maanantai 22. syyskuuta 2014

Pasta Carbonara


Teimme tänään veljeni kanssa lounaaksi herkullista pasta Carbonaraa. Ajattelin jakaa tämän reseptin teille, jotka arvostavat herkullista ruokaa pienellä vaivalla. Resepti on poimittu makuja.fi-sivustolta ja teimme siihen pieniä muutoksia.


Tarvitset: 

1 pakettia pekonia
½ sipuli
1 prk kermaa
1 valkosipulin kynsi
2 kananmunan keltuaista
mustapippuri rouhe
250 g spagettia
2 tl suolaa

Päälle:

Parmesania 
Yrttejä

Valmistus: 

Pilko pekonit pieniksi paloiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle. Laita hella päälle ensin keskilämmölle niin, että pekonit lämpenevät hitaasti ja samalla pekonin oma rasva sulaa. Voit lisätä lämpöä kun pekonin rasva alkaa sulaa. Kun pekonit ovat rauhassa paistuneet rapeaksi lisää pannulle sipuli ja valkosipuli ja anna niiden paistua kevyesti.

Lisää kerma ja pippuri ja kun kerma alkaa kiehua, pienennä vähän lämpöä ja anna kerman kiehua hieman kokoon. Ota pannu pois hellalta ja suurusta kastike kananmunan keltuaisilla eli lisää keltuaiset kastikkeeseen ja sekoita kastike kauniin kiiltäväksi. Älä keitä kastiketta enää, sillä muuten kananmuna menee kokkeliksi! Maista ja lisää tarvittaessa pippuria. Suolaa on yleensä riittävästi jo pekonissa joten älä lisää sitä ruokaan ennen kuin olet maistanut!

Spagetin valmistus:

Laita isoon ja korkeaan kattilaan vettä ja 2tl suolaa. Kun vesi kiehuu, laske varovaisesti spagetti veteen ja taivuta sen pehmentyessä. Sekoita niin, etteivät yksittäiset spagetit takerru toisiinsa. Keitä spagettia pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada spagetti lävikköön.
Kaada spagetti takaisin keittoastiaan. Sekoita keitetty spagetti ja kastike yhteen ja viimeistele annos raastamalla päälle vähän Parmesan-juustoa ja lisäämällä haluamiasi yrttejä.Nauti! :)

2 kommenttia :

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017