keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Lukijan toive: Meikkaus

Meikkaus... Voi, voi, voi, siitä voisi puhua aivan juurta jaksaen :D Mutta yritän nyt pitää tämän postauksen arkimeikkini rajoissa. 

Pyrin arkimeikissä luonnollisuuteen ja erityisesti omien hyvien piirteiden korostamiseen. Tuotteita on monen mielestä varmasti paljon, mutta seuraavan meikin luomiseen multa menee noin 10-20 minuuttia. Tykkään kovasti meikkaamisesta ja uusia kokeiluja teen viikoittain. Suurin osa käyttämistäni tuotteista ovat tuloksia "vuosien etsimisen jäljiltä". Eli, kun olen löytänyt luottotuotteeni, en vaihda sitä mistään hinnasta. 

Säilytän perusmeikkejäni Luhdan valkoisessa korissa, jossa ne pysyvät mukavasti järjestyksessä. Sieltä ne on helppo nostaa esille aamulla meikatessa. Meikkaan melkein joka päivä jotain, mutta pyrin pitämään ripsarittomia päiviä vähintään kerran viikossa. Ja muutenkin ilman meikkiä oleminen on ok. Toisaalta esimerkiksi koulussa ja "ihmisten ilmoilla" tunnen oloni kauniimmaksi hieman ehostettuna. Ennen meikkausta puhdistan kasvoni joko vedellä tai kasvovedellä ja sen jälkeen levitän kosteusvoidetta. Aloitan meikkauksen ehdottoman tärkeällä tuotteella: pohjustusvoiteella. Omaani voi käyttää sekä iholle, silmiin että huuliin, joten se on supermonikäyttöinen! Pohjustusvoiteen tärkein tehtävä on antaa iholle hyvä pohja, jolloin meikki levittyy paremmin ja pysyy pidempään siistinä. 

Pohjustusvoide: Loreal Studio Secrets - Smoothing Resurfacing Primer


Nuorempana kärsin iho-ongelmista, mutta onneksi ne ovat jo tasoittuneet. Edelleen runsaspigmenttiset pohjameikkituotteet kuuluvat jokapäiväiseen ilmeeseeni. Levitän meikkivoiteen We Care Iconin meikkivoidesiveltimellä. Tykkään tosi paljon Make Up Storen tuotteista, sillä niissä on hinta- laatusuhde kohdallaan ja ne ovat todella riittoisia. Myös meikkivoiteeni on MUS:n. Mulla on todella vaalea iho ja välillä pohjatuotteiden löytäminen onkin haaste, mutta onneksi Make Up Storelta löytyi tähänkin ratkaisu: kaikista vaalein sävy (Milk).

Mattameikkivoide: Make Up Store, sävy: Milk

Seuraavaksi laitan samalla siveltimellä valokynää. Levitän sitä silmien alle, kulmakarvojen väliin, amorinkaaren yläpuolelle sekä niihin juonteisiin, jotka sijaitsevat nenästä alaviistoon ja jotka loppuvat huulten reunoihin. Välillä, jos ihossa on punoitusta tai epäkohtia, lisään myös peitevoidetta.

Valokynä: L'Oréal Lumi Magique, sävy:1

Peitevoide: Make Up Store cover all, sävy: blue

Tässä kohtaa kasvoissa meikkivoide, valokynä ja peitevoide.

Sitten levitän puuteria häivyttämään kiiltoa ja pitämään meikin paikoillaan. Puuteria levitän isolla Kabuki-siveltimellä, koska puuterivippaa käyttämällä meikistä tulee mielestäni liian pakkelimainen. 

Valopuuteri: Lumene Touch of Radiance, sävy: 1

Sitten vuorossa on aurinkopuuteri ja poskipuna. Aurinkopuuteria käytän luomaan kasvoihin muotoa ja heleyttämään ihoa. Poskipunalla saa poskiin raikasta ilmettä. Käytän ikisuosikkiani, L’Oréalia. Levitän tätä tuotetta Make Up Storen Blush Brushilla, eli juuri siihen tarkoitettua poskipunasivellintä.

