perjantai 25. maaliskuuta 2016

SHOPPAILU DUBAISSA


Lähdimme Dubaihin käytännössä mielessämme kaksi pääpointtia: auringonotto ja shoppailu. Toki lomalla oli muutakin nähtävää ja koettavaa, mutta kun kohteeksi valikoi yksi maailman suurimmista shoppailukaupungeista, oli luonnollista, että kolmen tytön kopla vietti aikalailla aikaa maailman suurimmissa ostoskeskuksissa.

Tässä postauksessa haluan kertoa millaista Dubaissa oli shoppailla ja mitkä ostoskeskukset olivat mielestämme parhaita. Viikon aikana kävimme siis neljässä eri ostoskeskuksessa, joten kokonaiskuva kyllä muodostui aika kattavaksi. 

Kauppojen lisäksi ostoskeskukset pitävät sisällään niin paljon kaikkea viihdykettä, että jokainen varmasti viihtyy siellä. Me törmäsimme reissullamme ostoskeskuksissa mm. jättäimäiseen akvaarioon, laskettelurinteeseen, lukuisiin ravintoloihin ja kahviloihin, leffateattereihin, näköalatorniin, luisteluaitioon, vesiputouksiin, viihdekeskuksiin ja hotelleihin. Ensin muutama vinkki käytännön asioista shoppailusta Dubaissa:

♥ Valuutta on Dirham, mutta miltei joka paikassa maksaminen onnistui pankkikortilla (myös Visa Electron kävi kaikkialla). Maksupäätteissä kannatti valita maksu Dirhameilla, sillä siten vaihtokurssi oli edullisempi, kuin euroilla maksettaessa.

♥ Varaa aikaa! Ihan oikeasti, ostoskeskukset Dubaissa ovat jotakin järjetöntä. Yhdessä päivässä et ehdi millään käymään edes kolmasosaa yhdestä ostoskeskuksesta, sillä kauppakeskukset ovat niin valtavia ja sekavia.

♥ Mieti etukäteen, missä liikkeissä haluat käydä ja googlaa, mistä mitäkin löytyy.

♥ Viikonloppuisin suurissa ostoskeskuksissa on todella paljon ihmisiä; sekä paikalliset että turistit viettävät aikaansa shoppaillen ja herkutellen ostoskeskuksissa. 

♥ Asiakaspalvelijat olivat todella ystävällisiä ja avuliaita, suurin osa puhui myös erinomaista englantia. Monessa kaupassa oli myös myyjiä, joiden tehtävä oli vain toivottaa asiakas tervetulleeksi kauppaan ja ojentaa tälle esimerkiksi ostoskassi tai -kori.
♥ Hinnat Dubaissa ovat suhteellisen korkeita tai vähintäänkin samalla tasolla kuin Suomessa. Et siis säästä shoppaillessa Dubaissa.

♥ Luksusliikkeitä on pilvin pimein! Esimerkiksi The Dubai mallista löydät varmasti kaikki huippukalliit maailmanlaajuiset merkit, kuten: Michael Kors, Karen Millen, Oscar De la Renta, Stella McCartney, Cristian Louboutin, Fendi, Gucci, Chanel, Dior jne.

♥ Ruokapaikat ovat usein erillisessä food courtissa, josta löytyy kymmeniä ravintoita aina pikaruuasta paikalliseen arabialaiseen ruokaankin. Ruuan hinta vaihteli, mutta monesti lounaan saattoi saada helposti alle 10 €:lla.

♥ Aukioloajat Dubain ostoskeskuksissa ovat hyvin laajat. Monet kauppakeskukset olivat viikonloppuisin keskiyöhön auki ja viikolla ainakin 22 asti. (Huom. Dubaissa viikonloppu to-la)

♥ Ylläpito kauppakeskuksissa oli erinomaista. Kaikkialla oli siistiä ja vessoissa siivoojat olivat paikalla kokoajan. Monessa julkisessa wc:ssä myös pöntöt vetivät itse itsensä kätevästi.

♥ Penkkejä ei juurikaan ole, joten varaudu rankkaan shoppailupäivään hyvillä kengillä. Mall of the Emirates

Mall of the Emirates oli mielestäni kaikista hienoin ostoskeskus jossa kävimme ja siellä vierailimmekin itse asiassa kahteen otteeseen. Ostoskeskus piti sisällään satoja liikkeitä aina ketjupuodeista huippumerkkeihin. Lisäksi tarjolla oli paljon erikoisliikkeitä kuten esimerkiksi kirjakauppoja, kosmetiikkaliikkeitä, sisustuskauppoja ja alusvaatteisiin erikoistuneita kauppoja. Suosikkiliikkeitäni Mall of the Emiratesissa olivat mm. Forever 21, Jennyfer, Stradivarius, Topshop, Victoria´s secret, Oysho, Bath & Bodyworks ja Sephora. 

