maanantai 7. huhtikuuta 2014

Tunteet(on)?

Tunteet ova osa jokapäiväistä elämäämme. Toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Jotkut meistä osaavat kätkeä tunteensa paremmin, kun taas osa näyttää avoimesti tunteensa. Itse kuulun niihin ihmisiin, jotka eivät osaa hallita tunteitaan kovin hyvin. Onko kyse sukupuolesta, vai vain herkkyydestä? En tiedä, mutta niin itku kuin naurukin värittää jokaista viikkoani. 

Aloin tässä samalla pohtimaan, mitä on tunteettomuus? Kaikilla on tunteet, mutta se, että ei näytä niitä, ei ole tunteettomuutta. Mitä sillä tarkoitetaan kun jonkun sanotaan olevan kylmä ja tunteeton? Kyseisiä sanoja saatetaan käyttää liiankin heppoisesti, ymmärtämättä niiden merkitystä. Tunteettomuus on mielestäni sitä, ettei ota muiden tunteita huomioon. Samalla rinnastan tunteettoman ihmisen sellaiseen, joka ei kykene tuntemaan empatiaa.


(kuva)

Välillä tunteiden purkaantuminen aiheuttaa ongelmia, mutta useimmiten se on mielestäni hyvä asia. Naiset ovat yleisesti ottaen herkempiä kuin miehet, mutta tässäkin on poikkeuksia. Silloin tällöin tuntuu, että onko sitä todella pakko alkaa itkemään joka asiasta? Että näkevätkö ihmiset minut heikkona, jos paljastan kyyneleeni? Julkisella paikalla kyyneleiden välttäminen onnistuu paremmin, mutta kotona rakkaideni ympäröimänä en pysty tukahduttamaan pahaa oloani. Toisaalta välillä kyyneleet johtuvat jostakin onnellisesta asiasta. Esimerkiksi TV:tä katsellessani saatan hyvin herkästi alkaa itkemään, kun näen jonkun muun onnistuvan jossakin ja olevan onnellinen sen vuoksi. (Nimim. Suurin pudottaja on vollottajan unelma! :D)


(kuva)

Uskon, että miltei 19 vuotta eläneenä tunnistan melko hyvin muiden tunteet ja osaan sopeutua toimimaan niiden mukaisesti. On olemassa myös paljon ihmisiä, jotka eivät halua näyttää tunteitaan ja onnistuvat niiden kätkemisessä erinomaisesti. Se, että paljastaa joko sanallisesti tai fyysisesti tunteensa, ei tee ihmisestä heikompaa. Se, että pystyy sanomaan ääneen, "olen niin onnellinen just nyt!" tai "tuntuu että kaikki kaatuu päälle", on mielestäni ihailtavaa. Muut ihmiset ymmärtävät paremmin, kun kertoo mitä tuntee.


(kuva)

Tunteiden kirjo on laaja ja jokainen meistä on joskus kokenut pettymyksen, onnen, ilon, surun tai hämmästyksen tunteita. Tunteet kuuluvat elämään ja niistä pitää osata myös nauttia! Elämä olisi todella paljon tylsempää, mikäli kaikilla olisi sama moodi päällä jatkuvasti. Muistakaa, että seuraavan kerran kun itkette jonkun ihmisen vuoksi, se on useimmiten se ihminen jota rakastatte, tai kun nauratte suureen ääneen, lisäätte taas vuosia elämäänne ja alennatte omaa stressitasoanne. Tunteet ovat yksi elämän rikkauksista ja välillä tekee hyvää analysoida omia tunteitaan ja samalla oppia tuntemaan itseään paremmin. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017