keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Classics


Vaatteista puhuttaessa sanotaan usein, että joka naisen vaatekaapista tulisi löytä valkoinen kauluspaita, hyvin istuvat siniset farkut, pikkumusta ja siisti jakku. Kenkien kohdalla miellän itse, että mustat klassiset nahkasaappaat ja pari kauniita mustia avokkaita ovat ne tärkeimmät kengät, joiden ympärille on helppo rakentaa asuja ja niitä tulee varmasti jossain vaiheessa elämäänsä tarvitsemaan. Tietysti tästäkin asiasta löytyy varmasti monia muitakin mielipiteitä, mutta koska olen itse klassisen tyylin kannattaja, olen etsinyt näitä kulmakiviä jo jonkun tovin. 

Kuten olen aiemminkin kertonut, työskentelen kenkäkaupassa, joten tietämystä kengistä löytyy varmasti enemmän, kuin tavallisella kaduntallaajalla. Tämä on myös lisännyt kriittisyyttäni kenkiä kohtaan ja näitä täydellisiä pareja on metsästetty ja soviteltu jo vaikka kuinka kauan.

Avokkaat olivat helpompi rasti, mutta saappaiden kanssa koin todellista epätoivoa. Viime syksynä katselin jo monia malleja ja aina oli jokin vika. Varren leveys, koron korkeus, kärjen malli, materiaali tai sisäkangas. Halusin nimenomaan aitoa nahkaa olevat, klassisen malliset saappaat jokapäiväiseen käyttöön. Muutama viikko sitten kuitenkin tärppäsi! Löysin mieluisat saappaat, jotka istuvat hyvin, näyttävät tarpeeksi yksinkertaisilta ja tuntuvat ennen kaikkea hyvältä jalassa. Lisäksi kyseisissä saappaissa on "sitä jotakin" (tässä tapauksessa venykeyksityiskohdat ja varren epäsymmetria), jota myös toivoin. Kyseiset saappaat löytyivät siis Pianon mallistosta. Avokkaitakin tuli kokeiltua useampi pari, mutta onneksi suosikkimerkkini Clarks ei pettänyt tälläkään kertaa. Ihanat tyynyt päkiöiden alla, siro korko ja pehmeä nahka saivat minut varmaksi ostopäätöksestäni. 
 Mitä mieltä olette näistä klassikkokengistä?

10 kommenttia :

 1. tosi ihanat nuo saappaat! itselläkin on hakusessa mustat klassiset nahkasaappaat! :)

  http://juli-aaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, tykkään niistä itsekin tositosi paljon! :) Nyt on kaupoissa kyllä paras sesonki noiden saappaiden suhteen, toivottavasti onnistaa. :)

   Poista
 2. Olin juuri tänään sovittamassa noita saappaita! Melkein ostin, mutta jäin miettimään noita venykeyksityiskohtia. Mulla on nimittäin nilkkureissa vastaavat, jotka ovat venyneet käytössä. Pelottaa, venyykö ne myös näissä saappaissa! Oletko huomannut mitään vastaavaa muutaman viikon käytön jälkeen? :)

  http://www.lily.fi/blogit/naked-truth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, kiva sattuma! :) Olen nyt käyttänyt kenkiä varmaan lähemmäs 10 krt ja hyvin ovat pysyneet muodossaan. Tietysti venyke aina löystyy jossain vaiheessa hieman, mutta onneksi kyseiset saappaat ovat alunperin ihanan napakat. Voin kyllä suositella ainakin oman kokemukseni perusteella Pianon kenkiä muutenkin oikein lämpimästi. :)

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksesta :) käyn varmaankin lähipäivinä ostamassa ne!

   Poista
  3. Ei mitään, on ilo olla avuksi! :) Ja ihana, että tykästyttiin samaan malliin :)

   Poista
 3. Ihanat saappaat ♥ Ja klassisen tyylin kulmakiviä todellakin ovat nuo mustat avokkaat ja saappaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ane! :) Olet ihan oikeassa ja uskon, että niille tulee varmasti paljon käyttöä tulevaisuudessa. :)

   Poista
 4. Hei

  Olen katsonut samaisia saappaita ja mietityttää miten pysyvät muodossaan ja alkavatko roikkua jalassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai venyke hieman antaa myöten, mutta ainakin omassa käytössäni ovat pysyneet hyvin samanlaisina kuin ostettaessa. Tykkään saappaista valtavasti ja uskallan suositella. :)

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017