Kauppakeskus oli todella ylellinen ja suuri. Tykkäsin erityisesti kattorakenteesta ja valon määrästä. Miinus tässä kauppakeskuksessa oli kuitenkin sen sekavuus. Pysähdyimme lukuisia kertoja infotaulun eteen tutkailemaan missä taas olemme ja eksyimme monesti sokkeloiseen kauppakeskukseen. 


IBN Battuta

IBN Battuta oli hieman pienempi ja syrjäisempi kauppakeskus, mutta sieltäkin löytyy paljon nähtävää ja kivoja liikkeitä. IBN Battuta on rakenteeltaan selkeämpi ja rauhallisempi ostoskeskus, jossa shoppailu oli siksi tehokkaampaa. Luksusbrändejä ei ole niin paljon, joten ainakin meidän tyttöporukkamme sai enemmän irti tästä ostoskeskuksesta. Parhaat liikkeet IBN Battutassa olivat: Aeropostale, Cotton on, Forever 21, New Look, Next, Max, New Yorker ja Koton. Alusvaateliikkeistä suosikiksi nousi La Senza ja asustepuolella ihastuimme Aldo Accessoriesiin.

Dubai Marina mall

Marina malliin lähdimme hetken mielijohteesta ja oikeastaan se osoittautui oikein viehättäväksi ja kompaktiksi kokonaisuudeksi. Liikkeitä riitti, mutta silti kaikki oli helposti hahmoteltavissa ja aikaa ei mennyt turhaan haahuiluun. Marina mallista löytyi muun muassa seuraavia hyviä liikkeitä: Koton, Mac, Miss Selfridge, New Look, Promod, River Island, Sephora, Springfield, Suite Blanco ja Victoria´s secret.


The Dubai Mall

Dubai mall oli kyllä aikamoinen kokemus. Kyseessähän on maailman suurin ostoskeskus ja Suomen mittakaavassa sitä ei edes osaa kuvitella ennen kuin sen on nähnyt. Kauppakeskus sisältää yli 1200 liikettä ja sen läpikäymiseen menee todella kauan aikaa. Ostoskeskus on todella hieno kiiltävine lattioineen ja korkeine kattoineen. Sen suuruus kuitenkin hämmentää ja ainakin meidän porukkamme ei ehtinyt kuudessa tunnissa käymään Dubai mallista kuin murto-osan. Tämän ostoskeskuksen kohdalla suosittelen jälleen tekemään listaa kaupoista, joissa haluaa vierailla. 

Me kävimme muun muassa seuraavissa ihanissa kaupoissa: Pink Woman, Stradivarius, Suite Blanco, Topshop, La Senza, American eagle outfitters, Bershka, Cotton on, New Look, Nexr, Pull&Bear, River Island ja Victoria´s secret. Lisäksi kauppakeskuksesta löytyi myös Zara home, Aldo ja Sephora. 


Toivottavasti tästä postauksesta on apua, mikäli olet suuntaamassa Dubaihin shoppailumielessä. :)

8 kommenttia :

 1. Tosi hyvin toteutettu postaus, josta on varmasti hyötyä, jos Dubaihin päätyy matkustamaan :) Tälläiselle shoppailun rakastajalle tuo paikka olisi varmaan unelmien täyttymys ja pankkikortille kuolema :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja sitä toivon itsekin, sillä monien tulee usein googlattua shoppailuvinkkejä uuteen kohteeseen suunnattaessa. :) Olet ihan oikeassa! Tuolla kyllä saa rahaa kulumaan vahingossakin ja tuskin kukaan lähtee Dubaista tyhjin käsin. :)

   Poista
 2. Nää sun Dubai postaukset on niin kivoja! vaikkakin myös aika kidutusta kun tekis samantien mieli varata äkkilähtö tonne :D Muistan kun oltiin ekat kerrat tuolla mall of emiratesilla ja dubai mallilla niin ei ees löydetty sieltä ulos kuin vasta pitkän etsimisen jälkeen :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät matkapostauksista, lisää on luvassa! :) Hyvä, että samaistuit ostoskeskuksien kohdalla, ne ovat kyllä aivan jumalattoman kokoisia! :D

   Poista
 3. Oi odotan innolla, jos esittelet ostoksiasi pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, sillä kuvailinkin postauksen 1. osaa varten juuri äsken, eli ostospostaus tulee ilmoille varmaankin viimeistään huomenna! :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta kommentista Krista K! :)

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017