perjantai 1. huhtikuuta 2016

DUBAI TIPS

Vielä, kun matka on tuoreessa muistissa, ajattelin jakaa muutamia vinkkejä Dubaissa matkusteluun liittyen. Ennen kaikkea haluan kertoa mielipiteet omasta näkökulmastani ja hehkuttaa sitä, kuinka monipuolinen, turvallinen ja helppo matkakohde Dubai on. Voisin kuvitella Dubain hyväksi matkakohteeksi sekä lapsiperheelle, kaveriporukalle, lemmenlomalaisille että yksin matkustaville. Suosittelen ehdottomasti käymään tuolla joskus, jos vaan saatte mahdollisuuden. Dubai on mielestäni vähän sellainen paikka, jota ei usko, ennen kuin sen on nähnyt. Sää

Dubai on varma aurinkolomakohde! Vuoden ympäri asteet ovat 20-40 lämpöasteen välillä ja erityisen polttavasti aurinko paistaa kesäkuukausina. Maaliskuun keskilämpötila on noin 26, mutta ainakin me saimme nauttia 30 asteesta monena päivänä. 

Ruoka

Dubaissa ruoka on suurin piirtein saman hintaista kuin Suomessa, mutta valikoima on laajempi. Esimerkiksi ostoskeskukset tarjoavat valtavasti eri kulttuurien ruokia ja myös paikallista arabialaista on saatavilla monesta eri paikasta. Arabialainen ruoka ei ole liian tulista, mutta kuitenkin mausteisempaa kuin suomalainen kotiruoka. Arabialainen keittiö ei tarjoa sianlihaa, mutta esimerkiksi lammasta ja kana on usein saatavilla. Kannattaa maistaa myös hummusta, mezejä, falafeleja, couscousta ja samosoita. Makeannälkään voi kokeilla esimerkiksi taateleita tai baklavaa.

Raha

Dubai on hintatasoltaan hyvin samanlainen kuin Suomi, mutta valuutta on Dirham. Miltei joka paikassa on mahdollista maksaa kortilla, mutta ennen matkaa on kuitenkin hyvä varata edes vähän käteistä esimerkiksi taksirahaksi ja tippejä varten. Sopiva tippi on noin 10-15% palvelusta, mutta kaikki eivät odota edes sitä.

Pukeutuminen

Koska Arabiemiraatit on muslimimaa, on pukeutumisen suhteen erilaisia sääntöjä ja rajoitteita. Paikalliset pukeutuvat pitkälti kaapuihin, joissa myös päät ovat peitossa. Ohje on kuitenkin se, että polvet ja olkapäät tulisi peittää. Itse suosin reissussa paljon maksimekkoja ja -hameita, sekä muhkeita huiveja olkapäitä varten. Pian kuitenkin valkeni, että suurin osa turisteista pukeutui normaaleihin kesävaatteisiin. Pyrimme kuitenkin vähintään siihen, että mikäli itsellämme polvet näkyivät, peitimme olkapäät ja päinvastoin. Vaaleana länsimaalaisena sain tietysti ehkä tavallista enemmän katseita ja myös siksi halusin kunnioittaa tuota pukeutumissääntöä mahdollisimman tarkasti. 
Taksit

Takseilla kulkemista kannatta suosia, sillä ne ovat todella edullisia. Meidän porukkamme ei käyttänyt julkisia matkan aikana kertaakaan, sillä taksin hinta tuli edullisemmaksi, kun esimerkiksi metrolla matkustaminen. Paikallisten mukaan myös metro on helppo ja hyvä. Kaikki taksikuskit puhuivat melko hyvää englantia ja autot olivat siistejä. Dubaissa havaitsimme kaksi eri taksityyppiä. Tavalliset edulliset sekä Lexus luksustaksit. Tavallisen taksin mittarin alkulukema on alempi ja matkan aikana mittari ei käy auton ollessa paikallaan. Lexuksissa loppulukema kohosi usein kaksinkertaisiksi tavallisiin verrattaessa. Takseihin voi ehdottomasti luottaa ja niiden käyttöä kannattaa suosia.

Käveleminen paikasta toiseen on käytännössä mahdotonta; välimatkat ovat kymmeniä kilometrejä ja jalkakäytäviä ei edes ole rakennettu kovin moneen paikkaan. Sen sijaan monikaistaiset moottoritiet hallitsevat Dubain ympäristöä.

