torstai 25. syyskuuta 2014

Toivepostaus: Unelmat ja tavoitteet elämässä

Sain kommenttiboksiin toiveen postauksesta, jossa kertoisin unelmistani elämässä. Samalla on tarkoitus myös käydä läpi pienempiä tavoitteita lähitulevaisuudessa. Mielestäni tavoitteet, unelmat ja haaveet liittyvät kaikki toisiinsa joten aionkin niputtaa ne kokonaisuudeksi samalla, kun kerron mitkä asiat ovat minulle tärkeitä ja merkityksellisiä elämässä.

Usein puhutaan siitä, mikä on elämän tarkoitus. Mun mielestä elämän tarkoitus voi olla mikä vaan, jokaiselle ihmiselle oma juttu. Itse ajattelen, että elämän tarkoitus on löytää onni ja ne tekijät jotka tekevät ihmisestä onnellisen. Omaan onnellisuuteeni vaikuttavat paljolti suuret, mutta myös pienet asiat jokapäiväisessä elämässä. 


Yksi suurimmista unelmistani on onnistua ihmissuhteissa. Saada ja pitää ympärilläni ne ihmiset, joita rakastan ja joista välitän. Haluan mennä naimisiin, perustaa perheen ja elää onnellista perhe-elämää vielä jonain päivänä. Unelmani on rakastaa parisuhteen toista osapuolta aina hamaan loppuun saakka ja kasvattaa fiksuja ja sydämellisiä lapsia. En ole asettanut mitään tarkkaa aikaa tai määrää lapsille tai avioliitolle, mutta kokonaisuutena perheen perustaminen on yksi suurimmista haaveistani. 


Myös opinnot ja työelämä ovat tärkeitä osa-alueita, kun mietitään elämässä onnistumista ja tavoitteiden saavuttamista. Minulla ei ole tällä hetkellä yhtä tiettyä ammattia, jota kohtaan tuntisin valtavaa intohimoa. Toivon kuitenkin löytäväni sellaisen alan, jolla viihdyn ja jossa voin edetä ja saavuttaa uusia etappeja. Ehkä haluaisin toimittajaksi, hääsuunnittelijaksi tai jotakin kauneudenhoitoalaan liittyvää. Olen siis tuore ylioppilas ja tradenomiopinnot alkavat tammikuussa. Yksi lähitulevaisuuden tavoitteistani liittyykin siihen, että valmistuisin uudesta koulusta kunnialla. Työkseni teen tällä hetkellä myyjän työtä kenkäkaupassa. Tykkään työstä ja toivon, että voin jatkaa liikkeessä mahdollisimman pitkään myös koulun ohella. Toinen työni on valmentaa nuoria joukkuevoimistelijoita ja yksi unelmistani on myös kehittää itseäni valmentajana ja antaa näille tytöille mahdollisimman paljon eväitä onnistumiseen lajissaan. 

Töiden lisäksi mielestäni tärkeä asia elämässä on myös terveenä pysyminen. Elämä on arvaamaton ja vakavakin sairaus voi yllättää ja muuttaa elämän koska vain. Haluan edesauttaa omaa terveyttäni tekemällä valintoja, jotka lisäävät hyvinvointiani ja pitävät terveyteni kunnossa. Välillä havahdun miettimään ihmisiä, jotka tuhlaavat elämänsä päihteiden liialliseen käyttöön tai muuten epäterveisiin elämäntapoihin. Harmittaa, että kaikki eivät ymmärrä oman elämänsä arvokkuutta, ennen kuin jokin sairaus uhkaa.

Lisäksi haluan nähdä ja kokea maailmaa mahdollisimman paljon. Pidän suunnattomasti matkustelusta ja uusien kulttuurien näkemisestä. Haaveeni onkin vierailla maailman kaikissa maanosissa. Haluan nauttia matkustelusta ja tutustua uusiin paikkoihin avoimin mielin. Toisaalta olen onnellinen myös täällä Suomessa ja tämä tulee aina olemaan rakas kotini.


Tätä tekstiä kirjoittaessa huomasin, että aihe on todella hyödyllinen myös ihan itseäni varten. On tärkeää, että elämässä on tavoitteita ja halu onnistua niissä. Mielekkyys elämää kohtaan pitäisi olla suurimmillaan näin nuorena ja toivonkin että muistaisin joka päivä sen, ettei elämää oteta itsestäänselvyytenä ja että siitä täytyy nauttia.

