perjantai 1. heinäkuuta 2016

30 DAY PLANK CHALLENGE

Mahtavaa heinäkuun alkua kaikille! Tänään sää on hellinyt ja kesä on todellakin päässyt vauhtiin. Nautin päivästä poikaystäväni kanssa maauimalassa ja myöhemmin grilliruokien kera parvekkeella. Kaikin puolin ihana vapaapäivä ja heinäkuun aloitus.

Nyt kuitenkin itse asiaan. Olen halunnut jo pitkään testata uutta minihaastetta urheilumielessä ja nyt kohdalleni osui näppärä 30 päivän lankkuhaaste. Aiemman kyykkäyshaasteen toteutin viime vuonna ja postauksia siitä löytyy täältä ja täältä. Heinäkuussa siis treenaan joka päivä keskivartaloani lankkupidossa. Liike on tosiaankin vanha tuttu, muttei ole koskaan kuulunut lemppareihini. Toivottavasti tämän intensiivisen pätkän jälkeen mielipide ja vatsanseutu ovat kokeneet muutoksen. Tänään on siis aloitettu haaste kevyellä 20 sekunnilla ja huomenna lankutetaan jälleen taulukon mukaisissa lukemissa. Katsotaan 30 päivän kuluttua, jaksanko pitää siistin lankun 5 minuuttia.

Tällaiset 30 päivän setit ovat mielestäni siitä kivoja, että tuloksia näkyy yllättävän nopeasti vaivaan nähden. Treenin voi suorittaa todellakin 5 minuutissa ja se käy myös muiden liikuntamuotojen tueksi. Itse liikun tällä hetkellä paljon ulkona ja keskityn lähinnä aerobiseen; eli omalla kohdallani juoksuun ja kävelylenkkeihin. Lisäksi venyttelen, mutta lihaskunnon harjoittelu on jäänyt vähälle viime aikoina. Keskivartalon hallinta on kuitenkin avainjuttuja kaikissa lajeissa ja uskon, että lankku kokonaisvaltaisena liikkeenä tulee olemaan iso apu.


Onko joku teistä joskus kokeillut vastaavaa haastetta tai aiotteko lähteä mukaan tähän lankkuhaasteeseen kanssani? :)

4 kommenttia :

 1. Tähän haasteeseen lähen kyllä itekin mukaan :) Jotkut 30 päivän haasteet on jääny kesken kun on tullu useemman päivän tauko mut luulen et tää kyllä onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes mahtavaa! Tsempit sinne ja yritetään parhaamme. :) Heinäkuun lopussa sitten keskivartalo vahvempi!

   Poista
 2. Vaikuttaa mielenkiintoiselta haasteelta! Taidanpa kokeilla, jaksanko edes ensimmäisen viikon tavoitteita :D

  http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiva! Kokeile ihmeessä :) Itse ainakin yllätyin miten nopeasti jaksaminen kehittyy lankun suhteen :)

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017