torstai 18. huhtikuuta 2019

RESEPTI: SITRUUNAINEN KANAKASTIKE

Aurinkoiset heipat Vaasasta! Tulin pääsiäisen viettoon tänne rannikolle ja ajattelin, että ensitöikseni laitan uuden reseptin jakoon. Yleensä pyrin tosiaan postailemaan viikon vaihteessa, mutta tällä kertaa arjen rutiinit (tai siis niiden puuttuminen) ovat sekoittaneet mun päivät täysin ja siksi postaus tulee nyt hieman jäljessä. Pääsiäinen kolkuttelee jo ovella ja postauksen resepti sopiikin täydellisesti juuri kevätpäiviin. Olen keittiössä melkoinen säveltäjä ja tämäkin resepti syntyi oikeastaan vaan intuition perusteella vahingossa. Kanakastike on ihanan helppo arkiruoka ja sopii sekä riisin että pastan pariksi, mutta tällä kertaa yhdistin perinteisiin makuihin myös hieman sitruunaa ja timjamia. Lopputulos on raikas, maukas ja keväinen, toivottavasti tekin innostutte testaamaan tätä komboa! 


Tarvitset:

350 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2 dl kuohukermaa
1 ruukku timjamia
1 sitruunan kuori raastettuna
puolikkaan sitruunan mehu
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa & pippuria
voita tai oliiviöljyä paistamiseen

Ohje: 

Hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi ja kuullota voissa muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon broilerin fileesuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Pese sitruuna hyvin ja raasta se suoraan pannulle muiden ainesten joukkoon. Halkaise sitruuna ja purista vielä puolikkaan sitruunan mehu tuomaan lisämakua. Kun kana alkaa olla valmiiksi paistunutta, lisää joukkoon kuohukerma ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi vielä runsaasti tuoretta timjamia. Tarjoile riisin tai pastan kanssa. 

Rentouttavaa pääsiäistä kaikille! ♥

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017