keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

VAIHTELUA JUOKSULENKILLE: 5 VINKKIÄ

Olen jälleen innostunut juoksemisesta ja saanut säännöllisen lenkkeilyn osaksi arkeani. Itse olen kuitenkin todella kausittainen liikkuja ja välillä innostus lopahtaa lyhyeen, olipa kyse sitten salilla käymisestä tai lenkkeilystä. Tällä kertaa toivon, että onnistun pitämään motivaationi ylhäällä myös ilmojen viiletessä ja siksi keksinkin tehdä listan asioista, joita voi vaihdella ja varioida lenkin aikana, jottei juoksu kävisi liian yksitoikkoiseksi harrastukseksi. 1 Ympäristö
Ympäristön merkitys lenkillä on ainakin itselleni valtavan suuri. Mikäli aina juoksen samaa ympyrää tai samoja katuja, alkaa maisema kyllästyttää ennemmin tai myöhemmin. Kokeile siis uusia lenkkireittejä, rantamaisemia, metsäpolkuja, citytunnelmaa tai vaikka perinteistä pururataa ja ota kaikki ilo irti uusista ärsykkeistä, jotka pitävät mielenkiintosi yllä koko lenkin ajan.

2 Musiikki
Itse olen hieman huono musiikin kuuntelija, kun on kyse nappikuulokkeista, mutta lenkille lähtiessä haluan ehdottomasti ottaa aina mukaan puhelimen ja sitä kautta myös musiikin. Välillä kuuntelen radiolähetyksiä, välillä omia soittolistoja, mutta kaikki musiikki on hyvästä. Nopea tanssimusiikki pitää sopivan tahdin yllä ja hyvät biisit nostattavat energistä fiilistä.

3 Lenkin pituus ja juoksutahdin vaihtelu
Kaikki juoksua harrastaneet ovat varmasti kuulleet intervallilenkeistä, mutta itse ainakin tulee hyödynnettyä niitä aivan liian harvoin. Kaikki vaihtelu virkistää ja lenkkiin saa monimuotoisuutta tekemällä välillä nopeatempoisia ja lyhyitä lenkkejä ja välillä taas juoksemalla kevyttä hölkkää pidemmän ajan. Usein teen itse myös juoksu+kävely-yhdistelmälenkkejä. Esimerkiksi sunnuntaiaamun tunnelmaan sopii hyvin puolet ja puolet periaate tai kolmeen jaettu lenkki kroppaa herätellen. 4 Seura
Itse nautin suunnattomasti omasta ajasta ja yksin juoksemisesta, jolloin saa olla vain yksin omien ajatustensa kanssa ja nollata päätä. Silloin tällöin on myös hyvä hyödyntää saatavilla olevaa lenkkiseuraa ja vaihtaa esimerkiksi kuulumiset juoksun/kävelyn yhteydessä. Erilaiset juoksijat myös oppivat toisiltaan ja voivat antaa ideoita myös omille lenkeille. Itselleni seura on myös haaste, sillä oma tahtini on vielä aloittelijatasolla ja on mukava saada hieman potkua lenkkiin toisen ihmisen tehostuksella.

5 Sovellukset
Puhelin pitää sisällään vaikka mitä sovelluksia treenin avuksi ja tykkäänkin valtavasti seurata omia lenkkejäni Sport Tracker -sovelluksen kautta. Lenkin jälkeen on kiva tarkastaa kilometrit, keskinopeus ja tietysti aika. Tsemppiä juoksupoluille!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017