Aurinkopuuteri/poskipuna: L’Oréal Glam Bronze, sävy: blondes

Sitten vuoroon hohtopuuteri, se vaihtelee usein. Laitan välillä ihan hohtopuuteriksi nimettyä tuotetta, mutta paremman puutteessa vaalea helmiäisluomiväri käy myös kasvojen korostajasta. Sipaisen hohtopuuteria hyvin vähän posken korkeimmalle kohdalle, aurinkopuuterin ja poskipunan ylle. 

Näin reunustan kasvot aurinkopuuterilla. Poskiluun alle laitan sekä aurinkopuuteria että poskipunaa ja niiden yläpuolelle hyvin vähän korostusväriä, eli hohdepuuteria.

Sitten siirrytään silmiin! En käytä päivittäin luomivärejä, mutta aina jos aikaa on (ehkä pari kertaa viikossa) käytän neutraaleja sävyjä korostamaan silmiä. Tuotteet vaihtelevat, joten laitan kuvia useimmiten käyttämistäni luomiväreistä. Levitän luomivärejä yleensä Make Up storen siveltimillä, joista toinen on applikaattori ja toinen suurempi häivytyssivellin. 

Luomiväri nelikko: Avon, sävy: mocha latte

Helmiäisluomiväri: Make Up Store, sävy: muffin

Luomiväri trio: Inglot

 Luomivärit: (vas.) We Care Icon, sävy: perfect nude (oik.) Max Factor, sävy: smouldering twilight 


Tässä vaiheessa olen meikannut koko liikkuvan luomen vaalealla luomivärillä ja tehnyt kolmionmalliset varjostukset silmän ulkonurkkiin. Kuva ennen värien häivytystä. 

Sitten vielä viimeiseksi silmiin ripsaria ja tässä luotan jälleen kerran L’Oréaliin, jolla saa näyttävät ripset hetkessä, Itse arvostan erityisesti tuuheutta ja tällä ripsivärillä se onnistuu paksun harjan ansiosta.

Ripsiväri: L’Oréal, Volume million lashes, Extra black

Lopuksi lisään vielä huulipunaa tai -kiiltoa. Yleensä juhlassa suosin punia ja arjessa kevyempiä kiiltoja, mutta tämäkin vaihtelee fiiliksen mukaan. Erilaisia huulimeikkejä on kertynyt niin hurja määrä, että kaikkien kuvaaminen olisi loputon urakka. Valitsin esittelyyn vain ne kaikista lemppareimmat! (Siis ihan tosissaan, tarvitseeko nainen kymmeniä huulipunia ja -kiiltoja?!) Huulipunat (vas.->oik.) Mac: Lovelorn, We Care Icon: 16,8, Kiko: 904, Isa Dora: Jelly kiss (53), Kiko: kiss balm, tuttifrutti


Huulikiillot: L’Oréal: Glam shine, sheer pink (171), sheer framboise (173), Dior: Lip Maximizer 001, Kiko: Creamy lipgloss 108

Huulikiillot menevät helposti rumannäköiseksi, kun ne pyörivät meikkipussin ja laukun pohjalla. Muuten en kanna meikkejä mukana. Vain puuteria ja huulimeikkejä.

 Tässä vielä kuvat siveltimistä, joita käytän arkimeikkini tekemiseen. (Vas.) MsChic, (ylhäältä alas) Make Up Store, Make Up Store ja We care Icon 

Lopputulos on siis luonnollinen, raikas ja yleensä korostan enemmän silmiä. Huuliin riittää kevyt väri. Miltä näyttää? 


4 kommenttia :

 1. Ihana meikki :) käytätkö ikinä eyelineria tai kajaalia ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon! käytän yleensä vain juhlissa tai tärkeimmissä tapahtumissa :)

   Poista
 2. Ei kai tarvii kajaalia kun on luonnostaan tollaset unelmaräpsy ripset :) ihana lukee tätä sun blogia, ootan aina et mitä sä seuraavaks keksit kirjottaa!! Jeejee

  VastaaPoista

Ilahduta päivääni kommentilla! ♥

Blog Design by Get Polished | Copyright Just saying hi 2017