torstai 21. heinäkuuta 2016

LUKUVINKKI: ONNELLISUUSPROJEKTI

Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi ja itsenäisemmäksi olen tullut, sitä enemmän olen kiinnostunut onnellisuudesta, hyvinvoinnista, itsetuntemuksesta ja erilaisista tutkimuksista, jotka käsittelevät em. aiheita. Viime viikolla nappasin lomalukemiseksi mielenkiintoisen kirjan nimeltään onnellisuusprojekti. En kovinkaan usein puhu blogissani kirjoista, musiikista tai elokuvista, mutta kun erityisen hyvä osuu kohdalle, haluan kertoa siitä myös muille. 


Kirja käsittelee onnellisuutta Gretchen Rubinin näkökulmasta. Kirjan alussa kirjailija käsittelee sitä, miksi halusi omistaa vuoden elämästään onnellisuuden lisäämiselle. Mielestäni aiheeseen oli helppo samaistua; sillä Gretchen kuvasi elämäänsä onnelliseksi, mutta tiesi voivansa olla vielä onnellisempi. 

Onnellisuusprojektissa paneudutaan aluksi siihen, mitkä asiat ovat yleisesti tutkimusten mukaan onnellisuutta lisääviä tekijöitä. Johdannossa kirjailija kertoo omasta elämästään äitinä, lakinaisena ja vaimona. Hän myös määrittelee omia neuvoja ja sääntöjä itselleen ja tuon aloituksen jälkeen kirja käsittelee kuukausi kuukaudelta eri teemoja vuoden ajan. Jokainen kuukausi on oma lukunsa ja sen ajan päähenkilö eli kertoja panostaa erityisesti kyseisen kuun teemaan; kuten esimerkiksi vireyteen, työhön, ystävyyteen, rahaan ja asenteeseen. 


Onnellisuus on erityisen kiinnostava aihe ja koen, että loppujen lopuksi me kaikki tähtäämme onneen. Kirjailijan mukaan meidän jokaisen tulisi aloittaa oma onnellisuusprojektimme ja jokaisen teemat voivat vaihdella elämäntilanteen mukaan. Luin mökkilomallani noin 100 sivua alusta ja jatkan kokoajan innoissani eteenpäin. Tykkään erityisesti siitä, että kirja on samaan aikaan hieman tietokirjamainen, mutta kuitenkin kirjoitettu yhden ihmisen elämän kautta minäkertojan muodossa. Kirja vilisee vinkkejä, tutkimustuloksia, parannusehdotuksia, neuvoja ja kaikkea tarpeellista onnellisuuden lisäämiseksi. Suosittelen lukaisemaan tuon kirjan, mikäli onnellisuus kiinnostaa vähääkään enemmän. ♥Kiinnostuitteko tästä lukuvinkistä?

8 kommenttia :

 1. Tuo kirja vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja olen todella iloinen, että toit sen tietoisuuteeni !! Kiitos paljon :)

  http://janitakristina.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista ja mahtavaa, että kiinnostuit kyseisestä kirjasta! :)

   Poista
 2. Täällä yks, joka kiinnostui heti tästä! Mahtava vinkki :)

  ♥ http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti kiinnostuin! Kiitos tästä vinkistä, ja tää menee ehdottomasti lukulistalle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että olet myös kiinnostunut onnellisuusprojektista, suosittelen lämpimästi! ♥

   Poista
 4. Mä lueskelin tosiaan jo tuollon heinäkuussa tän sun postauksen ja tästä innostuneena aloin kans lueskeleen Onnellisuusprojektia! Jos haluat, voit käydä tsekkailemassa mun postauksen kirjasta: http://heliannika.blogspot.fi/2016/12/kirjavinkki-onnea-ja-iloa-etsivalle.html

  Pakko vielä mainita, että sun blogi on ihan huikee ja siitä on muodostunu yks lemppareista tässä vuosien saatossa, kun oon blogia seuraillut! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon aivan ihanasta ja sydäntä lämmittävästä kommentista, niin mukava kuulla, että olet pitkäaikainen seuraaja ja tykkäät blogini sisällöstä ♥ Käyn ehdottomasti myös lukemassa sun postauksen tuosta kirjasta. :)

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017