keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Hyvät tavat = rikkaus

Minulle on pienestä asti opetettu, että ruuan jälkeen sanotaan kiitos, kassatädille hei ja tilanteen vaatiessa myös anteeksi. Tänä päivänä tuntuu, etteivät nämä tavat ole kuitenkaan itsestäänselvyys. Harmi ja miksi?


(kuva)

Törmään kyseiseen ilmiöön päivittäin. Esimerkiksi bussiin astuessani tervehdin aina kuljettajaa ja hymyilen. Silloin tällöin vastaus on murahdus ja toisinaan katse toisaalle. Ymmärrän kyllä, että siihen bussiin nousee ihmisiä kokoajan ja kuljettaja saisi sanoa kymmeniä, jollei satoja kertoja "hei" päivän aikana, mutta onko se yksi sana tai edes jonkilainen nyökkäys liikaa vaadittu? Samanlainen käytös korostuu työssäni kenkäkaupassa. On asiakkaita, jotka eivät tervehdi, eivät sano kiitos, tai sen kummemmin muutakaan mukavaa. 

(kuva)

Itse ihmettelen suuresti tällaista käytöstä. Tai siis käyttäytymättömyyttä. Mielestäni kiitoksen lausuminen tai moikkaus on ihan arkipäivää ja sen ei pitäisi tuottaa kenellekään ongelmia tai päänvaivaa. 

Moni varmasti ajattelee, että otanpas nyt vakavasti yhden sanan puutteen, mutta itselleni se hymy kassan toisella puolen tekee hyvän mielen. Eihän aina voi olla hyvä päivä, eikä tarvitsekaan, mutta tiuskiminen tai epäkohtelias käytös on mielestäni ikävää molempia osapuolia kohtaan.


(kuva)

Samalla kun olen kiinnittänyt huomiota asiakaspalveluun ja yleiseen käytökseen esimerkiksi kaupassa asioidessani, olen myös pistänyt merkille hyvät tavat. Mielestäni on todella mukavaa, että myyjä tervehtii iloisesti ja on avulias tarvittaessa. Tällöin koen, että minut on huomioitu soveliaasti ja samalla he lisäävät haluani asioida uudelleen samaisessa ketjussa.


Itse arvostan suunnattomasti hyvätapaisia ihmisiä ja toivon, että minuakin pidetään kyseiseen ihmisryhmään kuuluvana. Hyvät käytöstavat ovat rikkaus tänä päivänä ja minusta olisi miellyttävää, jos ne yleistyisivät normiksi. Ovia avataan, annetaan tilaa vanhuksille, hymyillään asiakkaille ja tervehditään ystävällisesti. Kohteliaisuus on mahtava ominaisuus ja sen avulla voi erottua positiivisesti.

(kuva)

Muistetaan hyvät tavat ja päivittäinen kohteliaisuus! :)

4 kommenttia :

 1. Eilen löysin ihanan blogisi.Sä olet loistava roolimalli,positiivinen ja kaunis,mutta samalla todella fiksun oloinen!;)Arvostan sitä,ettet juo tai polta.Sun blogisi on aivan mun lemppareita.Todella huomaa,että panostat blogiisi.:)Aivan mahtavaa ,että kirjoitat tänne usein ja postauksissa on aina hyvä laatuisia kuvia.:)Ruokaohjeet ovat todella kivoja ja maukaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että miten hyvälle mielelle sait mut! Kauniita sanoja ja arvostan todella paljon kommenttiasi :) Tulen niin iloiseksi kuullessani, että blogini miellyttää ja että se sisältää hyvää materiaalia. Kiitos paljon palautteesta ja samaan malliin jatketaan!

   Poista
 2. Loistava postaus! Niin arkipäiväinen mutta jollain tapaa vähälle huomiolle jäänyt aihe. Alleviivaan tän postauksen jokaisen lauseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä palautteesta :) Ja tosiaankin aihe on unohtunut monelta.

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017