sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Toivepostaus: Kauneutta kepulikonstein?

Nykyajan maailmassa ulkonäkö on koko ajan pinnalla. Naiset vertailevat toisiaan jatkuvasti. Tuntuu, että sanonta "kauneus on katsojan silmissä" on menettänyt täysin merkityksensä. Eräs kommentoija pyysi minua kirjoittamaan mielipiteistäni koskien kauneusleikkauksia ja solariumia yms. Mietin pitkään, mitä kaikkea laitan tähän kategoriaan. Kauneusleikkaukset ovat äärimmäisyyksiin menemistä, mutta ovatko ripsien pidennykset, botoxin käyttäminen, rakennekynnet tai solariumissa käynti huijausta, kun on kyse kauneudesta? 

Tähän on mielipiteitä varmasti monella, mutta itse suhtaudun näihin "kepulikonsteihin" melko neutraalisti. Jokaisella on oikeus valita, kuinka paljon haluaa panostaa ulkonäköönsä. Jos todella tuntee itsensä kauniiksi kaikilla mahdollisilla ehostamistavoilla, niin minun puolestani, antaa palaa vain! Eri asia on sitten, näyttääkö se todella kauniilta? Vai yrittääkö kyseinen henkilö vain peittää omaa epävarmuuttaan korostamalla kaikkea, mikä on huonosti hänen ulkonäössään? 


Kuinka paljon on liikaa meikkiä? 

Jos alan miettimään kuinka montaa tuotetta tai esinettä minä käytän näyttääkseni paremmalta kuin sängystä nousseena, on sekin lista aika pitkä. Meikkaus on kuitenkin hyvin viaton tapa, verrattuna esimerkiksi kauneuskirurgiaan. Se määrä rahaa, mitä naiset kuluttavat jos jonkinlaisiin lisäkkeisiin (esim. ripset, kynnet, hiustenpidennykset) vuosittain on huikea ja tekeekin kauneuden tavoittelusta eräänlaisen miljoonabisneksen.

Olen itse sitä mieltä, että jos näiden edellä mainittujen käyttäminen tekee jonkun onnellisemmaksi, helpottaa elämää tai vain yksinkertaisesti kokee itsensä kauniimmaksi käyttäessään lisäapuja, niin siinä ei ole mitään pahaa. Ihmistä ei pitäisi mieltää turhamaiseksi tai pinnalliseksi, jos hän käyttää hiustenpidennyksiä tai käy solariumissa viikoittain. 


Omat rakennekynteni syksyllä 2013

Itselläni on kokemusta rakennekynsistä ja solariumista. Kynnet olen ottanut pari kertaa, koska omani ovat aivan säälittävät ja aina huonossa kunnossa. Rakennekynnet todella helpottavat sitä jokapäiväistä lakkausrumbaa ja kädet näyttävät huollitelluilta jatkuvasti. Tykkäsin niistä todella, mutta opiskelijabudjetilla täytyy vähän priorisoida mihin sitä rahansa laittaa. Itse ainakin koen, että tulen iloisemmaksi, kun tiedän, että se raha, jonka olisin laittanut kynsiin, kasvaa nyt korkoa asuntosäästötilillä.

Solariumin käyttö on taas toinen juttu, koska siitä voi todella olla haittaa terveydelle. Ennen kuin kokeilin solkkua, luin netistä paljon tietoa syöpäriskistä ja totesin, etten halua solariumista tapaa. Satun kuitenkin olemaan todella vaaleaihoinen ja kävin solariumissa esimerkiksi ennen etelän matkaa, jotten heti palaisi polttavassa auringossa ja tämä toimi. Saatan käydä solariumissa silloin tällöin ns. "kuureina" eli käyn siellä esim. 3 krt/vk jotakin tärkeää tapahtumaa varten. Pidän kuitenkin tarkasti kiinni 10 krt/vuosi säännöstä, joka on peräisin säteilyturvakeskuksen sivuilta. (http://www.stuk.fi/sateilyn-hyodyntaminen/solarium/) Mieluummin olen valkoinen kuin lakana ja en kärsi myöhemmin ihosyövästä.


Solarium x2 + viikon auringonoton tulokset Barcelonassa kesällä 2013

Kauneusleikkaukset voivat muokata ulkonäköä radikaalisti ja itse harkitsisin sellaisen teettämistä vuosia. Tietysti jos on kyseessä esimerkiksi onnettomuuden aiheuttama ulkonäköhaitta tai synnynnäinen todella häiritsevä kohta kehossa, ymmärrän täysin leikkaukseen menijää. Ensimmäisenä kauneusleikkauksista minulla tulee mieleen silikonirinnat ja kasvojen muokkaus erilaisilla täyteaineilla. Jälleen jokaisella on päätäntävalta omasta kehostaan, mutta mielestäni on typerää muokata koko ulkonäkönsä niin, ettei omaa itseä ole enää tunnistettavissa. Niitä leikkausten tuloksia on hyvin vaikea korjata, mikäli lopputulos ei ole mieluinen. Tietysti kauneusleikkauksiin liittyy myös suuria terveydellisiä riskejä, joten ihmisen harkintakyky on olennaisessa osassa, kun tehdään päätöstä mahdollisesta kauneusleikkauksesta. 

Kuten monessa muussakin asiassa myös kauneuden tavoittelussa on voimassa sääntö "kohtuus kaikessa". Loppujen lopuksi jos joku haluaa tehdä kaikkensa ja kokeilla jokaista mahdollista tapaa näyttää paremmalta, voi lopputulos olla jokseenkin naurettava. Myös ripsienpidennykset voivat olla näyttävät mutta silti luonnolliset, tai solariumin käyttö pysyä rajoissa, niin että henkilö näyttää kevyesti päivettyneeltä, eikä porkkanalta. En halua tuomita ketään, olipa sitten kynnet aidot tai rinnat feikit. Jokaisella meistä on päätäntävalta omaa kroppaansa kohtaan. 


2 kommenttia :

  1. "Itse ainakin koen, että tulen iloisemmaksi, kun tiedän, että se raha, jonka olisin laittanut kynsiin, kasvaa nyt korkoa asuntosäästötilillä." Sisko tykkää tästä lauseesta! ;) iso peukku!!

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017