sunnuntai 8. marraskuuta 2015

ULKONÄKÖKESKEISYYS - HUONO ASIA?

Välillä tämä blogimaailma ja kaikki hössötys sen ympärillä saa mut miettimään mitä on ulkonäkökeskeisyys ja mitä kaikkea siihen kuuluu. Ja miksi se nähdään niin negatiivisena piirteenä? Olenko ulkonäkökeskeinen jos meikkaan? Pidetäänkö mua ulkonäkökeskeisenä jos mietin jo edellisenä päivänä mitä laittaisin päälle? Itse en osaa määritellä sitä. 

Kun puhutaan ulkonäkökeskeisyydestä, siihen liitetään myös pinnallisuus. Mielestäni ne ovat kaksi aivan eri asiaa! Pinnallisuus kuvastaa ajattelun tyhjyyttä ja pintapuolisuutta, kun taas ulkonäkökeskeisyys voi mielestäni olla myös hyvä puoli. Tietysti kohtuus kaikessa. Jos miettii jatkuvasti miltä näyttää, on piirre mennyt jo liian pitkälle. Ihmiset, jotka kiinnittävät tavallista enemmän huomiota ulkonäköönsä, esimerkiksi vaatteiden ja ehostuksen puolesta mielletään pinnallisiksi. Se, miten ihminen pukeutuu, laittaa hiuksiaan tai puunaa naamaansa ei ole määrittely siitä, millaisia ajatuksia henkilö kantaa. Tämä on paljolti median ja yhteiskunnan aikaansaannosta. Kauniita missejä pidetään tyhminä, jolloin kaikista muista itsestään huolehtivista ihmisistä tehdään myös sama ensivaikutelma. Välillä harmittaa

miten jotkut erityisesti vanhoillisemmat ihmiset eivät voi uskoa näiden kahden piirteen yhdistämistä. Miksi ulkonäköönsä panostanut ihminen ei voisi olla yhtä aikaa fiksu ja syvällisesti ajatteleva? 

En nyt tarkoita tällä tekstillä piiloviestiä, että olisin itse penaalin terävin kynä ja samalla uskomaton kaunotar, mutta haluaisin vain muistuttaa ihmisiä siitä, kuinka ulkokuori ei aina kerro kaikkea. Muutenkin tänä päivänä meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä itsestämme niin edustava kuin mahdollista; on kauneuskirurgiaa, tekoripsiä, rusketusta, meikkejä, push up -liivejä yms. Tänä päivänä ulkonäön eteen nähdään enemmän vaivaa. Tavalliset ihmiset ottavat rakennekynsiä ja treenaavat kroppaansa haluamaansa suuntaan. Jostain syystä itsestään huolehtiminen nähdään liiallisena ulkonäkökeskeisyytenä. Itse ainakin nautin tyylikkäiden ja laittautuneiden ihmisten katselusta ja arvostan sitä, että he haluavat antaa itsestään sellaisen kuvan muille ihmisille. Se, mitä ihminen pukee päällensä on myös viesti itsestään. Mun mielestä hyvinpukeutunut ja ehostautunut ihminen haluaa kunnioittaa paitsi itseään myös muita siisteydellään. Panostaminen ulkonäköön tuo monille (itseni mukaan lukien) lisää itsevarmuutta ja muille sellaisen mielikuvan, että tuo henkilö välittää itsestään ja haluaa näyttää huolitellulta. 


Herättääkö vanhanaikainen ajattelutapa ulkonäkökeskeisyydestä teissä jotakin ajatuksia?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017