tiistai 12. marraskuuta 2013

Aitous, itsevarmuus ja avoimuus

Aina sanotaan, että itsevarmat ihmiset ovat niitä kauniimpia, ystävällisimpiä, seksikkäimpiä, rohkeimpia ja viisaimpia. Olen vasta 18-vuotias, mutta silti nämä kliseet ovat tulleet eteeni sekä tosi elämässä että esimerkiksi kirjoissa ja elokuvissa. Viimeisinä vuosina koen kasvaneeni ihmisenä tosi paljon. Ennen lukiota olin pinnallisempi ja näin maailman mustavalkoisena. Myöhemmin ihmissuhteiden, sekä hyvien että huonojen, myötä on oppinut todella ymmärtämään, millainen on itsevarma ja aito ihminen. Niitä on harvassa! (Ainakin omia ikätovereitani analysoidessani) Aito ihminen ottaa muut huomioon, kantaa itsensä ylpeänä ja on juuri sellainen kuin on. Aidolla ja itsevarmalla ihmisellä ei ole mitään hävettävää ja tuollaisen ihmisen kanssa ajanviettäminen on helppoa ja todella antoisaa. Myös ihmissuhteet itsevarman ja aidon ihmisen kanssa sujuvat paremmin. Aitous on mielestäni erittäin harvinainen luonteenpiirre. Aidot ihmiset ovat uskomattoman hieno luonnonvara! :) Toki liiallisen itsevarmuuden esiintuominen voi kääntyä jopa ylimielisyydeksi, mutta silloin kyseessä ei ole enää millään tavalla aito ihminen. Ylimieliset ihmiset ovatkin mielestäni yksi ärsyttävimmistä ihmisryhmistä.

Epävarmuus ei ole kiinni iästä tai kokemuksesta. Kaikki meistä kasvavat niin fyysisesti kuin henkisestikin eri tahtia. Itsevarmuuden löytäminen ei ole helppoa. Jotkut meistä omaavat jo varhain hyvän itsetunnon, joka auttaa vahvistamaan itsevarmuuden tunnetta. Ne, jotka ovat epävarmoja, eivät pysty antamaan itsestään kaikkea muille, eivätkä pysty nauttimaan elämästään omana itsenään. Nuorempana ajattelin, että "joo, oon mä itsevarma", mutta todellisuudessa se on niin paljon enemmän. Itsevarmuus on valtavan tärkeä ominaisuus ja sen vahvistaminen on paljolti kiinni yksilön omista ajatuksista. Nyt, kun koen olevani itsevarmempi ja vahvempi kuin ennen näen helpommin myös epävarman ihmisen läpi. En sano, että nyt olen kasvanut ja tiedän mitä täydellisyys näissä asioissa on, mutta huomaan vain kehittyneeni ja löytäneeni uusia puolia myös itsestäni.Itsevarmuuden kehitys on myös osa kasvatusta. Lapsen itsevarmuutta omasta osaamisestaan lisää kannustus ja kehuminen. Tämä ei kuitenkaan ole vain lasten juttu, vaan jokainen meistä nauttii kohteliaisuuksista ja ne lisäävät varmuuden tunnetta. Epävarmuus on tunnetta omasta riittämättömyydestä ja käytöksessä se näkyy teeskentelynä ja kiusaantuneena olona. 

Myös avoimuus on sana, jota viljellään liian helposti. Mielestäni avoimuus on suvaitsevuutta ja itsensä toteuttamista ennakkoluulottomasti. Avoin ihminen on helposti vastaanottava ja hän kertoo myös omista tunteistaan ja ajatuksistaan luonnollisesti toiselle ihmiselle. On sanomattakin selvää, että avoin ihminen on helpompi kohdata ihmissuhteissa. En puhu nyt vain seurustelusuhteista, vaan ylipäänsä ystävyyssuhteista tai jopa kasvattajan ja lapsen välisistä suhteista. Monet varmasti ajattelevat, että ihme keittiöpsykologiaa ja mitä mä muka näistä tiedän, mutta viime aikoina olen vain havannoinut ja ajatellut paljon näitä asioita. Myös keskustelu erään minulle hyvin tärkeän ystävän kanssa sai minut pohtimaan tätä ominaisuuksien nippua syvällisemmin. (kiitos ihana Olivia!<3) Kaikenlaiset ihmissuhteet antavat perspektiiviä ja saavat jotkut piirteet ihmisistä helpommin esille, siksi olen huomioinut juuri nämä "klassiset" ja paljon puhutut ominaisuudet: aitous, itsevarmuus ja avoimuus. Mielipiteitä?

12 kommenttia :

 1. Huikea teksti. Olen sanaton!

  VastaaPoista
 2. Tiesitkö että on laitonta käyttää blogissaan muita kuin itse ottamiaan kuvia? Vaikka kirjoittaisitkin perään "kuvat weheartit.com", eivät kuvien oikeat ottajat saa krediittiä teoksistaan ja kyseessä on tekijänoikeusrikkomus. Asiasta on ollut viime aikoina paljon keskustelua useassa blogissa, kannattaa seurata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpöhöpö..:D on sallittua käyttää jos merkitsee, mistä kuvat on otettu

   Poista
  2. En oikeastaan ollut tietoinen asiaa koskevista lakimääräyksistä, mutta toimin kuten monet muut bloggaajat ja merkitsen mistä kuvat on kopioitu.

   Poista
  3. http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/valokuvien-tekijanoikeudet-blogeissa-dummies

   Poista
  4. "Mikäli löydät mieluisan kuvan esimerkiksi Pinterestistä tai muusta kuvien jakamiseen perustuvasta palvelusta, muista, että sinun pitää silti selvittää kuvan alkuperäinen lähde ja kysyä lupaa kuvan uudelleen julkaisemiseen sen ottajalta. Pinterest, WeHeartIt tai Googlen kuvahaku eivät KOSKAAN ole korrekteja lähdeviittauksia, koska mikään näistä palveluista ei omista niihin liitettyjä kuvia itse."

   Poista
  5. Ok, kiitos tiedosta! Otan tämän huomioon jatkossa.

   Poista
 3. Tosi hyvä kirjotus (: Huomaa, että oikeasti jaksat ajatella mitä kirjotat, etkä kirjoita ihan mitä vain mitä mieleen juolahtaa. Jatka samaan malliin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä aihe onkin mielestäni tärkeä ja siksi toivoinkin mielipiteitä :)

   Poista
 4. Kivaa löytää välillä syvällistä ja järkevää tekstiä, koska tuntuu, että nykyään kaikki blogit on täynnä pelkkiä pinnallisia juttuja ! Toivottavasti tälläisiä tekstejä saa lukea myös jatkossa blogistasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että miellytti! Haluan ehdottomasti keskittyä jatkossakin välillä käymään läpi myös syvällisempiä asioita :) kiitos kommentistasi!

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017