Onnen löytäminen on paljolti kiinni yksilöstä itsestään. Asenteesta, ympäristöstä ja ajatuksista. Jokaisella on mahdollisuus tehdä itsestään tai elämästään jollain tavoin parempi ja lisätä omaa hyvinvointiaan. 

Pienemmät tavoitteet ja unelmat ovat myös tärkeitä, kun pyritään niihin suuriin haaveisiin. Askeleet kohti onnea ovat omia valintoja. Olen yrittänyt itsekin opetella ajattelemaan, miten hyvin asiat minulla ovat ja kuinka onnekas saan olla ihanien läheisten myötä. Positiivinen ajattelutapa ei tule kaikille luonnostaan, mutta siihenkin voi opetella ja nähdä maailman ja pienet asiat eri tavalla. Jokaisessa päivässä on jotakin hyvää ja sellaista, jonka vuoksi olla onnellinen. 


Lähitulevaisuuden haaveisiini mahtuu kaikenlaista, vähän jokaiselta elämän osa-alueelta. Haluaisin esimerkiksi muuttaa omilleni (vuoden 2015 aikana), saada orquideani kukoistamaan mahdollisimman pitkään, nähdä enemmän ystäviä, panostaa blogiin täysillä, läpäistä joukkuevoimistelun tuomarikokeen, oppia valmistamaan uusia ruokalajeja, säästää enemmän rahaa, pyrkiä paremmaksi kenkämyyjäksi ja saada tehtyä edes yhden leuanvedon. 

Olisin voinut lisätä tähän settiin myös muutaman unelmalaukun ja walk-in-closetin, mutta tällä kertaa oli tarkoitus mietiskellä hieman syvällisemmin elämää ja unelmia. Tietysti kallis auto ja unelmakoti ovat haaveina, mutta materialismionnellisuus ei lämmitä sydäntä pitkään. Paljon tärkeämpiä asioita ovat elämässä ne, joihin ei liity raha. Läheiset, rakkaus, onni. 

Ideoita ja unelmia on valtavasti. Niistä on vain pidettävä kiinni ja uskaltaa lähteä toteuttamaan itseään. Toivottavasti tämä teksti herätti teissä jotakin ajatuksia ja sai miettimään myös omia unelmia ja tavoitteita elämässä. 


10 kommenttia :

 1. W-A-U. Upea postaus, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta! Kiva, että tykkäsit postauksesta :)

   Poista
 2. Olipas piristävä postaus :) Itsekkin olen tässä viime aikoina miettinyt omia unelmiani ja miten ne voin saavuttaa (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että postauksen sisältö miellyttää :) unelmia kannattaa olla ja pyrkiä niihin!

   Poista
 3. Loistava postaus!:)Olet varmasti todella hyvä valmentamaan nuoriajoukkoevoimistelioita!:)Sun tyyli on aivan just sellanen minkälainen haluaisin oman tyylini olevan.Arvostan todella paljon sitä että yrität syödä terveellisesti.Meillä kaikilla on paljon opittavaa sinulta!:)Blogisi on lempparini!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon ihanasta kommentista ja kehuista :) Sait mut oikein hymyilemään ja kyllä tässä taas posket punastuu :D Tosi mukava kuulla, että blogini on sun suosiossa. Jatketaan siis samaan malliin! :)

   Poista
 4. Ihania kuvia ja hyvin samankaltaiset haaveet kuin tellänikin :) Terveenä pysyminen ei ole itsestäänselvyys ja sitä pitäisi vaalia mahdollisimman hyvin kun vielä voi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeassa :) Terveyttä tulee vaalia ja kiva kuulla, että muutkin haaveilee samankaltaisista jutuista!

   Poista
 5. Voi että! Tälläiset postaukset on aina niin kivaa luettavaa :)
  Sulla on muutenkin ihana blogi, jään ehdottomasti seurailemaan :)

  http://mariannesdiaryy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit miten kiva! :) Tervetuloa mukaan ja toivottavasti nautit jatkossakin blogin sisällöstä ja ilmapiiristä!

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017