sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Chian siemenet smoothiessa

Smoothie on puuron lisäksi yksi suosikkiaamiaisistani. Se on helppo ja nopea valmistaa, terveellinen ja smoothien avulla myös nälkä pysyy yllättävän pitkään poissa. Itse käytän yleensä "peruspohjaa", jota sitten muuntelen esimerkiksi vaihtamalla hedelmiä, marjoja ja mehuja, joita käytän. Tykkään tehdä aamiaissmoothieni rahkaan ja lisätä sokerin sijasta aina hunajaa. Käytän usein myös ruisleseitä juomani seassa, mutta tällä kertaa testiin pääsi uusi tuttavuus: Chian siemenet. 


Tarvitset:

- 1 prk rahkaa
- 1,5 dl marjoja
- loraus karviais-boysenmarjamehukeittoa 
- hunajaa
- 2 rkl Chian siemeniä 

Siitä vaan kaikki sekaisin blenderissä ja juotava, ravitseva aamiainen on valmis. Tykkäsin kovasti noista Chian siemenistä lisänä smoothiessa. Jotakin pientä vaihtelua ja maku ei kuitenkaan muuttunut ratkaisevasti ja samalla kyseinen raaka-aine lisäsi annokseeni hyviä rasvoja ja runsaasti proteiinia. 

Onko joku teistä kokeillut Chian siemeniä? 

2 kommenttia :

 1. Kuulostaapa herkulliselta, täytyy laittaa testiin :)

  Chian siemeniä en ole koskaan kokeillutkaan, enkä muutenkaan juuri tutustunut "raakaruoka" yms muihin terveellisiin juttuihin.

  http://mmmelinanblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on jäänyt noi "superfood" -tyyppiset jutut kokeilematta, mutta Chian siemenistä jäi ainakin hyvä fiilis ja suosittelen suakin kokeilemaan :)

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017