tiistai 1. heinäkuuta 2014

Astiapohdintaa

Olen jo pitkään haaveillut omaan kotiin muuttamisesta ja mitä luultavimmin ensi vuoden aikana se tapahtuukin. Ihka ensimmäiseen omaan kotiin täytyy kuitenkin ostaa paljon tarpeellisia juttuja, kuten astioita. Tällä hetkellä olen aivan hullaantunut kaikista sisustusjutuista ja erityisesti juuri astioista. Erilaiset sarjat, kuosit ja materiaalit vilisevät silmissä ja kauppojen hyllyjä on tullut kierreltyä ahkeraan. 

Omissa varastoissani on jo muutamia mukeja, kulhoja ja mm. aterinsetti, mutta aika paljon puuttuu vielä. Lisäksi nämä jo omistamani astiat ovat kaikki eri sarjoista. 

Eräänä iltana keräsin myös kollaaseihin tuotteita, joiden ostamista pidän mahdollisena tai joiden muotokielestä pidän erityisen paljon. Eri merkeiltä löytyy toinen toistaan kauniimpia astioita ja valinnan vaikeus on suuri. 


Kuten yleensä kaikessa, haluan pitää asiat yksinkertaisena, niin myös astioissa. Mielestäni joka kodista tulisi löytyä jokin "perusastiasto" arkikäyttöön. Joku sellainen jota voi yhdistellä kaiken kanssa ja josta ruoka kuin ruoka näyttää hyvältä. 

Itse olen mieltynyt näihin Iittalan Kartio -sarjan tuotteisiin. Olen vain kahden vaiheilla että olisiko juomalasien koko se pienempi vai suurempi? Ruokalautaset tulevat varmaankin olemaan nuo Arabian Koko -sarjan lautaset, joissa on mielestäni kiva leveä reunus.

(Kuvat: Koko-muki ja Sarjaton-muki)

Mukeja minulla onkin jo jonkin verran valmiiksi, mutta silti olen iskenyt silmäni näihin kahteen hempeän vaaleanpunaisiin mukeihin. Vasemmanpuoleinen on myöskin Arabian Koko -sarjaa ja oikeanpuoleinen on Iittalan sarjaton -sarjan Lettimuki. Molemmat ovat pienen tutkailun jälkeen oikein hyväntuntuiset sekä kädessä että juodessa. 

(Kuvat: Valo-muki ja Vanilja-muki)

Myös Pentikin valikoimasta löytyy erittäin kauniita ja varteenotettavia vaihtoehtoja mukien saralle. Vasemmanpuoleinen muki on Valo-sarjasta ja oikeanpuoleinen onkin jo siskoni astiakaapista tuttu Vanilja. Mielestäni molemmissa on kaunis kuviointi ja jotenkin tykkään todella paljon tuosta "romanttisuudesta" mukien tunnelmassa. 

(Kuvat: tarjoilukulho ja astiat)

Myös isompia astioita, kuten tarjoiluvateja ja -kulhoja on tullut katseltua. Esimerkiksi tuo Iittalan suuri kulho olisi todella kiva salaattiastia. Myös Villeroy&Boch:in valikoimista löytyy hienonmallisia tarjoiluastioita. Vasemmanpuoleinen kulho on peräisin Iittalan Teema -sarjasta ja oikeanpuoleinen on Villeroy&Boch:in New Wave -sarjaa.

(Kuvat: kaakaopurkki ja kahvipurkki)

Nämä suloiset purnukat ovat mielestäni aivan ihanat ja sopisivat todella kivasti esimerkiksi keittiön tasoa koristamaan. Tekstejä löytyi myös monelle muulle aineelle, mutta itse valitsisin juuri nuo "kahvi" ja "kaakao" -tekstillä varustetut.

Sellaisia sisustushaaveita tällä kertaa. Voisinkin joku kerta kuvailla jo omistamiani astioita ja muitakin juttuja, joita olen hankkinut tai saanut lahjaksi tulevaa omaa kotiani varten. 

Mukavaa illanjatkoa kaikille! :)


4 kommenttia :

 1. Ompa sulla ihana blogi ja sun silmät on tosi ihanat ♥ Itekki oon muuttamassa elokuussa opiskeluiden perässä omaan kämppään ja astioiden kattelua on tullu harrastettua urakalla :D Ite tykkään kans noista Iittalan Kartio tuotteista! Yksinkertaisia ja ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Ylipäänsä Iittalalla on paljon tosi nättejä astioita ja vitsit että oon innoissani, sitten kun pääsen muuttamaan :) Hauska kuulla, että joku muu on samassa veneessä :)

   Poista
 2. Olen asunut kolme vuotta omassa kämpässä, enkä vieläkään omista tarjoilukulhoja. :D Astioita mulle on kerätty rippijuhlista alkaen. Mulla on Oliivia sekä kahviastiasto että ruokailu. Lisäksi poikaystävällä on teemaa valkoisena jonkin verran.

  Sen vain sanon, että kannattaa miettiä tarkkaan, jos haluaa jotain alkaa kerätä. Etenkin käytännön puolta! Esimerkiksi rakastan Oliivin kahvikuppeja, mutta ruokalautaset ovat ihan törkeän isot ja painavat - ei olla käytetty ollenkaan, kun ei mahdu edes pesukoneeseen. Teemassa tykkään taas ruokalautasista (ei niistä suurimmista), mutta kahvikupit on tylsät, joskin ajattoman tyylikkäät. Kannattaa ehkä myös miettiä juurikin eri astiastojen yhdistelyä, koska mä en ole ainakaan törmännyt vielä yhteenkään, joka vastaisi täysin kaikkia tarpeita. :) Olen kuitenkin kiitollinen, että meillä on astiat harmonisesti samaa paria lähes kaikki. :D Mikään ei ole inhottavampaa kuin eriparimukit ja -aterimet, saatikka lautaset, joita ei edes pysty sitten pinoamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyviä pointteja! Varmaankin just toi eri sarjojen yhdistely olisi fiksuinta ja varmaan saa myös aika kivaa jälkeä aikaiseksi. Voihan se olla, ettei tämän tytön astiakaappi tule koskaan olemaan "täydellinen", mutta ainakaan jokainen kuppi ja kippo ei ole eri näköinen :D Kiitos kommentistasi :)

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017