maanantai 18. marraskuuta 2013

Liikuntaa rennosti, hyvää mieltä hakien!

Liikunta ja urheilu ovat olleet osa elämääni lapsesta asti. Vanhempamme ovat olleet aina urheilullisia ja samanlainen elämäntapa on iskostunut myös meihin lapsiin. Liikunta on minulle tärkeä keino pysyä virkeänä ja nautin siitä erityisesti ystävieni kanssa.

Nuorempana aikani kului joukkuevoimistelun parissa. Se on hyvin monipuolinen ja kaikin tavoin mahtava laji. Joukkuevoimistelu opetti minulle paljon. Sosiaaliset taidot parantuivat ja sainkin hyviä ystäviä joukkueestamme. Oman kropan kuuntelu, tunteminen ja tietotaito sen kehittämiseen vahvistuivat vuosi vuodelta. Lisäksi kunnianhimo ja tavoitteiden työstäminen kulkivat mukana lajissa. Joukkuevoimistelusta tuli elämäntapa ja päätös lopettamisesta vammojen ja ajanpuutteen myötä oli hyvin vaikea. Tossut vetelevät viimeisiään...

Oman "voimistelu-urani" jälkeen siirryin valmennukseen ja olen nyt voimistellut ja valmentanut yhteensä yli 9 vuotta! Siirryttyäni valmennukseen, huomasin erityisesti lajin monipuolisuuden ja tänä päivänä olen hyvin kiitollinen valmentajilleni ja joukkuekavereilleni siitä, miten paljon opin ja koin niiden vuosien aikana. Kilpailemiseen liittyy aina onnistumisen ja pettymyksen tunteita, mutta nekin kasvattivat. 


Kertyneitä mitaleita vuosien varrelta.

Yksi rakkaista ystävistäni, johon tutustuin voimistelun kautta.

Tänä päivänä minun suhtautumiseni liikuntaan ja urheiluun on selkeästi rennompi. Liikun oman aikatauluni ja mielialani mukaan. En halua sitoutua tiettyyn lajiin tai ohjelmaan, vaan pyrin vaihteluun ja monipuolisuuteen. Olen hyvin kausiluontoinen liikkuja ja välillä saattaa kulua useampi viikkokin, kun laiskuus ottaa vallan ja liikunta jää vähiin. Sitten tulee taas kausia, jolloin urheilukärpänen puraisee ja tuntuu, että koko ajan haluaisi kokeilla uutta ja haastaa itseään. Tällä hetkellä päällä on juuri se innokas suhtautuminen liikuntaan ja siksi koinkin ajankohtaiseksi kirjoittaa aiheesta. 

Harrastan erityylisiä urheilulajeja ja ne vaihtelevat myös vuodenajan mukaan. Esimerkiksi kesäisin tykkään käydä pelaamassa tennistä ja talvella suosin enemmän sisälajeja. Eniten tykkään ryhmäliikunnasta, kuten jumpista. Lisäksi käyn salilla pari kertaa viikossa. Koulussa on juuri käynnissä kuntosalikurssi ja olenkin saanut sieltä hyviä vinkkejä salilla treenaamiseen. 

Jonkun verran teen myös kehonhuoltoa ja rentoutumista, kuten joogaa ja venyttelyä. Nämä suoritan yleensä kotona rauhassa, tai joskus bodybalance-tunneilla. 

Kävely, sauvakävely ja joskus juoksulenkit kuuluvat jokaviikkoiseen liikunta-annokseeni. Pidän rennosta reippailusta ja ulkona kävely hyvässä seurassa virkistää. Sauvojen kanssa saa kävelyynkin lisää tehoa ja tempoa vaihtelemalla voi säädellä liikuntasuorituksen raskautta. Silloin tällöin käyn myös vesijuoksemassa. Se on mielestäni mukavaa ja erittäin tehokasta, mutta uimahallille lähteminen on kuitenkin aikaavievä reissu. 


Tuttu lenkkipolku keskuspuistossa.

Kaikkeen urheiluun minua motivoi eniten hyvä fiilis ja vireys. Jaksan paremmin, kun urheilen säännöllisesti. Tykkään urheilla ystävieni tai perheenjäsenteni kanssa, koska silloin saa samalla tukea toisesta ja yhdessä urheileminen on usein hauskempaa. Tietysti myös tulosten näkeminen innostaa liikkumaan lisää, mutta se ei ole pääasia. 


Treenikengät.


Lähdössä lenkille kesällä 2011.

Välillä treenaan myös kotona, apuvälineiden kanssa. (Uusin suosikkini on kahvakuula.)

Mielestäni nykypäivänä treenaamiseen liittyy liikaa ulkonäkökeskeisyys. Unohdetaan monipuolinen arkiliikunta ja tähdätään vain kehon muokkaamiseen. Liikunnan ilo ja hyvä mieli ovat mielestäni kaikista tärkeimmät syyt liikkua. Myös terveyden edistämisen tulisi olla syy, joka liikuttaisi ihmisiä enemmän. 

Itse koen parhaaksi sen, että kuuntelee omaa kroppaansa, eikä vie sitä äärirajoille. Liikunnan tulisi olla säännöllistä ja sen harrastaminen omasta tahdosta riippuvaa. Jokaiselle varmasti löytyy se oma lajinsa ja monia sekoittamalla saa tasapainon liikunnan harrastamiseen. Kehotan kaikkia liikkumaan hyvässä seurassa ja rennolla otteella! Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017