lauantai 6. joulukuuta 2014

Study

Tällä kertaa aion puhua hieman henkilökohtaisemmasta aiheesta. Kuten olenkin kertonut aiemmin, elämässäni on tapahtunut suuria muutoksia ja lisää on luvassa. Minulta on kysytty useasti opiskeluun liittyvistä asioista ja nyt aionkin kertoa hieman sekä menneestä että tulevasta. 

Kävin koulua samalla alueella, samoissa porukoissa 12 vuotta. Lukiossa tietysti tutustuin uusiinkin ihmisiin, mutta monet tutut kasvot olivat ympärilläni päivästä toiseen. Peruskoulu ja lukio olivat mielestäni yllättävän samanlaisia. Kaikki tapahtuu ohjatusti ja opiskeluun on selkeä kaava.


(kuva)

Ylioppilasjuhlien jälkeen kävin elämäni ensimmäisissä pääsykokeissa ja tilanne oli uusi. Hain ammattikorkeakouluun ja yllätyksekseni minut hyväksyttiin. Vastaanotin paikan ja lykkäsin sitä puoli vuotta, jotta voisin ansaita hieman rahaa tekemällä töitä. Nyt se puoli vuotta on kuitenkin melkein kulunut, ja tammikuussa on aika suunnata takaisin koulun penkille.

Se, miksi halusin kirjoittaa tästä aiheesta, on minulle henkilökohtainen asia. Minua jännittää, siis ihan tosissaan! Olen menossa uuteen kouluun, josta en tunne ketään ja opiskelu ammattikorkeassa tulee varmasti olemaan hyvin erilaista kuin aiemmin. Minua jännittää se, kuinka muut ottavat minut vastaan, kuinka selviän koulunkäynnistä pitkän tauon jälkeen ja miten sopeudun uuteen elämääni kokonaisuudessaan. 


(kuva)

Tietysti läheiseni tukevat ja ovat tsemppaamassa tässä tilanteessa, mutta silti tuntuu, että 
jännitän valtavan paljon tätä uutta koulua. Olenhan kuitenkin jo 19-vuotias, joten minulta odotetaan itsenäisyyttä ja haluanhan itsekin menestyä koulun suhteen. Ammattikorkeakoulu on minulle kuitenkin hyvin vieras ympäristö ja se itsensä motivointi olisi tärkeä pitää yllä, jotta siihen ammattiin todella valmistun. Kyseinen linja ohjaa minut siis tradenomiksi. 

Samalla kun jännitän ja miltei pelkään, olen kuitenkin tavallaan innoissani. Tämä on minun tilaisuuteni todistaa ihmisille ja ennen kaikkea itselleni, että pystyn oppimaan paljon uutta ja tehdä sen itseäni ja tulevaisuuttani varten. Odotan myöskin uusiin ihmisiin tutustumista ja varsinaista opiselijaelämää, eli lähinnä sitä suureen yhteisöön kuulumista.


(kuva)

Ensi kevät tulee olemaan varmasti raskas, mutta toivottavasti myös antoisa. Hieman jännittää myös menojen sumpliminen. Aion nimittäin jatkaa tämänhetkisessä työssäni, käydä täysipäiväisesti koulussa ja jatkaa valmennusta. Siihen vielä yhdistettynä mahdollinen muutto omaan asuntoon, sosiaalinen elämä ja omasta itsestä huolehtiminen voi saada aikaan melko mahdottoman yhtälön, mutta aion tehdä parhaani. 


Toivottavasti jaksoitte lukea mietteitäni tähän aiheeseen liityen. :) Onko teillä ajatuksia uusiin opiskelupaikkoihin liittyen tai neuvoja jännittämisen selätykseen?

6 kommenttia :

 1. oli tosi kiva lukea sun ajatuksia :) anna hyvä ensivaikutelma itsestäsi ja tsemppaa alussa entistä enemmän, myöhemmin tulet kiittäämään itseäsi aktiivisuudestasi. Tsemppiä! Itse olen vielä nettilukiossa, mutta varmasti käyn samoja ajatuksia minne menenkään jatko-opiskelemaan.
  infinnish.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppaavista sanoistasi ja mukava, että tykkäsit postauksesta :) Täytyykin muistaa tuo ensivaikutelma asia, siitä on varmasti apua. Mukavaa opintojen jatkoa myös sinulle!

   Poista
 2. On ihan ymmärrettävää että jännittää :)
  Aloitin kahta eri koulua ulkomailla ja jouduin siis aloittamaan alusta joka muuton jälkeen, myös Suomeen takaisin tultuani. Kannattaa vaan olla avoin, rohkea ja mukava, ja muistaa että kaikki uudet oppilaat ovat samassa asemassa. Ihmiset kyllä auttavat kun rohkeasti uskaltaa kysyä ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisevasta kommentista! Ihailen sitä, kuinka rennosti olet suhtautunut tuon uusiin kouluihin menemisen ja muihin tutustumisen :) On helpottavaa ajatella, etten ole yksin "tässä veneessä". Otan mallia sinusta ja koitan muistaa ohjeet avoimuudesta :)

   Poista
 3. Varmasti jännittää ja se on luonnollista. Ole onnellinen ja ylpeä, kun olet tiennyt mihin hakea ja vielä päässyt haluamaasi opiskelupaikkaan! Pärjäät aivan varmasti loistavasti :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti! Kiitos tsemppauksesta ja olenkin tosiaan iloinen, että koulupaikan saavutin. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja pääsisin yli jännityksestä :)

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017