perjantai 5. helmikuuta 2016

FITNESS FRIDAY


Energistä huomenta kaikille! Mulla on aina perjantait vapaana koulusta ja tänään päätin käyttää aamun hyödyksi suuntaamalla urheilemaan. Suunnitelmissa on lähteä salille treenaamaan ja saada siten koko päivään hyvä potku. Lihakset ovat vieläkin hieman jumissa tiistaisesta salitreenistä, mutta en anna sen haitata. Tuntuu niin mukavalta, kun on saanut liikunnan taas osaksi arkea. Keväämmällä tavoitteenani on myös aloittaa vihdoin ne juoksulenkit. 

Tänään ajattelin listata myös muutaman asian, jotka motivoivat minua:


Hyvä olo
Liikunnan myötä saan aina mahtavan olon. Sellaisen fiiliksen, että on tehnyt jotakin hyvää itseään varten. Oli kyse sitten lajista kuin lajista, fiilis on aina positiivinen treenin jälkeen.

Jaksaminen
Kun jaksan urheilla viikoittain, nukun paremmin, syön terveellisemmin ja yleisesti oloni on keveämpi. Jaksan arkiset askareet ja saan enemmän tehoa kaikesta irti. Pitkätkin päivät sujuvat, kun takana on edes lyhyt treenihetki.

Tulokset
Tottakai myös tulokset motivoivat itseäni liikkumaan. Tällä tarkoitan ulkoista muodonmuutosta ja sitä, että huomaa kuntonsa nouseen tai lihasvoimansa kasvaneen. Välillä on hyvä testailla mihin se oma kroppa venyy ja mitkä kohdat omassa vartalossa ovat muuttuneet positiivisempaan suuntaan.

Stressin vähentyminen
Olen huomannut, että omatuntoni soimaa minua jatkuvasti, jos en liiku. Koen oloni muutenkin stressaantuneeksi ja kiukkuiseksi, jos liikunta jää välistä. Näin siis treenin lisääminen vaikuttaa suoraan stressin vähentymiseen ja ompa tuo tutkittuakin, sillä päivittäinen liikunta lisää hyvänolon hormoneja, kuten oksitosiinia kehoon ja nostaa näin mielialaa.

Tuleva rantaloma
Tämä kohta on selkeä ulkoinen motivaationi, sillä varasimme eilen tyttöporukalla maaliskuuksi matkan Dubaihin ja tarkoituksena on keskittyä rannalla makoiluun. Itsevarmuus on kohdallaan, silloin kun kroppani on omasta mielestä hyvässä kunnossa.
 

Mitkä asiat motivoivat teitä liikkumaan?

2 kommenttia :

  1. Ai teillä on Dubain matka tulossa, ihanaa! :) Haha, se kyllä motivoi liikkumaan kun on bikineissä oleskelua tulossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! :) Ajattelin tehdä aiheesta vielä oman postauksensa, mutta se oli pakko lisätä myös tähän listaan, sillä nyt on todellakin loppukiri meneillään rantakuntoa varten :) Kiitos kommentista Milla ♥

      Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017