sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Hiukset ovat naisen kruunu

Nyt tulee kokonaisvaltainen pläjäys mun hiuksiin! Eli esittelen hiusteni "historiaa", tuotteita, joita käytän ja vähän arkijuttuja, kuten kampauksia. Heti alkuun täytyy myöntää, että hiustenlaitto on mulle jotain ihan luonnotonta. Plus, toisin kuin esimerkiksi ihonhoitoon suhtaudun orjallisesti, niin hiusten kanssa en käytä erityisemmin mitään aineita tai varjele niitä yhtä tarkasti. 
Pienenä kun synnyin, mulla oli pikimustat hiukset. Sitten kasvoin ja ne vaaleni koko ajan. Joskus 6-vuotiaana ne olivat jo ihan blondit. Sen jälkeen, kuten tavallista, niistä tuli tylsät ja perussuomalaiset "maantienharmaat". En ole koskaan kokeillut mitään "shokkivärejä" tai ylipäänsä muita värejä kuin vaaleaa. Tietysti eri sävyjä, esimerkiksi lämmintä tai kylmää ja silloin tällöin raitoja. 

Aloitin hiusteni värjäämisen noin 15-16-vuotiaana kotona kevytväreillä, siskon avustuksella. Pikkuhiljaa siirryin kampaajalle, kun huomasin, että lopputulos oli paljon parempi ammattilaisen tekemänä. Olen käynyt samalla kampaajalla jo useamman vuoden ja joka kerta lähden sieltä tyytyväisenä, sillä lopputulos on aina parempi kuin olisin kuvitellut - epämääräisistä selityksistäni huolimatta. Kampaajalla oleminen on ihanaa, sillä se on kuin arjen luksusta! Lehtien lukemista, kahvia ja mukavaa jutustelua. Lisäksi sen jälkeen on aina hippasen kauniimpi olo, ovathan hiukset naisen kruunu! 


Hiustenhoitotuotteet ovat minulle kuin vieras maaperä. Meikkejä ja rasvoja löytyy vaikka muille jakaa, mutta hiustenhoidossa luotan aikalailla niihin "perinteisiin". Pesen hiuksiani melko harvoin,
(ehkä 2 krt/vk) koska ne eivät enää rasvoitu helposti ja liika peseminen vain kuluttaa hiuksia ja tekee niistä mahdottomat muotoilla. Minulla on niin liukkaat ja ohuet hiukset, että pesun jälkeen kampausten tekeminen on lähes mahdotonta. 

Shampoo ja hoitoaine: Cutrin

Shampoo ja hoitoaine vaihtelevat, mutta tällä hetkellä käytössä Cutrinin tuotteet, jotka tekevät hiuksista pehmeät ja hyväntuoksuiset.

Hiusnaamio: Ice Cream, Argan age

Uusin tulokkaani on tämä hiusnaamio. Tehohoidot ja -naamiot ovat minulle tärkeitä, sillä tupeeraan hiuksiani silloin tällöin (nutturan teossa), jolloin hiukset kärsivät. Kyseiset tuotteet auttavat pitämään hiukseni kunnossa ja tekevät niistä helposti harjattavat. 

Hopeatuotteet: Four reasons (shampoo & hoitosuihke) 

Erityisesti lämpimillä sävyillä värjätessä hiukset alkavat kellastua, joten pidän keltaisuuden poissa hopeashampoolla ja -suihkeella. Tuo Four reasonsin Silver mist on kyllä suosikkituotteeni. Suihkutan sitä hiuksiini joka päivä ennen harjausta. Samalla se selvittää takkuja ja poistaa keltaisuutta. Shampoota käytän harvemmin. 

Hiuslakka: Schwarzkopf Got 2b 2sexy. Lämpösuihke: Four reasons

Hiustenkuivain: Obh Nordica

Silloin tällöin kun yritän saada aikaiseksi kiharoita tai muuta kampausta, käytän muotoilussa apuna lakkaa. Ennen föönaamista tai lämpörullien käyttöä suihkautan hiuksiini myös lämpösuihketta suojaamaan hiuksia. Pyrin välttämään hiusten liikaa kuumentamista. Esimerkiksi hiustenkuivainta käyttäessäni vaihdan säädöt kylmälle puhallukselle. Useimmiten annan hiusteni kuitenkin kuivua luonnollisesti.

Hoitoöljy: Moroccanoil

Sain I love me -messuilta näytteitä hiusöljyistä, joita olen käyttänyt kerran viikossa hiusten latvoja kosteuttaakseni. Kun näytepullot loppuvat, ostan varmasti lisää hiusöljyä. 
Arkena en pahemmin "laita" hiuksia. Yleensä hiukseni ovat korkealla ponnarilla tai nutturalla. Silloin tällöin pidän niitä myös auki. Talvisin ne vain sähköistyvät ja menevät sekaisin tuulessa/pipon alla, joten on helpompi pitää niitä kiinni. Joskus laitan myös letin, esimerkiksi otsalle tai sivuponnarin kohdalle. Kiharoita en oikein osaa tehdä - ainakaan sellaisia kauniita "Hollywood"-tyylisiä. 


Kiharrin: Remington


Letti viime viikolta

Wanhojentanssikampaukseni

Kiharoita kesältä

Tavallisin tapani pitää hiuksia auki: pinnillä otsalla olevat hiukset taakse, pois kasvoilta

4 kommenttia :

  1. Tosi kiva blogi, sull on hyvä tapa kirjottaa :)

    VastaaPoista
  2. oot ihan huisin nätti ja sulla on ihanat hiukset :)

    VastaaPoista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017