lauantai 30. marraskuuta 2013

Laukkuhaaveita

Aina voi unelmoida. Tiedän, että merkkilaukku olisi investointi ja vielä jonain päivänä toivon, että minunkin käsivarrella jokin tarkasti valittu yksilö keikkuu. Olen ihaillut laukkuja jo pienestä asti, enkä koskaan ole omistanut sitä "täydellistä" laukkua. Haaveita on moneen ja nykyajan markkinat tarjoavat huikean valikoiman erilaisia laukkuja. Jokaiselle varmasti löytyisi se unelmien laukku, JOS varallisuus riittäisi. Tämä on varmasti monelle kynnyskysymys, miksi joku laukku on jäänyt kauppaan ihailtavaksi. Itse käytän useimmiten niin laukuissa kuin kengissäkin mieluiten mustaa. Poikkeuksia on erityisesti kesäisin. Arvostan hyvässä laukussa sen kestävää materiaalia, yksinkertaisuutta ja ajattomuutta. Sitten, kun minä jonain päivänä olen säästänyt unelmieni laukkuun ja sen kotiutan, haluan olla varma, että kyseinen laukku on mieluinen minulle myös kymmenien vuosien päästä. 

Voisin varmasti ostaa jonkun merkkilaukun tältä istumalta, mutta haluan harkita mallia ja merkkiä pitkään. Haluan olla varma ja ajattelin, että ensimmäinen upea laukkuni olisikin palkinto itselleni jostakin. Esimerkiksi ylioppilaaksi valmistumisesta. Mielestäni jokainen nainen ansaitsee hyvän olon tunteen siitä, että omistaa jonkun ihanan laukun, jonka kokee sopivan kaiken kanssa ja jota suorastaan rakastaa ja palvoo! (Tässä vaiheessa monet jo varmasti pitävät minua vinksahtaneena :D) Mutta kaunis laukku tuo jokaiseen asuun jotakin luksusta ja palvelee käyttäjäänsä parhaalla mahdollisella tavalla. 

Keräsinkin mielestäni kauniita ja ajattomia laukkuja listaksi. Kuvat on otettu joko merkin kotisivuilta tai yksinkertaisesti googlettamalla. Omalla haavelistallani on monelle varmasti tuttujakin yksilöitä, sillä nuo kauneimmat laukut nyt sattuvat olemaan monen muunkin mielestä upeita ;) 
Ensimmäisenä haluan esitellä ensimmäisen oman haaveeni. Muistan puhuneeni tästä mallista isälleni yläasteaikoina: "Isi ton laukun mä haluan." Isi totesi, että kun muille ostetaan auto niin sä haluat kalliin laukun? Joo ja edelleen ottaisin mielummin Mulberryn Bayswaterin mustana, kuin auton. Ovathan ne aivan eri arvoisia, mutta tämä laukku merkitsisi minulle paljon enemmän kuin auto. Bayswater on ihanan yksinkertainen ja olen ymmärtänyt, että se on hyvin kestävä ja toimiva arkilaukku. Ehkä vielä jonain päivänä...Louis Vuittonit jakavat varmasti mielipiteitä. Näitä Neverfull-laukkuja on näkynyt viime aikoina todella paljon ja samalla ne ovat mielestäni menettäneet hieman hohtoaan. Mielestäni nämä voisivat toimia esimerkiksi käsimatkatavaralaukkuina erinomaisesti. Vaikea valinta olisi kuitenkin Damier Ebenen ja Damier Azurin välillä. Kesällä vaalea tietysti, mutta on tuossa Ebenessäkin oma hohtonsa. 


Isketäänpä tämä toinen suosikkimalli tähän väliin. Michael Korsin Jet Set on hyvin kaunis ja yksinkertainen arkilaukku. En tiedä ovatko muut huomanneet, mutta näiden yleistyminen on kasvanut aivan räjähdysmäisesti. Upea laukku ja merkkilaukuksi suhteellisen edullinen. Tykkään itse erityisesti noista ohuista kahvoista ja yksinkertaisesta ulkonäöstä. Yleensä valitsisin mielummin hopeat yksityiskohdat, mutta Jet Setin kohdalla kultainen toimii paremmin.


