keskiviikko 22. helmikuuta 2017

RESEPTI: RUISRIESKAT

Eräänä iltana iski taas pieni leivontakärpänen ja tällä kertaa päädyin suolaisiin ja helppoihin ruisrieskoihin. Usein alan googlailemaan sopivaa reseptiä ja sitten tutkin, mitä kaikkea kaapista löytyy ja sovellan itselleni sopivan reseptin. Yllättävää, kuinka usein tällaiset sävellykset todella toimivat ja jäävät reseptistööni pysyviksi suosikeiksi. Ruisrieskat sopivat täydellisesti esimerkiksi välipalalle tai illalla teen seuraksi. Levitteeksi voi käyttää miltei mitä vaan tuorejuustoista guacamoleen.


Tarvitset:

2 dl maustamatonta jugurttia
2,5 dl ruisjauhoja
1 dl neljän viljan hiutaleita 
2 rkl pellavan siemeniä
½ dl öljyä
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl vettä

Ohje:

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja muotoile taikinasta jauhoisilla käsillä noin 10x10 cm pyöreitä rieskoja uuninpellille. Rieskoja voi nostattaa noin 20 minuuttia, mutta se ei ole välttämätöntä. Paista uunissa 15 minuuttia 250 asteessa uunin keskitasolla ja nauti lämpimänä valitsemillasi lisukkeilla. Reseptillä syntyy noin 10 rieskaa.

2 kommenttia :

  1. Oi nams näyttääpä hyvälle!♥ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! ♥ Suosittelen lämpimästi testaamaan. :)

      Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017