marie Kondon kirjoittama KonMari -kirja on herättänyt suosiota ympäri maailmaa ja itsekin törmäsin siihen jatkuvasti. Sain sitten ajatuksen pyytää opusta synttärilahjaksi ja sen jälkeen olen höpöttänyt kyseisestä siivousmagiasta kaikille ympärilläni. Luin kirjan muutamassa päivässä ja sain myös kommenttia, jossa toivottiin, että kertoisin tarkemmin kyseisestä kirjasta. Kyseessä taitaa olla virallisesti blogini ensimmäinen lukusuositus; mutta tämä on sen arvoinen. Suosittelen kirjaa kaikille, joita kiinnostaa vähääkään oma ympäristö, siisteys, järjestelmällisyys ja ylipäänsä hyvinvointi elämässä.

Itse olen teini-iästä asti ollut tarkka siivouksesta ja haluan asioiden olevan järjestyksessä. En voi käydä nukkumaan epäsiistissä ympäristössä, viikkaan vaatteet värijärjestykseen, olen säntillinen astioiden säilyttäjä ja lakanat vaihdan tismalleen joka toinen viikko. Olen huomannut, että siisti koti on yhtä kuin puhdas mieli ja stressittömyys. Jos ympärilläni on kaaos, tunnen myös kiukkua ja epämelskaa sisälläni.KonMari kirja on siis teos siitä, kuinka pitää koti järjestyksessä yhden tehokkaan siivouksen jälkeen aina. Kirjailija on kehittänyt menetelmän, jonka avulla kertaluontoinen suursiivous pitää sekä asuntosi että elämäsi järjestyksessä. "Samalla kuin siivoat, tulet järjestäneeksi asiasi ja elämäsi."

Menetelmä pohjautuu siihen, että ensin karsitaan kaikki epäolennainen. Jokaiselle tavaralle on oma kategoriansa ja kodin jokainen esine käydään läpi. Karsiminen toteutetaan miettimällä tuottaako esine iloa omistajalleen. Tämän jälkeen jäljelle jääville esineille etsitään oma paikka ja keskitytään säilyttämään ne siellä.


Kirjassa esitetään selkeitä ohjeita, faktoja, listoja ja vinkkejä siihen, miten tehdä siivous perinpohjaisesti ja onnistua siinä. Itse inspiroiduin sanomasta todella paljon ja oli kiva lukea myös tosi elämän kertomuksia, siitä kuinka Marie Kondon asiakkaat olivat kaikki onnistuneet ja kokeneet, että siivouksesta oli apua elämän kaikilla osa-alueilla. Suosittelen kirjaa todella lämpimästi ja en malta odottaa, että pääsen laittamaan oman kotini uuteen uskoon aivan jokaista esinettä myöden.


Oletteko te kuulleet KonMari-kirjasta tai aiotteko lukea sen?

8 kommenttia :

 1. Mukava suositus, sillä olen kuullut paljon kirjasta ja välillä pohtinut sen hankintaakin :) Olisi kiva kuulla enemmänkin postauksia aiheesta kodin järjestelyn edetessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit kirjasuosituksesta ja kiitos ideasta, laitan muistiin! :)

   Poista
 2. Oon kuullut tosta kirjasta, ja se on ehdottomasti mun lukulistalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä mahtava kirja, suosittelen lämpimästi! :)

   Poista
 3. Hei mä oon kuullut tästä kirjasta! Oispa kiva tutustua tuohon vähän paremmin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että monelle tuo siivouskirja onkin jo tuttu! Kannattaa ehdottomasti lukea mahdollisimman pian. :)

   Poista
 4. Kirja on surkeasti kirjoitettu (käännökset :/), mutta siis idea on mahtava! Jos vain osaisin alkuperäiskieltä niin lukisin sen siten, saisi ehkä enmmän irti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käännöksistä en osaa sanoa sen tarkemmin, ehkä vähän omituisia ilmauksia juu siellä täällä, mutta sanoma on mielestäni tärkein. :)

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017