Sitten jotain rennompaa ja erilaista. Miu Miun Top Handle -laukun ottaisin konjakin värisenä. Laukku olisi hyvä rennompaan käyttöön ja malliltaan erilainen kuin monet muut himoitsemani laukut. Silti tykkään sen "rouheudesta" ja solkien näyttävyydestä. 
Oi, oi, oi! Tule luokseni :) Pradan tote, käytännössä missä tahansa värissä, mutta tämä vaalea yksilö on mielestäni ihanan herkkä. Tämä sijoittuisi haavelistallani vähintään top 3 -joukkoon. Yksinkertaisuus ja pienet harkitut yksityiskohdat vievät sydämeni ja kyllä tämän kanssa kelpaisi liikkua missä vain. Tässä vain on sitä jotakin, joka saa minut rakastamaan sitä! Ei kuitenkaan realistisesti kärjessä, koska hinta on sen verran suolainen...
Seuraavaksi vuorossa pikkulaukut. Tämän Marc Jacobsin pienemmän laukun bongasin vasta hiljattain ja ihastuin samantien! Mustakin olisi oikein varteenotettava vaihtoehto väristä puhuttaessa. Rento malli ja ohut hihna ovat kiva yhdistelmä ja toimivat tässä laukussa erinomaisesti. 

DKNY:llä on myös paljon kivoja laukkuja. Hinnatkin ovat hyvät suhteessa laatuun. Näitä olen käynyt ihailemassa kerran jos toisenkin Stockmannilla. Valitsin tämän söpöläisen ainoana värikkäänä laukkuna unelmien listalleni, sillä olen tunnetusti huono käyttämään värejä, mutta kesällä olisi ihana olla joku tämänkaltainen piriste asusteena. Malli siis Saffiano Leather Small Flap Crossbody.

Tässä yksi suosikeistani! Yves Saint Laurentin musta selkeälinjainen clutch. Juhlakäytössä olisi ihanan ylellinen ja sopisi miltei kaiken kanssa. Näitä löytyy kyllä myös muissa väreissä, mutta itse vannon mustaan. Tuollainen minulle heti, kiitos!

Tässä se on! Klassisuuden huippu! Ihana Chanel Flap Bag. Kerrassaan upeat yksityiskohdat: hihnan koristeellisuus, tikkaus pinnassa ja Chanelin merkki koristamassa etupuolta. Tämä on varmasti haaveistani kaukaisin, mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Hinta on kyllä pahasti esteenä tämän kaunokaisen hankkimisessa. Itse ottaisin tämän laukun pienessä koossa ja hopeilla ykstyiskohdilla. Paljon olisi sanottavaa, mutta ehkä vaan pysyttelen olennaisuudessa: se on niin kaunis!


Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä listalleni yltää Longchampin Planètes tote. Mustana, ehdottomasti. Tämä olisi ehkä se realistisin ja käytännöllisin hankinta ensimmäiseksi luksuslaukukseni. Monet eivät varmasti miellä Longchampia niin kalliiksi tai merkeistä parhaaksi, mutta itse olen pitänyt brändin laukuista jo pitkään ja hinnat vaihtelevat suuresti eri mallien ja materiaalien välillä. Tämä ihana laukku tulisi varmasti ykköslaukuksi arkikäyttöön. 

Siinäpä ne olivat. Postauksesta tulikin yllättävän pitkä, mutta kyllähän kauniit laukut ansaitsevat ylistystä ja pitkän kerronnan :). Haluan vielä mainita, ettei laukussa tärkeintä ole merkki. Luettelin juuri pitkän litanian kalliita design-tuotteita, mutta kaikista tärkeintä laukussa on mielestäni ulkonäkö, laatu, materiaalin pitkäaikaisuus ja tietysti myös käytännöllisyys. Useimmiten nämä merkkilaukut sattuvat kuitenkin sisältämään kaikki nuo haluamani ominaisuudet. Hyvä laukku on käytössä useita, jopa kymmeniä vuosia. Postauksen tarkoitus oli siis esitellä mielestäni kauniita ja klassisia laukkuja ja samalla unelmoida niistä. Jonain päivänä voi unelmistakin tulla totta. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017