tiistai 25. huhtikuuta 2017

BULLET JOURNAL: VIIKKOAUKEAMAN KOKOAMINEN


Kuten viime postauksessa lupailinkin, tänään olisi luvassa hieman bullet journal -aiheista kirjoittelua. Ajattelin kerätä ajatuksiani nyt kuukauden bujoilun ajalta ja kertoa miten kokoan omat viikkoaukemani. Bullet journaling on vielä Suomessa kovin tuntematon ja pieni juttu, vaikka maailmalla kyseinen harrastus on saanut jo valtavasti suosiota, mutta on kuitenkin ollut mukava huomata, miten monet ovat innostuneet bujoilusta ja viimeisin postaukseni aiheesta nousikin saman tien blogin kuukauden luetuimpiin postauksiin. Aion siis myös jatkossa kirjoitella bujoilusta ja kaikki siihen liittyvät tekstit löytyvät bullet journal -tunnisteen alta. 

Nyt on tosiaan miltei kuukausi bujoilua täynnä ja täytyy kyllä sanoa, että olen todella innoissani ja positiivisesti yllättynyt kuinka paljon bullet journal on tehostanut ajanhallintaani. Tein siis kuukauden alussa huhtikuun osuuden, joka sisälsi muun muassa mielialan seurantataulukon, kiitollisuuspäiväkirjan, budjetin ja kuukausinäkymän. Sen lisäksi teen joka sunnuntai tai maanantai jokaisen viikkonäkymän erillisesti. Tykkään bullet journalissa erityisesti siitä, että jokaisen viikon voi suunnitella omien tarpeidensa mukaisesti ja tätä sovelsinkin omien viikkomenojeni kohdalla. Jokainen saa tietysti tehdä bujostaan juuri sellaisen kuin haluaa, mutta jos on vasta alussa eikä tiedä mistä lähtisi liikkeelle, haluan jakaa oman metodini viikkoaukeamien kokoamiseen. Kuvitukseksi laitoin kaikki huhtikuun aukeamani.


1 Mieti, miten haluat jakaa tilan. Tarvitsetko enemmän tilaa erilaisille listoille vai jokaiselle päivälle. Jos menoja on paljon, kannattaa jättää listat erilliselle sivulle ja tehdä aukeamasta perinteisen kalenterin tyylinen ja tehdä suuret palstat yksittäisille päiville.

2 Hae inspiraatiota, valitse teema ja suunnittele ulkoasu. Itse selailen usein Pinterestiä ja Instagramia hakusanoilla weekly spread, jotta löydän erilaisia vaihtoehtoja aukeaman ulkoasuihin ja palstojen asetteluun. Tykkään myös valita jonkin teeman tai värin jokaiselle viikolle ja koristella lopuksi sen mukaisesti.

3 Mittaa ja hahmottele lyijykynällä. Tämä on omalta osaltani aikaa vievin osuus, mutta se palkitsee, sillä mittaamalla ruutujen etäisyydet ja piirtämällä lyijykynällä ääriviivat, saa bujosta siistin ja tarkan. Itse teen yleensä ensimmäisenä tarvittavat palstat ja laatikot ja kirjoitan vasta seuraavassa vaiheessa.

4 Nimeä palstat. Seuraavaksi on aika nimetä kukin laatikko. Viikonpäivät kronologisesti peräkkäin ja muut palstat haluamallaan tavalla. Itse olen suosinut to do -listaa ja muistiinpano-osiota, johon voi kerätä esimerkiksi tulevilla viikoilla tapahtuvia asioita. Joillekin viikoille tein myös viikon tavoitteet -osion, mutta tosiaan kaikki "ylimääräinen" viikonpäivien lisäksi on muokattavissa omia tarpeita varten.

5 Koristelu. Leikittele erilaisilla kirjoitustyyleillä, käytä värejä ja piirrä koristeita haluamasi teeman mukaisesti. Pienetkin tehosteet piristävät aukeamaa ja ihaninta on kokeileminen. Voit käyttää luovuuttasi ja toteuttaa kaikenlaiset ideat tai vaihtoehtoisesti jättää bujon hyvin minimalistiseksi ja pelkistetyksi. Kannattaa kuitenkin kokeilla erilaisia tapoja sekä asettelussa että koristelussa joka viikko, jotta löytää oman tyylinsä ja parhaan tavan soveltaa kalenterin käyttöä omassa arjessaan.Mitäs piditte tästä postauksesta?

4 kommenttia :

 1. Aivan ihana toi sun viikkoaukeama! Bullet journal - hommissa parasta on just se, kun jokaisella on oma tyylinsä koristella oma kalenterinsa, mutta silti jokaisen tyyli on todella kaunis! Tumblrissa näitä on tullut vastaan jokusen vuoden verran ja itsellänikin on sellainen jo vuoden ajan ollut. Tuo on siis totta, että bullet journal parantaa ajankäyttöä huomattavasti! Ois kyllä tosi siistiä, jos tää yleistyis Suomessakin.

  Written by Neea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Neea! ♥ Kiva kuulla, että säkin olet tykännyt bujoilusta ja saanut sen avulla tehoa päiviisi. Ihan totta myös se, että jokaisen tyyli on erilainen ja vaikka itsekin haen inspiraatiota netistä, on jokainen sivu silti omaa käsialaani ja erilainen näkemys sisällöstä. Toivotaan, että Bullet journalit lähtisivät vielä parempaan nousuun pian Suomessakin. :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! Itelläni ei vielä ole bullet journalia, mutta kovasti kyllä houkuttelis ajatus sellaisesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Viivi Vilja, ihana että tykkäsit ♥ Kokeile ihmeessä säkin bullet journalin pitämistä, tykkäät varmasti. :)

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017