torstai 9. tammikuuta 2014

Tikku, kurvitar vai vain sinut itsensä kanssa?

Mitä ovat kauneusihanteet? Siis sitä, että ihannoidaan jotakin tiettyä piirrettä kauneudesta? Mutta se, mikä on toisen mielestä kaunista, voi olla toisen mielestä rumaa. Itse kiinnitän valtavasti huomiota ihmisten ulkonäköön. En vain vertaillakseni, vaan myös uteliaisuudesta. Suurin osa inspiraatiosta pukeutumiseen, meikkaamiseen ja muuhun ulkonäköön liittyvään tulee ympäriltäni. Tietysti luen paljon muita blogeja ja selailen lehtiä, mutta kaikista eniten siihen vaikuttaa ympäröivät ihmiset, niin tutut kuin tuntemattomatkin. 

Kauneus on mielestäni muokkatuva käsite nykypäivänä. Ennen kauneus tarkoitti Marilyn Monroeta tai Audrey Hepburnia. Oli tietynlainen kauneus, klassisuus. Itse tykkään edelleen naisellisista piirteistä ja perinteisistä ominaisuuksista. Nykyään kauneus voi olla langanlaiha olemus, purkista hankitun rusketuksen jälki tai lävistetyt kasvot


Naisellinen Christina Aguilera (kuva)

Upea tumma kaunotar Nicole Scherzinger (kuva)

Muoti- ja mallimaailmassa arvostetaan ja ihannoidaan edelleen huikean laihoja naisia. Arkiympäristöön on kuitenkin levinnyt myös hyväksyntä kurvikkaammasta sekä erityisesti lihaksikkaammasta naisvartalosta. Varmasti jokainen on kuullut sanonnan "strong is the new skinny" ja huomannut lisääntyvän suosion kuntosaliharrastusta kohtaan. Harmittavan usein sana kurvikas tulkitaan lihavaksi, mutta minä näen kurvikkaan naisen sellaisena, joka on muodoiltaan geenien ansiosta kuin tiimalasi. Yhdistelmä näistä kahdesta on lähellä omaa haavevartaloani.


Mieletön Victoria`s secret -malli Candice Swanepoel (kuva)

Nuorempana mietin todella paljon miltä kroppani näyttää ja harmittelin sitä, miksi joku osa on liian iso ja toinen liian pieni tai väärän mallinen. Tänä päivänä olen oivaltanut, että on tultava toimeen sillä, mitä on annettu. On löydettävä itsestään ne piirteet, jotka ovat upeita ja korostettava niitä. Tietysti mullakin on välillä päiviä, jolloin mikään kohta omassa kropassa ei miellytä, mutta ne ovat vain hetkellisiä ajatuksia. Myös mahdollisuus muokata omaa vartaloaan on avain tyytyväisyyteen. Liikunta ja oikeanlainen ruokavalio vaikuttavat merkittävästi ulkonäköön. Ensin on kuitenkin opittava hyväksymään itsessään ne melko kiinteät ominaisuudet kuten vartalotyyppi.

Millainen on sitten minun unelmieni vartalo? Sopusuhtainen, siro, naisellinen, mutta samalla urheilullinen. Kuulostaa melko mahdottomalta :D Aivan! Siksi sitä kutsutaankin unelmien vartaloksi... Minusta on kuitenkin mielenkiintoista vertailla ihmisten vartalotyyppejä ja erityisesti sitä, kuinka he kantavat itsensä. Esimerkiksi pukeutumisella saa muokattua omia muotojaan huomattavasti. Kaiken yli myös vartaloaan esitellessä menee kuitenkin itsevarmuus. Tunne siitä, että on sinut oman kehonsa kanssa näkyy myös ulospäin.


Täydellisenä naisenakin tunnettu Eva Longoria (kuva)

Latinokurvitar Jennifer Lopez (kuva)

Kauneusihanteet kiinnostavat minua todella paljon ja ne muokkautuvat jatkuvasti niin median kuin ympäristönkin toimesta. Itse koen vartaloni olevan hyvä, ei täydellinen, mutta sellainen, jonka kanssa tulen toivottavasti toimeen loppuelämäni :) Keräsin tämän postauksen kuviksi naisia, jotka ovat mielestäni upeita niin vartalonsa kuin itsevarmuutensakin puolesta. Heräsikö teille ajatuksia kauneusihanteista tai vartalonsa hyväksymisestä? 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017