sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

RESEPTI: KUNINGATARTOSKAPALAT

Näin sunnuntain kunniaksi ajattelin jakaa erään viime aikoina suosimani makean herkun reseptin. Tykkään valtavasti leipoa ja usein tulee tehtyä juurikin perinteisiä piirakoita, esimerkiksi omenasta tai mustikoista, mutta viime kuussa bongasin jonkun vanhan lehtileikkeen, jonka olin ottanut talteen Pirkka-lehdestä ja kokeilin tätä uutta herkullista kuningatartoskapiirasta. Oikeasti täytteissä oli mustaherukoita, mutta tein itse tällaisen kuningatarversion, käyttämällä mustikoita ja vadelmia. Mielestäni tämä resepti oli aivan ihana kahvipöydän herkku ja tuo mantelitäyte teki siihen kuitenkin pienen twistin. 


Tarvitset:

Pohja
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 50 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- 2 dl vadelmia
- 2 dl mustikoita

Kuorrutus
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 100g mantelilastuja
- 0,5 dl kaurahiutaleita
- 2 rkl maitoa tai kermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria

Ohje:

Vuoraa 20x25cm vuoka leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri, lisää hieman jäähtynyt voisula. Kääntele kuivat aineet ja maito taikinaan. Sekoita marjat taikinaan ja kaada seos vuokaan. Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 10-12 minuuttia. (Esipaisto) Mittaa kuorrutusaineet pieneen kattilaan. Kiehauta ja kaada pohjan päälle. Paista vielä uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes paistos on kullanruskea. Tarjoile tuoreiden marjojen ja vaniljakastikkeen kanssa. 

(Hyvänen aika, tämä oli jo blogihistoriani 500. teksti!)

4 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. No sitä ne ovatkin, kokeile ihmeessä omassakin keittiössä! ;)

      Poista
  2. Ui että! Tosi hyvännäkösiä!:) Ja tosi ihana blogi sulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ovat taivaallisen herkullisia, kannattaa testailla! :) Ja suurkiitokset sulle mukavasta kommentista! :)

      Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017