sunnuntai 24. tammikuuta 2016

RESPECT


Tuntuu, että tänä päivänä monet ihmiset ovat todella itsekkäitä, epäkohteliaita ja arvaamattomia. Olen viime aikoina miettinyt todella paljon omaa käytöstäni ihmissuhteissani. Oli kyse sitten ystävyyssuhteesta, parisuhteesta tai perhesuhteesta, olen sitä mieltä että tärkein asia on toisen ihmisen kunnioittaminen. Tiedän tehneeni virheitä, mutta samaan aikaan huomaan myös kehittyneeni. Jokainen suhde on erilainen ja kaikkien elämässä tulee joskus niitä ylä- ja alamäkiä. Välillä on hyvä miettiä, millaisilla ihmisillä itsensä ympäröi.

Avoimuus, joustavuus, rehellisyys ja nimenomaan se toisen ihmisen arvostaminen ja kunnioittaminen ovat mulle todella tärkeitä arvoja ihmissuhteissa ja haluan jonain päivänä viedä niitä myös eteenpäin omalle perheelleni. Vaikka olen vasta 20-vuotias, olen alkanut miettimään todella tarkasti, millaisia ihmisiä haluan elämääni ja ennen kaikkea, millainen ihminen haluan itse olla muille? Kun toinen ihminen, tai tietty porukka tuntuu enemmän ahdistavalta tai kuluttavalta, kuin antavalta, on aika tehdä valintoja ja todella miettiä, mikä olisi parhaaksi kaikille. Itseäni inhottaa valtavasti itsekeskeisyys, kiittämättömyys ja toisen ihmisen pitäminen itsestäänselvyytenä. Suhteet, jotka perustuvat em. ovat mielestäni äärimmäisen kuluttavia ja jos kaikki energia menee sen miettimiseen, miten voisi miellyttää muita, ovat asiat väärillä urilla. Ihmisen täytyy saada olla oma itsensä ja samalla osata kunnioittaa muita. Se, että on oma itsensä ja itsevarma, ei tarkoita sitä, etteikö voisi joustaa asioissa ja kuunnella muita. 

Kaikilla ihmisillä on joskus huonoja päiviä ja silloin tällöin tuntuu minustakin siltä, että otan asiat todella raskaasti ja näen helposti negatiivisen puolen. Perusperiaatteeni on kuitenkin se, että elämässä tulee olla onnellinen ja ympäröivät ihmiset vaikuttavat siihen valtavasti. Elämä on liian lyhyt hukattavaksi huonoihin ihmissuhteisiin, riitoihin ja mielipahaan. Joskus on oltava rohkea ja ajateltava myös omaa parastaan. Onnellinen ihmissuhde on loppupeleissä kuitenkin kahden kauppa ja jokainen ihminen ansaitsee tulla kohdelluksi kunnioituksella. 


Kuvat eivät tällä kertaa liittyneet aiheeseen, mutta halusin vain purkaa ajatuksiani. Onko teillä mietteitä liittyen toisen ihmisen kunnioittamiseen ja toimiviin ihmissuhteisiin? Kiitos, jos jaksoit lukea tekstin ja aivan ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! ♥

12 kommenttia :

 1. Hyvä postaus, Anne! :) Toi on ihan täyttä totta. Mä oon itsekin miettinyt monesti näitä juttuja! Sillon yläasteikäisenä kun jotenkin vaan päätyi johonkin porukkaan, missä sitten aina hengattiin, niin ei siltä ajalta kyllä ole oikeastaan kauheasti niitä ihmisiä jäänyt elämään. Tässä vaiheessa kun on oikeasti vapaus valita ja pohtia sitä, kenen seurassa viihtyy ja haluaa olla, on hyvä aika ja syy jättää ne negatiiviset ja täysin erilaisen arvomaailman omaavat tyypit pois elämästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon palautteesta Milla! :) Oon ihan samaa mieltä, sama arvomaailma on tosi tärkeä ja yleensä sellaiset ihmissuhteet on myös helpompi ylläpitää ja ne ovat niitä, jotka tuottavat onnea pitkälläkin aikavälillä. Nuorempana on helposti todella kapeakatseinen ja vielä epävarma myös omasta itsestään, kun taas nykyään (vaikka olen edelleenkin nuori :D) osaa arvostaa enemmän sitä samanhenkisyyttä kaikissa suhteissa. :)

