keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kauneutta etukäteen

Näin kesän saapuessa on taas aika monille juhlille ja sitä myöten myös laittautuminen tulee ajankohtaisemmaksi. Itselläni on tänä lauantaina suuri kunnia saada ylioppilaslakki päähän ja tietysti juhlalook on sitä vastaava. Kun on kyseessä arvokas ja kesäinen juhla, haluan näyttää mahdollisimman kauniilta, raikkaalta ja tietysti juhlavalta. 

Meikkiä suunniteltaessa otan huomioon myös muut tekijät, kuten mekon värin ja hiusten näyttävyyden. Kokonaisuus täytyy olla tasapainossa ja kaiken sopia yhteen. 

Ajattelin koota lyhyen listan asioista, jotka on hyvä hoitaa kauneuden puolesta esimerkiksi juhlia edeltävällä viikolla. Pienellä vaivalla etukäteen olemus juhlissa voi olla hyvinkin sädehtivä. Tässä omat vinkkini kauneudenhoitoon ennen suurta hetkeä:

Treenaa, syö hyvin ja nuku paljon.
Perusjuttuja, jotka vaikuttavat niin moneen asiaan. Kroppa pysyy kunnossa, jaksaminen on helpompaa ja levänneenä kaikki tuntuu menevän paremmin, myös meikki.

Tee täsmähoitoja.
Kuori kasvot, tee kosteuttava naamio, laita hiuksiin tehomaski jne. Pieni extrapanostus vaikuttaa ulkonäköön positiivisesti juhlapäivänä.

Muista myös kynnet.
 Käsiä laiminlyödään turhan takia ja erityisesti juhlissa kynnet tulisivat olla siistit ja kauniit. Itse suosin juhlavissa tilanteissa rakennekynsiä, mutta siisti lakkaus hyvin hoidetuissa kynsissä ajaa saman asian. 

Nypi kulmakarvat. 
Kulmat ovat kuin kehykset kasvoille. Koko meikki näyttää huolitellummalta, kun kulmakarvatkin ovat ojennuksessa. Kannattaa tehdä 1-2 päivää ennen h-hetkeä.

Pese meikkausvälineet.
Asia, jonka toistan kerran viikossa. Monille tämä ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys. Likaiset meikkisudit levittävät lisää bakteereita kasvoillesi ja lopputulos on usein suttuinen. Meikkisudit, -sienet ja pensselit on hyvä pestä hellävaraisesti yksi kerrallaan esimerkiksi Marseille-saippualla. Jätä kuivumaan vaakatasoon ilmavasti. 

Juo paljon vettä. 
Iho tarvitsee kosteutusta ja kroppa nesteytystä. 


3 kommenttia :

  1. tosi kiva ja hyvin tehty postaus! :-)

    VastaaPoista
  2. Sun blogisi pääsi mukaan tähän mun postaukseen: http://incompletesanna.blogspot.fi/2014/05/linkatut-blogit.html :-)

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017