sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Olympialaiset puhuttaa

Heippa!

Sain kommenttiboksiin idean kirjoittaa olympialaisista ja mieleeni juolahti, että tämänkaltaisia tekstejä on varmasti olemassa, mutta varmasti enemmän urheiluhullujen näkökulmasta. Itse olen kiinnostunut urheilusta, mutta talviolympialajit eivät sisälly pahemmin kiinnostukseni kohteisiin. Lätkää olen katsonut pienestä pitäen, mutta vain ne "tärkeimmät" ottelut. Tiedän siis kuka on Selänne, mutta turha kysyä mistään torjuntaprosenteista tai sarjataulukoista. 

Kuva: täältä.

Olympialaiset tuntuvat olevan nyt kaikkien huulilla ja niistä puhutaan niin livenä kaveripiirissä kuin somenkin välityksellä koko maailman toimesta. On jännä huomata miten paljon keskustelua tuo valtava tapahtuma saa aikaan. Ihmiset, jotka eivät tiedä urheilusta mitään, koukuttuvat katsomaan huikeita urheilusuorituksia ja todelliset penkkiurheilijat nauliutuvat telkkarin eteen useiksi päiviksi ja omistavat elämänsä olympialaisten seuraamiseen. 

Itse olen katsonut melko vähän olympialaisia, oikeastaan vain viimeisimmät miesten jääkiekko-ottelut. Toisaalta menestys tai tappio olympialaisissa ei hetkauta minun elämääni lainkaan, mutta entisenä urheilijana ymmärrän sen, miten paljon se voi liikuttaa asianomaisia ja hieman ulkopuolisempiakin. Olympialaiset ovat kuitenkin tapahtuma, joka on osoitettu koko maailmalle ja siellä punnitaan myös eri maiden välisiä suhteita. Samalla yksittäiset valtiot voivat kokea yhteisöllisyyden tunteita ja onnistuminen tuntuu koskettavan kaikkia sen maan kansalaisia. Onhan se toisaalta erikoista miettiä, että joku tuolla kaukana meistä hiihti tänään niin lujaa, että ansaitsi kunniaa ja hienon mitalin ja monet meistä, jotka eivät tunne häntä, iloitsevat sydämensä täydeltä. Itseäni liikuttaa erityisesti urheilijoiden reaktiot suoritusten jälkeen ja hienointa on nähdä, kuinka joku tekee parhaansa ja on omistanut koko nuoruutensa lajille ja saa sen johdosta tunnustusta. 

Kuva: täältä.
Olympiaurheilijat ovat ihmisiä siinä missä me muutkin, mutta he erottuvat meistä tavallisista pulliaisista ahkeralla puurtamisella ja kaikkensa antamisella. Voin vain kuvitella, kuinka hienolta tuntuisi voittaa olympiamitali lajissa jota rakastaa ja jonka eteen on vuodattanut verta, hikeä ja kyyneleitä. Ihailen todella paljon näitä urheilijoita ja sitä, kuinka paljon he ovat jaksaneet panostaa lajiinsa. On upeaa nähdä, miten tunteella esimerkiksi aikuiset miehet jääkiekko-ottelun päätteeksi halaavat toisiaan ja silmät ovat täynnä tyytyväisyyttä ja onnen tunnetta.


Kuva: täältä.

Vaikka viikon päästä siitä, kun olympialaiset ovat loppuneet, monikaan ei muista kuka voitti ja kuka hävisi, on meillä kuitenkin tämä pieni hetki, kun koko maa voi iloita esimerkiksi siitä lätkän pronssista tai parisprintin kullasta. Olympialaiset yhdistävät meitä saman maan kansalaisia ja luovat ylpeyttä omista huippu-urheilijoistamme. Urheilu puhuttaa nyt ja aina ja halusin vain tuoda oman näkökulmani esiin aiheesta, joka on saanut minut miettimään olympialaisten merkitystä ja suuruutta. Herättääkö olympialaiset mitään ajatuksia siellä ruudun takana?

2 kommenttia :

  1. Tää oli tositosi kiva postaus !

    http://just-fucking-go-for-it-karo.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017