   Poista
 2. Tosi hyvä postaus! Huh. Tuli kyllä kuin omasta suustani... Mä olen jo jonkun aikaa tarkkaillut ihmisiä, joiden kanssa olen tekemisissä ja se on aika pysäyttävää huomata, ettei samanlaista kunnitoitusta ja arvostusta tulekaan takaisin, vaikka laittaa itsensä likoon ja antaa kaikkensa kerta toisensa jälkeen. Lohduttomaltahan se tuntuu, kun ystävyys katkeaa toisen itsekkyyteen, mutta on se tavallaan ihan ymmärrettävääkin, ettei jokainen voi ajatella pelkästään muita. Huomasin myös sen, että seura todellakin tekee kaltaisekseen ja se negatiivisuus todellakin tarttuu. Eipä siinä muu auttanut kuin poistaa elämästä se negatiivisuus, oli se sitten omassa käytöksessä tai muissa ihmisissä ja keskittyä positiiviseen :) Sen eron kyllä huomaa kunnitoittavan, positiivisen ja ihanan tyypin ja negatiivisen, itsekkään ihmisen välillä. Joskus sitä on vaan niin sokea läheistensä käytökselle... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ensimmäiseksi: kiitos valtavasti ihanasta kommentista. ♥ Tuntuu niin hyvältä jakaa tämä asia isommalle yleisölle ja huomata, että asia puhuttaa ja on läsnä myös muiden elämässä. Olet ihan oikeassa siinä, että jokaisella on oikeus valita kenen kanssa aikansa viettää ja sen myötä karsia negatiivisuutta ympäriltään. Jotkut ystävät tai ihmissuhteet eivät ehkä ole tarkoitettu toimivaksi ja vaikka sillä hetkellä välien katkaisu tuntuu pahalta, on se pidemmän päälle kuitenkin molempien etu. Ehkä myös se itsekkäämpi ihminen oppii kunnioittamaan muita menettäessään hienon ihmisen. Tärkeintä on kuitenkin se, että jokaisella on hyvä olla ja läheiset tuottavat enemmän onnea kuin pahaa oloa. :)

   Poista
 3. Puhut kyllä niin asiaa! Tuntuu, että monista on tullut jopa sokeita sille, että maailmassa elää muitakin. Kuitenki tosi pienillä teioilla voi jo osoittaa sitä kunnioitusta. Olis hyvä, jos tää asia tulis enemmänkin esille, koska tuntuu myös vähän, että maailman arvot on menny omituiseen suuntaan - ilkeä naljailu on olevinaan coolia ainakin nuorten keskuudessa yms. Pidin just itse vaikuttavan puheen aiheesta äikässä, ja se löytyy myös mun blogista:

  http://sanojasateessa.blogspot.fi/2016/01/parempi-muille.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti sydäntä lämmittävää kuulla, että niin moni myötäelää tätä tilannetta. Ihmisten arvomaailma ja käyttäytyminen toisiaan kohtaan on todellakin muuttunut ja itsekin kauhulla kuuntelen nuorten kommunikointia ja mietin, mihin kaikki tämä johtaa. Todella rohkeaa pitää aiheesta puhe ja olen todella kiitollinen, että sen olet tehnyt. Ajatus on varmasti monien mielessä ja siitä puhuminen on hyvä teko, käyn ehdottomasti lukemassa myös sun jutun aiheesta. :)

   Poista
 4. Niin hyvin kirjoitettu postaus! Lisäksi kirjotit mielestäni tärkeästä aiheesta<3 Nämä on niitä juttuja joita tulee pohdittua aina tasaisin väliajoin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos valtavasti sulle Sofia! ♥ Mukava kuulla, että sullakin on pyörinyt ajatukset tämän asian ympärillä. Munkin mielestä tekstini pääkohdat ovat todella tärkeitä ja siksi halusinkin asiasta avautua :)

   Poista
 5. Mahtava teksti Anne ! :)

  VastaaPoista
 6. Ihana saada tietää etten ole ainut, joka pohtii tällaista! Negatiivisten ihmisten karsiminen omasta lähipiiristä on joskus helpommin sanottu kuin tehty, mutta silloin täytyy vaan itse pysyä lujana. Loistava postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva kuulla, että nämä asiat pyörivät muillakin mielessä. Negatiivisuutta on valitettavan paljon ja olet oikeassa siinä, että sen karsiminen on hankalaa mutta palkitsevaa loppujen lopuksi. :) Kiitos sulle myös kehuista <3

   Poista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017