Ihmiset, kieli & muu

Dubai on todella kansainvälinen paikka ja siksi suurin osa puhuu erittäin hyvää englantia. Asiakaspalvelu kaupoissa oli erinomaista ja monessa liikkeessä myyjiä oli paikalla liiaksikin. Kaikki ihmiset, joihin törmäsimme, olivat halukkaita auttamaan ja Dubaissa tuli todella sellainen olo, että ihmisiin voi luottaa ja kaikki tarkoittavat hyvää. Itselleni ainakin turvallisuuden tunne uudessa maassa on tärkeä lisä viihtyvyyteen. Lisäksi tykkäsin siitä, että Dubaissa oli todella siistiä, roskia ei ollut missään (Huom: roskaamisesta saa korkeat sakot!) ja kaikkialla oli todella modernia ja huoliteltua. Rikollisuudestakaan ei tarvinnut huolehtia reissun aikana ollenkaan. 

Nähtävyydet

Me kävimme Burj Khalifassa, eli maailman korkeimmassa rakennuksessa ja se oli kyllä aivan huikea kokemus! Torniin kannattaa ostaa liput netin kautta etukäteen. Lisäksi toinen, mitä suosittelen on kameleilla ratsastus. Meidän porukkamme varasi iltasafarin, johon kuului arabialainen illallinen, hennatatuointeja, tanssiesityksiä, shishaa, aavikkoajelua ja juurikin kameliratsastus. Koko paketti oli alle 50€ ja ainakin itse tykkäsin valtavasti kokemuksesta. 

Lisäksi Dubaissa ollessaan ostoskeskukset ovat oikeasti niin hulppeita, että ne täytyy käydä katsastamassa. (Tarkempi postaus shoppailusta Dubaissa löytyy täältä.) Myös soukeissa kannattaa vierailla, mikäli paikalliset tuliaiset kiinnostavat ja haluaa nähdä todellista "markkinaelämää". Muita nähtävyyksiä Dubaissa ovat esimerkiksi palmusaaret, (itse majoituimme siellä ja en voi muuta kuin kehua.) Burj al-arab purjehotelli ja Wild Wadi vesipuisto. 
Dubai teki itseeni lähtemättömän vaikutuksen ja haluan ehdottomasti vielä joskus lähteä uudelleen. ♥

12 kommenttia :

 1. Mä oon aina halunnu lähteä Dubaihin! Ja tää sun postaus lisäsi matkakuumetta x100 <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen niin paljon! Oon varma, että tykkäisit ja ihana kuulla, että tämä postaus vielä lisäsi tuota halua! :) ♥

   Poista
 2. Tää postaus anto tosi paljon hyödyllistä tietoa, nyt tiiän minne matkustaa seuraavaks! + sulla on ihanan selkeä ja vinkkejä antava blogi :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Venla ja tosi kiva kuulla, että tykkäsit postauksen sisällöstä! :) ♥

   Poista
 3. Matkailupostaukset ovat aina niin ihania!♥ Matkakuume nousee kyllä huippuunsa aina kun näitä lukee :D Dubai on mun bucketlistalla, joten enköhän mä sinne joskus matkusta, ja silloin pitää muistaa tää sun postaus. Tässä oli nimittäin tosi hyviä vinkkejä :) http://anskisss.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista Anniina! ♥ Itsekin tykkään valtavasti lueskella matkapostauksia ja ylipäänsä matkustella! :) Kiva, että sait postauksesta inspistä ja tarpeellisia vinkkejä! :)

   Poista
 4. Oi onpa ihania kuvia! Ja tosi hyödyllistä infoa, kiitos tästä :) Oon jo pitkään haaveillut matkasta Dubaihin ja tän postauksen jälkeen haluan päästä sinne entistä enemmän! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ani! Täällä tuntuu olevan paljon halukkaita lähtemään Dubaihin, ei muuta kun tuumasta toimeen :) Suosittelen paikkaa lämpimästi lomakohteeksi! ♥

   Poista
 5. Rakastan matkailupostauksia!♥ Tosi hyvä postaus ja ihania kuvia!

  http://noorajanikaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Kiitos paljon sulle mukavasta kommentista! :) ♥

   Poista
 6. Olipa mielenkiintoinen ja hyvä postaus! :) en oo itse käynyt Dubaissa mutta haaveilen pääseväni sinne mahdollisesti ensi vuoden aikana, joten täytyy napata nämä vinkit talteen! Ihania lomakuvia <3 toi sää on kyllä huikea että oikeastaan ihan sama milloin matkustaa niin auringosta kyllä pääsee nauttimaan :) tosin liialliset helteet uuvuttaa mut aika usein, eli joskus helmi-huhtikuun välillä vois olla aika hyvä ajankohta!? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet myös miettinyt Dubaihin lähtöä! :) Paikka on todella mahtava lomakohde ja kiva, että koit saaneesi tarpeellisia vinkkejä matkaa varten. Aurinkoa Dubaissa saa varmasti, meni sinne sitten milloin tahansa, mutta itselleni sopi oikein hyvin tuo maaliskuun ajankohta, jolloin asteet vaihtelivat 25-30 välillä. Keskikesällä tosiaan aivan liian kuumaa helteiden johdosta! :/

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017